03 / 05 / 2024

okullarda osmanlı mimarisi dönemi mi başlıyor

okullarda osmanlı mimarisi dönemi mi başlıyor

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Balıkesir'de yeni yapılan ve yapılacak okullarda klasik bina yerine hem görsel hem de kullanım açısından daha faydalı olacak Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait bina modellerini uygulamaya başladıklarını açıkladı.

Osmanlı Mimarlık Kültürü kitabı ile mimarlık dersleri!

Avrupa’daki Osmanlı mimarisi hakkında en kapsamlı eserlerin yazarı restoratör, Ekrem Hakkı Ayverdi’nin anısına hazırlanan “Osmanlı Mimarlık Kültürü” kitabında, Osmanlı mimarisi farklı yönleriyle ele anlıyor.

Bosna Hersek'te Osmanlı Mimarisi'nin İncileri sergilenecek!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da iki Boşnak fotoğrafçının çalışmalarından oluşan "Saraybosna-İstanbul, Osmanlı Mimarisi'nin İncileri" sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Dekar Yapı, Osmanlı Mimarisi'nin 2'nci baskısına sponsor oldu!

Bir ülkenin kültürel mirasının gün ışığına çıkması ve değerinin anlaşılması için desteklenmesi gerektiğine inanan Dekar Yapı, dünyaca ünlü mimarlık tarihçisi Prof. Doğan Kuban’ın Osmanlı Mimarisi adlı eserinin güncellenen 2. baskısına sponsor oldu.

İzmir Tilkilik'teki tarihi hamam, manav oldu!

İzmir'in, Tilkilik Semti'nde 1700'lü yılların Osmanlı mimarisi ile yapılmış 1960 yılına kadar faal olarak kullanılan Kıllıoğlu Hacı İbrahim Vakfı Hamamı, manav oldu. Hamamın içinde ve önünde sebze ve meyve tezgahları açıldı.

Bitlis Ahlat'ta Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi yeniden hayat buluyor!

Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde hayata geçirilen proje ile Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi yeni yapılan çeşmelerde yeniden hayat buluyor.

Kütahya Valilik binası Osmanlı mimarisiyle yapılacak!

Anadolu'daki kamu binaları, bir dönemin akımı Sovyet tarzı hantal beton blok görünümünden kurtularak, ülke tarihinin izlerini taşıyan yapılara dönüşecek. Kütahya ise Osmanlı mimarisi tarzında ve taş kullanılarak valilik binası yapılacak illerden biri.

Bayındır Hacı Sinan Camii restorasyonu tamamlandı!

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan 'Hacı Sinan Camii' hizmete açıldı. Hacı Sinan Çelebi tarafından Basra Tepesi'nde yaptırılan, ilk kayıtlara göre 1495 yıllarında adı geçen 521 yıllık tarihi Camii, Osmanlı mimarisi özellikleri gösteriyor

Tahran'da Mimar Sinan ve Osmanlı Mimarisi Konferansı düzenlendi!

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saatçi: "Mimar Sinan, Türkiye'yi dünyaya tanıtan önemli bir enstrümanımız. Bunu ne kadar çok işlersek o oranda kimliğimiz ve medeniyetimiz ortaya çıkar"

Göksun'a sosyal tesis inşa ediliyor!

Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesinde taziye evi ve sosyal tesisin yapımına başladı.vatandaşların sosyal alanda ihtiyaç duyabileceği birçok özelliği içinde barındıracak Sosyal Tesis, Osmanlı mimarisi esas alınarak inşa ediliyor.

Moskova Merkez Camisi'nin mimarisi Osmanlı izleri taşıyor!

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yaptırılan Moskova Merkez Camisi, 23 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Caminin iç dekorasyonu Klasik Osmanlı sanatı tarzıyla yapıldı.

Antalya Cemaleddin-i Seydi Külliye Cami'nin temel atma töreni gerçekleşti!

Manavgat ilçesinde yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olacak, Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile yapılacak cami ve türbesinin cami ve türbenin temeli atıldı.

2006 yılında Osmanlı mimarisi Alemdar'a geliyor!

2006 yılında Alemdar'da Doğa İnşaat'ın Doğa Ata Konakları projesi geleneksel Osmanlı mimarisini yansıtıyormuş. Alemdar'da 40 dönümlük bir arazide gerçekleştirilen projedeki villalar 350 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyormuş.

TOKİ İznik'e Osmanlı Mimarisi'nde ev yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 3 bin yıllık tarihi kültürel eserler sebebiyle tamamı koruma altında olan İznik'te şehrin dışında Osmanla Mimarisi'nde yeni binalar inşa edecek.

okullarda osmanlı mimarisi dönemi mi başlıyor Haberi

okullarda osmanlı mimarisi dönemi mi başlıyor


Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Balıkesir'de yeni yapılan ve yapılacak okullarda klasik bina yerine hem görsel hem de kullanım açısından daha faydalı olacak Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait bina modellerini uygulamaya başladıklarını açıkladı. 


2014 yatırım programı içinde rekor kırarak 77 milyon üzerinde bir yatırım planlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2013-2012 ve 2011 yıllarıyla kıyaslandığında neredeyse 3 kat daha fazla okulu eğitim öğretime açmayı hedefliyor. 

Genel Yatırım Programından 2011 yılında 2 okul, 2012'de 4 okul, 2013'de 4 okul hizmete açan kurum bu yıl sayısı 10 okula çıkardı. 


Balıkesir'e Osmanlı ve Selçuklu mimarisinde okullar kazandırmak istediğini söyleyen Yusuf Cengiz, gençlerin tarzı ve ruhu olan okullarda eğitim görmesini arzuladığını sözlerine ekledi. Müdür Cengiz, "Şu anda TOKİ'nin yaptığı okullar Selçuklu mimarisine ait. Ben binaların kişiliği olması gerektiğine...