13 / 05 / 2024

ölüm ile kira sözleşmesi sona erer mi

ölüm ile kira sözleşmesi sona erer mi

Kira sözleşmesinde taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getiren önemli sebeplerin varlığı durumunda, sözleşmeyi feshedebiliyor. Peki, kira sözleşmesi ölümle sona erer mi?

Milli Savunma Bakanlığı 30 bin 62 personel alımı yapıyor! Kadro ve branş dağılımı nasıl olacak?

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapacak 30 bin 62 personel alımı yapacağını duyurmuştu. Bakanlık tarafından istihdam edilecek 30 bin 62 kişi için aranan şartlar ve branş dağılımı ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor.

OGM DSİ 5 bin 64 personel alımı başvuru şartları! İşte kadro ve branş dağılımı ve kontenjanları…

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesine 5 bin 64 personel alımı yapılacak. DSİ ve OGM personel alımı için başvuru şartları, kadro ve branş dağılımı ile kontenjanları merak ediliyor.

Özderici GYO Nuvo Dragos'taki 434 adet bağımsız bölümün kira geliri yüzde 95 sınırını aştı!

Özderici GYO Nuvo Dragos projesindeki 434 adet bağımsız bölümün yıllık toplam kira gelirinin yüzde 95 sınırının üstünde kaldığı görüldü. 

Körfezkent 4. Etap'taki 1 adet bağımsız bölümün değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut GYO Körfezkent 4. Etap projesinde konumlanan 1 adet bağımsız bölüm ile ilgili olarak hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporunu yayınladı. 

Bahçekent Flora projesindeki 1 bağımsız bölümün değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut GYO, "İstanbul Başakşehir Hoşdere 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" kapsamında "Bahçekent Flora" projesinde konumlu 1 adet bağımsız bölüm ile ilgili olarak hazırlatılan "Gayrimenkul Değerleme Raporu"nu yayınladı. 

Körfezkent Çarşı'daki 1 adet bağımsız bölümün değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut GYO "Kocaeli Körfezkent Ticaret ve Kur'an Kursu İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi" kapsamında "Körfezkent Çarşı" projesinde konumlu 1 adet bağımsız bölüm ile ilgili olarak hazırlatılan "Gayrimenkul Değerleme Raporu"nu yayınladı. 

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 12 milyar TL'lik kira sertifikası ihraç edecek!

26 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilen Ziraat Katılım Varlık Kiralama A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısı'nda; 12 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine karar verildi.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından 15 milyar TL ile sınırlı olarak, tertipler halinde, Türk Lirası cinsinden, 1-60 ay aralığındaki vadelerde yapılacak kira sertifikası ihraçlarına SPK'dan onay geldi.

Emlak Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası ihraç edecek!

Emlak Katılım Varlık Kiralama A.Ş 15 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak kira sertifikaları ihraç edecek.

Emlak Katılım Varlık Kiralama 200 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 98 gün vadeli, 200 milyon TL sermaye tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı gerçekleşti. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 104.6 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama, 45 gün vadeli, 104 milyon 605 bin TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracını nitelikli yatırımcıya satışını gerçekleştirdi.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama'dan 500 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama'nın 99 gün vadeli, 500 milyon TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı...

Emlak Katılım Varlık Kiralama 62.9 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin kaynak kuruluş olarak yer alacağı, 99 gün vadeli, 62 milyon 910 bin TL nominal tutarlı kira sertifikasının satışı tamamlandı.

ölüm ile kira sözleşmesi sona erer mi Haberi

ölüm ile kira sözleşmesi sona erer mi

Kira sözleşmesi ölümle sona erer mi?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


Kira süresi boyunca kiracı ve mal sahibinin karşılıklı olarak birbirinin haklarını engellememeleri ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor.


Kiracı, kira süresi boyunca kira bedelini ödemekle mükellef oluyor, mal sahibi de haklı bir neden olmadıkça kiracısından tahliyesini isteyemiyor.


Kira sözleşmesi olağanüstü fesih

Taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getiren önemli sebeplerin varlığı durumunda, sözleşmeyi yasal fesih bildirim...