16 / 05 / 2024

ön arka cephe görünüşü çizme

ön arka cephe görünüşü çizme

Ön ve arka cephe nasıl çizilir? Ön cephe çizimi sırasında nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Merak ediyorsanız ön cephe çizimi ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

7 bankada resmen arka arkaya deprem! Ziraat, Akbank, Garanti, Yapı Kredi ve 3 banka daha tek tek açıkladı! Hemen bakın

7 bankada resmen arka arkaya deprem... Ziraat, Akbank, Garanti, Yapı Kredi ve 3 banka daha tek tek açıkladı... Hemen bu son dakika detaylarına bakın...

İş Bankası promosyonda zirve yaptı. Emekliler hemen bu habere baksın

Bankaların arka arkaya ilan ettiği emekli promosyonlarına bir yenileme de İş Bankası'ndan geldi. İş Bankası Nisan ayı emekli promosyonlarını güncellediğini ilan etti. Milyonlarca emekli vatandaşı mutlu edecek haber İş Bankası'ndan yapıldı. İşte güncel emekli promosyonları.

Tuvalet kağıdı fiyatları dibi gördü! İndirim hası o marketten geldi

Tuvalet kağıtlarına her geçen gün arka arkaya indirim haberleri geliyor. Bir indirim haberi de Tarım Kredi Market'ten geldi. Tarım Kredi Market'te 16'lı  tuvalet kağıdının ücreti dipten satışa sunuldu. İşte indirime ait merak edilen o ayrıntılar.

Kur Korumalı Mevduat'ta faiz yüzde 25'e çıkarıldı! Doların önüne kimse geçemedi

Merkez Bankası'nın arka kapı satışları, Suudi Arabistan'dan gelen milyarlarca dolar, Kur Korumalı Mevduat'ta sınırların kaldırılması doların önüne geçemedi. Alınan hiç bir önlem doların yükselişine engel olamadı.

Acil nakitemi ihtiyacınız var! Kuveyt Türk isteyen herkes 5.000 TL veriyor! İşte şartları

Bankaların arka arkaya açıkaldığı promosyon kampanyaları insanları cezbediyor. Bu kampanyalardan biri de Kuveyt Türk’den geldi. İşte detaylar...

Dünyaca ünlü otomobil markası, 300 binden fazla aracını geri çağırdı!

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, arka lamba şikayetleri yüzünden 321 binden fazla aracını geri çağırma listesine ekledi. Şirket, geri çağırmanın nedenini açıklarken ekim ayı sonunda büyük ölçüde dış pazarlardan gelen ve aracın arka lambalarının yanmadığını iddia ederek şikayetçi olan müşt

'Enflasyon ve döviz kuru fırlayacak, görülmemiş bir kriz patlayacak KKM'ler iptal edilecek'

Merkez Bankası faizi indirdi ve dövizde büyük bir hareket görülmedi. Piyasa oyuncuları Merkez Bankası'nın arka kapıdan döviz satarak kuru tuttuğunu söylüyor. Peki iktidarın bir döviz planı var mı? Seçime kadar neler olacak? Seçimlerden sonra enflasyon, döviz ve faiz üçgeninde neler yaşanacak?

Merkez Bankası arka kapıdan 118 milyar dolar sattı

Döviz kurundaki artışı frenlemek için arka kapıdan yapılan döviz satışlarının bilançosu da ortaya çıktı. HSBC Başekonomistlerinden İbrahim Aksoy, Merkez Bankası'nın arka kapı yöntemiyle son 10 ayda 118 milyar dolarlık döviz sattığını iddia etti. 

Bu 3 bankada peş peşe deprem! Ziraat, Akbank, ING arka arkaya açıkladı, duyan inanamadı! Hemen bakın!

Bu 3 bankada peş peşe deprem yaşandı. Ziraat Bankası, Akbank, ING arka arkaya açıkladı, duyan inanamadı! Hemen bu rakamlara bakın...

Milli Emlak'tan 50 bin 600 TL'ye imarlı arsa fırsatı! 

Yatırımcıların merakla beklediği ihale ilanlarını arka arkaya yayınlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Tokat ili, Pazar ilçesi Erkilet Mahallesi'nde yer alan imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? Hangi cephe ev alırken tercih edilmelidir?

Ev almak isteyenler ilk başta bazı kriterleri göz önünde bulundurmalıdır. Onlardan biri de evin hangi yönde olacağıdır. Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? İşte detaylar!

Gaziantep Nurdağı'nda inşaat iskelesinin halatı koptu: 2 ölü, 2 yaralı!

Gaziantep Nurdağı'nda, binanın dış cephe sıva işleriyle uğraşan işçilerin bulunduğu iskelenin halatı koptu. 6 kat yükseliğe sahip binanın 3'üncü katından düşen 2 işçi yaşamını yitirdi, 2 işçi ise yaralandı.

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

ön arka cephe görünüşü çizme Haberi

ön arka cephe görünüşü çizme

Ön ve arka cephe nasıl çizilir?

Birden fazla yola cepheli parsellerde uygulama imar planında belirtilmemiş ise geniş yol üzerindeki kenar, parsel ön cephesini ifade ediyor. Arka cephe ise, ön cephenin arka tarafında kalan cepheye deniyor. 


Hazırlanacak planda ön ve arka cephe çizimi nasıl çizilir, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


1- Ön cephe görünüş çiziminde dikkat edilecek hususlar;


Görünüşler; yapının elemanları, boyutları ve mimarisi hakkında bilgi vermek için çiziliyor.Yapının görünüşlerine plandaki bilgilere bağlı kalınarak estetik bir görünüm kazandırmak gerekiyor.


Görünüşler çizilirken bulunduğu düşey düzleme göre farklı çizim tekniği ile ifade ediliyor. Örneğin; ön düzlemdeki 0,4 mm, arka düzlemdeki 0,3 mm, daha arkadakiler 0,2 mm kalınlığında çizgiler ile çizilerek resme bir derinlik

kazandırılmış oluyor.


2- Arka cephe görünüş çiziminde dikkat edilecek hususlar

Görünüşler; yapının elemanları, boyutları ve mimarisi hakkında bilgi...