20 / 05 / 2024

Olağan usul ile tasfiye

Olağan usul ile tasfiye

Mirasta resmi tasfiye esaslarına göre, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmi tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, mirasta resmi tasfiye nedir?

Mirasın resmi tasfiyesi nedir?

Medeni Kanun esaslarına göre, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmi tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, mirasın resmi tasfiyesi nedir? İşte yanıtı...

Carrefoursa'dan Xiaomi Note 12 Pro'ya olağanüstü indirim! Fiyatını birden dibe çektiler! 

Türkiye'nin önde gelen perakende zincirlerinden Carrefoursa, teknoloji dünyasının gözdesi Xiaomi Note 12 Pro için beklenmedik bir indirim hamlesi gerçekleştirdi. Akıllı telefon tutkunlarını sevindiren bu kampanya ile Xiaomi'nin en yeni modeli Note 12 Pro, olağanüstü bir fiyat avantajıyla sunuluyor.

'Olağanüstü hareketler olacak' diyen Ekonomist Selçuk Geçer elinde altın olanları uyardı! Almayan çok pişman olacak 

Altın fiyatları ile ilgili flaş açıklama Ekonomist Selçuk Geçer'den geldi. 'Olağanüstü hareketler olacak' diyen Ekonomist Selçuk Geçer elinde altın olanları uyardı! 

TMMOB İçmimarlar Odası 26. Olağan Genel Seçimleri gerçekleşti!

İçmimarlar Odası 26. Olağan Genel Kurul seçimleri gerçekleştirildi. Söz konusu seçimlerde 26. Olağan Yönetim, Onur, Denetleme Üyeleri ile TMMOB Yönetim Kurulu, Yüksek Onur Kurulu ve Yüksek Denetleme Kurulu üyeleri belli oldu.

TSKB GYO'dan olağan dışı fiyat ve miktar hareketliliği açıklaması!

TSKB GYO'nun pay fiyatındaki olağan dışı fiyat ve miktar hareketleri ile ilgili olarak kamuya açıklanmamış özel bir durumu bulunmuyor...

Peker GYO olağanüstü genel kurul toplantısı 12 Aralık'ta!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın kendi hissesini almasına yönelik 13 Haziran 2019 tarihli genel kurulda onaylanan hisse geri alım programının iptali gündemi ile yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısı 12 Aralık'ta yapılacak...

5 maddede olağan zamanaşımı ile taşınmazın kazanılması!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için, 5 maddede olağan zamanaşımı ile taşınmaz mülkiyetinin kazanılmasını inceledi. İşte 5 maddede olağan zamanaşımı ile taşınmazın kazanılması...

Alarko GYO 2018 olağan genel kurul toplantısı 26 Mart'ta!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2018 yılı faaliyetleri ile ilgili olağan genel kurul toplantısı 26 Mart 2019 Salı günü yapılacak...

Akiş GYO'nun Erenköy gayrimenkulü için olağanüstü kanun yoluna başvuruldu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü için ‘Yargılamanın Yenilenmesi' talebi ile olağanüstü kanun yoluna başvurdu...

Akiş GYO 2017 olağan genel kurul toplantısı tescillendi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılı olağan genel kurul toplantısı tescillendi ve Türkiye Ticaret Sicili gazetesi ile ilan edildi. 

Enka İnşaat 2017 olağan genel kurul toplantısı 28 Mart'ta!

Enka İnşaat'ın 2017 yılıOlağan Genel Kurul Toplantısı ile İmtiyazlı Pay sahipleri Olağan Genel Kurul Toplantısı 28 Mart 2018 Çarşamba günü yapılacak.

Site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümlerine göre verilen kararlar ile yönetiliyor. Peki, site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

Akiş GYO'nun 2016 olağan genel kurul toplantısı tescillendi!

Akiş GYO'nun 2016 olağan genel kurul toplantısı 19 Nisan 2017 tarihinde tescil edildi ve karar Türkiye Ticaret Sicili gazetesi ile ilan edildi.

Doğuş GYO 2016 olağan genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Doğuş GYO olağan genel kurul toplantısına ait tutanak, tutanak ekleri olarak kar dağıtım tablosu ve esas sözleşme tadil metni ile hazır bulunanlar listesini yayınladı.

Olağan usul ile tasfiye Haberi

Olağan usul ile tasfiye

Mirasta resmi tasfiye nedir?

Mirasta resmi tasfiye esaslarına göre, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Bu istem, birlikte mirasçı olanlardan birinin mirası kabul etmesi halinde dikkate alınmıyor.


Resmi tasfiye hâlinde mirasçılar, terekenin borçlarından sorumlu olmazlar.


Mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile

Mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları, istedikleri hâlde alacakları ödenmediği veya kendilerine güvence verilmediği takdirde, mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebilirler.


Aynı koşulların varlığı hâlinde vasiyet alacaklıları da, haklarının korunması için gerekli önlemlerin alınmasını isteyebilirler.


Yönetim

Resmî tasfiye, sulh mahkemesince veya atayacağı bir ya da birkaç tasfiye memuru tarafından yapılır.


Resmî tasfiyeye terekenin defterinin düzenlenmesiyle başlanır ve aynı zamanda yapılacak ilânla mirasbırakanın alacaklılarından ve borçlularından, belirtilen süre içinde...