22 / 05 / 2024

okul yaptırana kdv istisnası

okul yaptırana kdv istisnası

Hükümet, Katma Değer Vergisi (KDV) kanununda önemli değişiklikler getiren yasa tasarısını Meclis’e sundu. Buna göre  cami ya da Kuran kursu gibi inşaatları yapanlar, aldıkları mal ve hizmetler için KDV ödemeyecek.

Selahattin Gürkan'dan yatırımcılara Malatya'ya okul yaptırma çağrısı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'ya yapılan yatırımlara ilişkin açıklamalar yaptı. Gürkan, yatırımcılara Malatya'ya okul yaptırmaları için çağrıda bulundu.

Merve Özbey babası adına okul yaptıracak!

Geçtiğimiz hafta babasını kaybeden şarkıcı Merve Özbey, babasının adını yaşatmak için Doğu Anadolu'da okul yaptıracak.

Öğretmenliği bırakıp müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı!

Sakarya'da öğretmen okulunu bitirdikten sonra 6 yıl devam ettiği öğretmenliği bırakıp, müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı.

Demet Öger, Doğu Anadolu'da okul yaptıracak! 

Türk-Amerikan iş kadını Demet Öger, Doğu Anadolu'da okul yaptıracak. Öger, okul için arazi arayışına başladı.

Ebru Yaşar, Bismil’de okul yaptırdı!

Diyarbakır Bismil'de okula gitmek için saatlerce yol yürümek zorunda kalan öğrenciler için Ebru Yaşar, 12 derslikli bir okul yaptırdı.

Mustafa Varank: Malatyalı iş insanları 5 okul yaptıracak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Malatyalı İş İnsanları Derneği’nin düzenlediği buluşmaya katıldı. Mustafa Varank, iş insanlarının Malatya’da okul yaptırma sözü verdiğini belirtti...

Elazığlı hayırseverler 19 okul yaptıracak!

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası vatandaşların ihtiyaçlarının en kısa sürede giderilmesi için hız kesmeden çalışmalara başlandı. Hayırseverlerin bölgede 19 okul yaptırdığı belirtildi...

Okul inşasına KDV muafiyeti!

Binali Yıldırım Anaokulu ve İlkokulu açıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Binali Yıldırım: “Okul yaptırdığınız zaman KDV'den muaf oluyorsunuz.”dedi.

Kocaeli'de 3 adet okul yaptırılacak!

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çayırova ve Gebze'de toplam 3 adet okul yaptırılacak. İhaleler 2 farklı günde gerçekleştirilecek...

Kaçak yapıyı yapana, yaptırana 1 yıl hapis!

İmar barışının kaçak yapılara yol açacağı yönündeki eleştirilerine de cevap veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Yapan, yaptıran, göz yuman en az 1 sene hapis yatacak" dedi...

Van Defterdarlığı arsa karşılığı 10 okul yaptırıyor!

Van Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Van Erciş, Tuşba, İpekyolu ve Edremit'te 10 okul inşaatı yaptırılıyor. İnşaat ihalesi 24 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Cami, okul ve yurt yaptıran KDV ödemeyecek!

Hükümet, Katma Değer Vergisi (KDV) kanununda önemli değişiklikler getiren yasa tasarısını Meclis’e sundu. Buna göre  cami ya da Kuran kursu gibi inşaatları yapanlar, aldıkları mal ve hizmetler için KDV ödemeyecek.

Kırşehir Defterdarlığı arsa karşılığı okul yaptırıyor!

Kırşehir Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü arsa karşılığı okul inşaatı yaptırıyor. İhale 27 Mart'ta yapılacak...

okul yaptırana kdv istisnası Haberi

okul yaptırana kdv istisnası

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; KDV ödemelerine 2 aya kadar erteleme imkanı getiren tasarıyla, cami ya da Kuran kursu gibi inşaatları yapanlar, aldıkları mal ve hizmetler için KDV ödemeyecek.

Hayırseverler tarafından yaptırılarak kamuya bağışlanan okul, sağlık tesisi, öğrenci yurdu, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, ibadethaneler, yaygın din eğitimi verilen tesisler, gençlik merkezleri ile gençlik ve izcilik kamplarının inşa edilmesi için alınan mal ve hizmetler de KDV'den istisna tutuldu. 

 

2 AY ERTELEME

Küçük işletmeler aylık ödemesi gereken KDV'yi iki ay sonra ödeyebilecekler. 

Küçük işletmelerle serbest meslek sahipleri KDV'nin tutarına bakılmaksızın belirlenen bir oranda KDV beyan edebilecekler. Devreden KDV'ler de artık iade edilebilecek. KDV istisnalarının kapsamı başta Ar-Ge olmak üzere bazı alanlarda daha da genişleyecek.

Sağlık turizminin gelişmesi amacıyla yabancılara sunulan sağlık hizmetlerinden KDV alınmayacak.

Arsa...