18 / 05 / 2024

Oktay Ekinci biyografi

Oktay Ekinci biyografi

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ünlü Yüksek Mimar Oktay Ekinci 15 Ekim 2013 günü yaşamını yitirdi. Oktay Ekinci'nin cenaze töreni Şişli Cami'inde ikindi namazın ardından Kanlıca Mezarlığı’na defnedilecek...

Ekinci İnşaat'tan Türkiye'nin ilk kendi enerjisini üretebilen projesi!

Ekinci İnşaat, su kıtlığına karşı da projelerinde farkındalık oluşturuyor. Firma, Akdeniz'de, Türkiye'nin ilk kendi enerjisini üretebilen sitesini inşa etti.

Fuat Oktay'dan kira desteği açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, belirli sektörlere yönelik KDV indirimi ve işyeri kira stopajı indirimi kapsamında 15 milyar lira tutarında vergi indirimi sağladıklarını belirtti ve kısıtlamalardan doğrudan etkilenen esnafa üç ay süreyle gelir kaybı ve kira desteği sunduklarına dikkat çekti.

Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay çifti Zekeriyaköy'de ev arıyor!

Bir süredir aşk yaşayan oyuncu Berk Oktay ve Yıldız Çağrı Atiksoy'un  Zekeriyaköy'e taşınacakları iddia edildi.

Fuat Oktay'dan gayrimenkul yatırımı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2011-2020 (eylül İtibariyle) arası dönemde ülkemiz toplam 128,2 milyar dolarlık doğrudan yatırım çekmeyi başarmış, sanayi sektörlerinin payı yüzde 31'e yükselmiş, gayrimenkul yatırımlarının payı da yüzde 30 olarak gerçekleşmiştir" dedi.

Oktay Yılmaz: Tabut evlere müsaade etmeyeceğiz!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı, Oktay Yılmaz kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde tabut evlere müsaade edilmeyeceğini dile getirdi. 

Fuat Oktay: Kentsel dönüşüm siyaset üstü tutulmalı!

Kentsel dönüşümün siyaset üstü tutulması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu konuda negatif bir anlam yüklemeden pozitif algının olması gerektiğine değindi.

Fuat Oktay: Dönüştürülmesi gereken konut sayısı 6,7 milyon!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dönüştürülmesi gereken konut sayısının 6,7 milyon olduğunu söyledi.

Fuat Oktay'dan Kapalı Maraş açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sınırları içerisinde yer alan ve 46 yıl sonra bir bölümü halkın kullanımına açılan Kapalı Maraş'ı ziyaret etti.

Ekinci İnşaat’tan Mersin'e kendi enerjisini üretecek proje!

Ekinci İnşaat’ın, kendi enerjisini üretecek konut projesinin temeli Mersin'de atıldı. 27 dönüm alana kurulacak iki bloktan oluşacacak Ekinci Solaris'in yüzde 91'i yeşil alan olacak.

Fuat Oktay: İş yeri kira stopaj oranında indirim yaptık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2021 yılı bütçe planını sundu. Oktay, bütçe sunumu sonrası yaptığı açıklamada pandemi döneminde iş yeri kira stopajlarında indirim yapıldığını açıklandı. 

İnora Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnora Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Ekinci tarafından kuruldu.

Fuat Oktay'dan Beyrut Limanı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cam başta olmak üzere Beyrut'un yeniden ayağa kaldırılmasıyla alakalı inşaat malzemeleri yardımı yapacağımızı ifade ettik. Beyrut Limanı'nın ayağa kaldırılması ile alakalı çok ciddi bizim müteahhitlik, biliyorsunuz inşaat tecrübemiz var" dedi...

Fuat Oktay: Çocuklarıma bina yaparken mezar yapmamam lazım!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada "Risk yönetimi dediğiniz şey nedir? Hep söylüyoruz ya 'deprem öldürmez bina öldürür' diye. Yani ben birey olarak çocuklarıma bina yaparken mezar yapmamam lazım." diye konuştu.

Oktay Ekinci biyografi Haberi

Oktay Ekinci biyografi

Oktay Ekinci'nin cenaze töreni bugün düzenlecek!

Beyin kanaması nedeniyle bir süredir Alman Hastanesinde yoğun bakımda olduğu bilinen Yüksek Mimar Oktay Ekinci, 15 Ekim 2013 günü hayatını kaybetti. Oktay Ekinci Cumhuriyet Gazetesi yazarıydı.


Oktay Ekinci cenaze töreni

Oktay Ekinci bugün toprağa verilecek. Oktay Ekinci için ilk önce 1998-2002 ve 2004-2006 yılları arasında Genel Başkanı olarak görev yaptığı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Karaköy’deki merkezinde tören düzenlenecek. 


Ardından, Cumhuriyet Gazetesi’nin Şişli’deki merkezinde saat 14.00’de bir tören düzenlenecek. Oktay Ekinci’nin naaşı Şişli Cami'inde ikindi namazın ardından Kanlıca Mezarlığı’na defnedilecek.


Oktay Ekinci biyografi

Oktay Ekinci, 1952 Balıkesir doğumlu. Aslen Karslı olan Oktay Ekinci, ilkokul öğrenimini Erzincan ve İstanbul’da gördü. Orta öğrenimini ise İstanbul Pertevniyal Lisesi’nde tamamlayan Oktay Ekinci yüksek öğrenimine 1969 yılında o zamanki adı Devlet Güzel Sanatlar Akademisi...