02 / 05 / 2024

okul boyama Van

okul boyama Van

Van Teknik Elemanlar Derneği'ne (VANTED) üye gönüllü mühendisler, merkeze bağlı Kevenli köyündeki iki derslikli Kevenli İlköğretim Okulunu boyadı. Mühendisler, öğrencilerle de bol bol sohbet etme imkanı buldu...

TOKİ Van Erciş 24 derslikli okul ihalesi bugün!

Van İli, Erciş İlçesi, Latifiye Mahallesi 24 Derslikli Eğitim Yapısı ve 200 Kişilik Pansiyon Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ'den Van'a 24 derslikli okul ve 200 kişilik pansiyon!

Van İli, Erciş İlçesi, Latifiye Mahallesi 24 Derslikli Eğitim Yapısı ve 200 Kişilik Pansiyon Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 30 Kasım 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Van'da yolu dar olan okul için hayırseverler arazi bağışladı!

Van'ın Erciş ilçesinde yolu dar olan okul için 2 dönüm arazi bağışlayan iki aile, duvarların yıkılması ve yol genişletme çalışması yapan ekiplere de yardımcı oldu.

Van'da büyük deprem sonrası 25 bin 170 konut inşa edildi!

Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan büyük deprem sonrası, şehirde 25 bin 170 konut depremzedelere teslim edildi, 139 iş merkezi, 17 okul, 33 cami, 9 alışveriş merkezi ve 3 bin 194 ahır inşa edildi...

Van Defterdarlığı arsa karşılığı 10 okul yaptırıyor!

Van Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Van Erciş, Tuşba, İpekyolu ve Edremit'te 10 okul inşaatı yaptırılıyor. İnşaat ihalesi 24 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Van Çaldıran'a 2 yeni okul inşa ediliyor!

Van’ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, inşaatına başlanılan okulları inceledi. Dündar, bu sene toplam 48 dersliğin eğitime kazandırılacağını açıkladı.

Van depreminden sonra 20 bin aşkın konut yapıldı!

Van depreminden sonra bir yıl içinde mucizevi şekilde 20 bini aşkın konutu orada yapan, yapma kudretine sahip olan bir iktidar olduklarını vurgulayan Davutoğlu, "Her ev onarılacak, her okul eğitime açılacak, her sokak emniyetli hale gelecek." dedi.

Van Erciş'teki 90 yıllık okul restore edildi!

Van Erciş ilçesinde 90 yıl önce eğitim öğretime açılan ve deprem sonrası kaderine terk edilen Atatürk İlkokulu, hazırlanan projeyle tekrar eğitime kazandırıldı.

Van Gürpınar'daki öğrencilere prefabrik derslik yapıldı!

Van Gürpınar'da taşımalı ve yatılı eğitimi kabul etmeyen ailelerin okula göndermediği 7 çocuk için geçen yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 'ev okul' sistemini devreye soktu.

Van Toygun'da prefabrik okul inşa edildi!

Van’daki bir mezrada 7 öğrencinin tek odalı bir evde eğitim görmesi üzerine Milli Eğitim yetkilileri prefabrik okul yaptırdı. Tam donanımlı okul inşaası ise yazın.

Filistin Vakfı'nın Van'da yaptırdığı okul açıldı!

Van'da Filistin Vakfı tarafından yaptırılan 12 derslikli lise açıldı.Van Valisi Doğan: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti Filistin davasına maddi manevi çok büyük destekleri oluyor, oldu, bundan sonra da olacak" dedi.

Van'da su ararken gaz buldular! 10 metrelik alev korkuttu!

Van Özalp'ta okul bahçesinde sondaj yapan ekipler, su yerine gazla karşılaştı. 5 dakika boyunca akan suyun ardından kuyudan, yaklaşık 10 metre yükseğe ulaşan alev çıktı.

Van'da depreme dayanıklı okul inşa edildi!

Van'da yaşanan depremlerde yıkıldıktan sonra üç yıl boyunca konteynerde eğitim gören Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri, bu yıl depreme dayanıklı, yüksek teknolojiye sahip 32 derslikli yeni okullarında dersbaşı yapacak.

okul boyama Van Haberi

okul boyama Van

Kevenli İlköğretim Okulu öğretmeninin, okulun bakımsız olduğunu VANTED Genel Sekreteri Emin Telli'ye iletmesinin ardından dernek üyesi mühendisler, boya ve fırçalarını alarak okula gitti.


Okul önünde dernek üyelerini karşılayan öğrencilerle beraber 2 derslikli köy okulunun boyasını yapan mühendisler, öğrencilerle de bol bol sohbet etme imkanı buldu.


VANTED Başkan Yardımcısı Ziya Ekendi, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin yüzlerindeki mutluluğu görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.


Dernek olarak eğitim alanındaki faaliyetlerinin devam edeceğini vurgulayan Ekendi, şöyle konuştu:


"Öğretmenimizin talebi üzerine okulun iç ve dış cephe boyasını yapmak istedik. Öğrencilerimizin temiz ve nezih bir ortamda eğitim görmesi bizi mutlu edecek. Bunun için derneğe üye mühendislerimizle fırçamızı, boyamızı alıp köye geldik. Okulu boyamaya başladık. İnşallah öğrencilerimiz pazartesi günü yeni boyanmış okullarında eğitim görecek."


Öğrencilere kırtasiye ve burs yardımlarının da devam...