20 / 05 / 2024

Ölçü tersimat ve hesaplama hataları

Ölçü tersimat ve hesaplama hataları

Kadastro hatalarının düzeltilmesine ilişkin yönetmelik hükümlerine göre yapılan hatanın nedeni ve düzeltme şekli kadastro müdürünce görevlendirilen ekip tarafından düzenleniyor. İşte kadastroda sınırlandırma hataları bu haberde...

Hilay Sağlık Ve Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hilay Sağlık Ve Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Nuh Hacı Yıldız tarafından Başakşehir’de 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Gün Fore Kazıkları İnşaat Nakliyat Hafriyat Taşımacılık Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gün Fore Kazıkları İnşaat Nakliyat Hafriyat Taşımacılık Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Gündoğdu tarafından kuruldu. 

Al Andalus Emlakçılık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Andalus Emlakçılık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü’nde 100 bin TL sermaye bedeli ile M. Qasem Alı Ahmed tarafından kuruldu. 

Al Laham Emlak Danışmanlık Aracılık ve Nalburiye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Laham Emlak Danışmanlık Aracılık ve Nalburiye Ticaret Limited Şirketi Fadı Allaham tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu!

Muttahida İstanbul Emlakçılık ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Muttahida İstanbul Emlakçılık ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi Abdul Aziz Alsamman, Shadı Salam, Ahmad Baleat ve Hassan Arakı ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı yeni okullar açacak!

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ni bünyesinde barındıran Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı (VASEV) yeni okullar açacak.

Sedat Özkan: Asıl siluet ve imar krizi Boğaz’da!

İBB İmar Komisyonu üyesi CHP'li Sedat Özkan, "Sadece 16/9'da değil, asıl imar ve siluet sorunu Boğaz'da. Koca iş merkezleri yükseldi. Yüzlerce binaya yıkım kararı var'' şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Cesur Gayrimenkul Aracılık ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cesur Gayrimenkul Aracılık ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Mehmet Cesur Göçmen tarafından kuruldu.

Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi 2018'de tamamlanacak!

200 milyon lira yatırım bedeline sahip Bursa Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. GUHEM'in 2018 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Meydan Ardıçlı fiyat ve ödeme planı!

Meydan Ardıçlı fiyat ve ödeme planı hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. 1+0, 1+1, 2+1, 3,5+1 ve 4,5+1 konut tiplerine yer verilen projede daire alanları 41 ile 228 metrekare arasında değişiyor.

Topkapı Mağazacılık Ve Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Topkapı Mağazacılık Ve Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi Melda Tekoğlu tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Sağlıklı ve güvenli evlerde yaşamak herkesin hakkı!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, 13 Ekim Dünya Konut Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Pelesen, ''Sağlıklı ve güvenli evlerde yaşamak herkesin hakkı'' dedi.

Saygınlar Hafriyat Petrol Taşımacılık Ve Gıda Limited Şirketi kuruldu!

Saygınlar Hafriyat Petrol Taşımacılık Ve Gıda Limited Şirketi Ömer Alaybaşı tarafından 60 bin TL sermeye ile bugün kuruldu.

Ölçü tersimat ve hesaplama hataları Haberi

Ölçü tersimat ve hesaplama hataları

Kadastroda sınırlandırma hataları!

Kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlarda ölçü, sınırlandırma, tersimat ve hesaplamalardan doğan hataların düzeltilmesine ilişkin yönetmelik hükümlerine göre yapılan hatanın nedeni ve düzeltme şekli kadastro müdürünce görevlendirilen ekip tarafından düzenleniyor.


Hatanın ölçü, tersimat veya hesaplamadan meydana geldiği, taşınmazın sınırlarında eylemli değişiklik olmadığı, hatanın nedeni ve düzeltme şekli kadastro müdürünce görevlendirilen ekip tarafından düzenlenecek rapor ve eki krokide gösterilmek suretiyle belirlenir. 

             

Yanılma sınırı içerisinde kalan hatalar

Kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle kesinleşmiş olan taşınmazlarda, talebe bağlı işlemler ile değişiklik işlemleri sırasında ortaya çıkan yüzölçüm farklılıklarından, kadastronun dayandığı teknik kurallarla belirlenen hata sınırları içerisinde kalanların resen düzeltilmesine kadastro müdürlüğü yetkilidir.

             

Bu tür hatalar, resen düzeltilerek,...