03 / 05 / 2024

Okmeydanı Şanzelize

Okmeydanı Şanzelize

Okmeydanı, hayata geçirilmesi planlanan ticaret merkezleri, yeşil alanlar, otoparklar, seyir terası, Fransa'daki Şanzelize Caddesi'ne benzer kafeleri ve alışveriş merkezlerini barındıracak caddeleriyle cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor

Okmeydanı Şanzelize gibi olacak!

Kentin en kalabalık semtlerinden biri olan ve çarpık yapılaşmanın olduğu Avrupa Yakası Okmeydanı' nın modern bir çehreye bürünmesi amaçlanıyor. Semtin yeni halinin animasyon görüntüleri hazırlandı...

Okmeydanı kentsel dönüşüm planları durduruldu!

Okmeydanı’nı Paris’in ünlü caddesi Şanzelize’ye dönüştürmek için hazırlanan kentsel dönüşüm planları durduruldu. 

Okmeydanı’nda dönüşüm Van Blokları'ndan başlıyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Okmeydanı’nda dönüşüm için, hak sahiplerinin tamamıyla uzlaşma sağlandığı Van Blokları sakinleriyle görüştü.

Okmeydanı Şanzelize Projesi'nin yürütmesi durduruldu!

İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın “Okmeydanı’nı Şanzelize yapacağız” dediği projeye ilişkin kentsel dönüşüm planının yürütmesini durdurdu.

Okmeydanı'nda ilk kazma vuruluyor!

Okmeydanı Belediye Başkanı Demircan, "Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi birinci etabı olarak tanımlanan Piripaşa Ayazma bölgesindeki hak sahipleriyle anlaşmalar tamamlanmak üzere." dedi.  

Okmeydanı'nda dönüşüm 2018'de başlayacak! 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Muallim Cevdet İlkokulu’na gerçekleştirdiği ziyarette “Okmeydanı’nda, Kentsel Dönüşüm için ilk kazmayı 2018'in başında vurmayı hedefliyoruz.” dedi.

Okmeydanı Hastane inşaatında son durum!

Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olma özelliği taşıyan Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

Tapu sorunu çözülen Okmeydanı cazibe merkezi oldu!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Okmeydanı'na yapılan bütün bu güzellikler, büyük Okmeydanı dönüşümünün bir nevi habercisidir" dedi.

Okmeydanı kentsel dönüşümle değer kazanacak!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor. Harmoni Yönetim Kurulu Başkanı Aysel Aktan, Okmeydanı’nda yapılan çalışmanın Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm faaliyeti olduğunu söyledi.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çevresi imar planı askıda!

İstanbul Şişli, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çevresi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Okmeydanı'nda riskli alan imar planlarına itiraz!

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Okmeydanı Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Etkileşim Geçiş Sahasına ilişkin onaylanan imar planına dün itiraz etti.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm süreci hızlandı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Piripaşa İlköğretim Okulu’nu ziyareti sırasında “Yeni Okmeydanı için adım adım yürüyoruz. Dönüşüm tamamlandığında Okmeydanı herkesin yaşamak isteyeceği bir semt olacak.“ diye konuştu.

Tarihi Okmeydanı Baruthanesi kültür tesisi olacak!

Tarihi Okmeydanı Baruthanesi'nde restorasyon çalışmaları başladı. Ruhsatı Beyoğlu Belediyesi’nde olan yapı kültür tesisi olacak!

Okmeydanı kentsel dönüşümüne yoğun ilgi!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili sorularını yanıtlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Kentsel dönüşüm projesiyle ilgili hey şey en başta planladığımız gibi ilerliyor.” ifadesinde bulundu.

Okmeydanı Şanzelize Haberi

Okmeydanı Şanzelize


İstanbul'un büyük yerleşim yerlerinden Okmeydanı, Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan projeyle ticaret merkezleri, yeşil alanlar, otoparklar, seyir terası, Fransa'daki Şanzelize Caddesi'ne benzer kafeleri ve alışveriş merkezlerini barındıracak caddeleriyle cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor. 


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fatih Sultan Mehmet'in bölgede okçuluk müsabakaları için kurdurduğu ok meydanı ve Okçuluk Tekkesi nedeniyle bu ad verilen Okmeydanı'nm yeni projesi hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

Okmeydanı'nm tarihi öneme sahip bir bölge olduğuna dikkati çeken Demircan, planları hazır olan Okmeydanı Projesi'nin, yerel seçimlerden sonra vatandaşın da onayıyla gerçeğe dönüşeceğini söyledi. 

Demircan, öncelikle Okmeydanı'nm 50 yıldır kangren olmuş imar sorununu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle çözdüklerini aktararak, Okmeydanı'ndaki 5 bin 600 binanın ve 25 bine yakın bağımsız bölümün sahiplerine imarlı tapu ve arsalarını verdiklerini anlattı. 

Okmeydanı'nda...