05 / 05 / 2024

ölen işçinin ailesi Ağaoğluna dava açtı

ölen işçinin ailesi Ağaoğluna dava açtı

SARIYER'deki " Maslak 1453 " projesinin doğalgaz tesisatı imalatında çalışırken üzerine 3,5 metre uzunluğundaki kalıp demirin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Hakan Tek'in ailesi dava açtı.

Ölen kişinin ev kredisi borcunu kim öder?

Konut kredisi çekerek ev alan kişi hayatını kaybettiğinde kalan ödemelerin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki, Ölen kişinin ev kredisi borcunu kim öder? İşte detaylar...

Ölen birinin çocukları ve karısı varsa kendi kardeşine miras düşer mi?

Çocukları ve karısı olan bir kişi vefat ettiğinde mirasları, belirli kişiler arasında paylaştırılır. Bu noktada, ölen kişinin kardeşlerine kalıp kalmama durumu merak ediliyor. Peki ölen kişinin mirası çocukları ve karısı olsa da kardeşlerine düşer mi? İşte bu miras konusunun ayrıntıları...

Ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur? 

Bir kişi vefat ettiğinde, borçları mirasçılara devredilip devredilmediği merak konusudur. Bu süreçde yasal düzenlemeler devreye girerek bazı yöntemler vardır. Peki ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur ve süreç nasıl işler? İşte mirasçıların borç ödeme durumları...

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Aniden borç sahibi olabilirsiniz! Kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı

Mal varlıkları kaldığı gibi borçlar da ölen kişinin mirasçılarına kalıyor. Bu durumda reddi miras yapan pek çok kişi, ret süresini bilmediğinden bu haktan mahrum kalıyor. Uzman isim mirası reddedenin miras bırakandan önce ölmüş gibi sayıldığına dikkat çekerek bilinmeyen bir detayı açıkladı.

700 bin işçinin başına talih kuşu kondu! Bakan Bilgin resmen müjdeyi verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu iş sözleşmesine ilişkin çalışmaların başladığını açıkladı. Kamuda çalışan 700 bin işçiyi ilgilendiren zam pazarlığı ve 50 bin geçici işçinin kadroya alınması konusunda son viraja girildi.

Kalan mirasın ne olduğunu nasıl anlarız? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Miras, vefat durumunda, vefat eden kişinin kanunen tanınan yasal mirasçılarına geçen yani aktarılan hukuki işlemlerinin tümü olarak ifade edilir. Miras konusunda vatandaşların aklını kurcalayan pek çok konu bulunmaktadır.

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu kaydı sorgulaması, miras paylaşımı konusunda bilinen işlemlerden biridir. Peki ölen kişinin kayıtlarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar!

Ölen kişinin ölüm parası nasıl alınır?

Cenaze yardımı ya da cenaze ödeneği olarak bilinen ama halk arasında ölüm parası diye adlandırılan yardım parasına dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. “Ölen kişinin ölüm parası nasıl alınır?” sorusu onlardan biridir.

Ölen kişinin veraset ilamı nasıl alınır?

Veraset ilamı nedir, Ölen kişinin veraset ilamı nasıl alınır? soruları aileden miras kalma durumunda sık sık sorulmaktadır. İşte o sorulan soruların yanıtları!

Asgari ücrette işçinin kırmızı çizgisi 4 bin lira!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ekonomik koşulların etkisi ile işçinin alım gücünün azaldığına dikkat çekti ve asgari ücrette sınırın ne kadar olacağını söyledi. Asgari ücret kararının 13 veya 14 Aralık tarihlerinde netleşeceğini aktardı.

700 bin işçinin beklediği haber geldi! İkramiyeler hesaplara yatacak!

700 bine yakın işçinin beklediği 26 günlük ikramiyenin ikinci ödemesi 11 Mayıs 2021 tarihinde hesaplara geçecek.

ölen işçinin ailesi Ağaoğluna dava açtı Haberi

ölen işçinin ailesi Ağaoğluna dava açtı

"Maslak 1453" projesinin doğalgaz tesisatı imalatında çalışırken üzerine 3,5 metre uzunluğundaki kalıp demirin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Hakan Tek'in ailesinin avukatı, işçinin 2 çocuğu ve eşi için 500 bin TL'lik tazminat davası açtı. İstanbul İş Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, projeyi yürüten 3 ayrı şirket davalı olarak yer aldı. 


Ayrıca Hakan Tek'in 2 bin 500 lira maaşla çalıştığı, bu paranın asgari ücret kadar olan kısmını bankadan, kalanını ise elden aldığı aktarıldı. Davayı açan ailenin avukatı Şule Gökyay, Hakan Tek'in olayda herhangi bu kusurunun bulunmadığını, inşaatı yürüten 3 firmanın ise sorumluluğu olduğunu vurguladı. Avukat Şule Gökyay, mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, Hakan Tek'in hayatını kaybetmesinin ardından geride zor durumda bir eş ve 2 çocuk kaldığını belirterek şu ifadelere yer verdi: "Asiye Tek, çok genç...