06 / 05 / 2024

ön cephe

ön cephe

Ön ve arka cephe nasıl çizilir? Ön cephe çizimi sırasında nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Merak ediyorsanız ön cephe çizimi ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Cephe nedir? Cephe çeşitleri nelerdir?

Cephe nedir? Cephe çeşitleri nelerdir? Sorularınızın yanıtı ve diğer detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Citroen Berlingo yenilendi! İşte yeni Berlingo...

Citroen, hafif ticari araç modeli Berlingo’yu en güncel teknoloji ile yenilendiği açıklandı. Koltuk, eğlence sistemi, ön cephe tasarımı ve bagaj hacmindeki yenilikler, 6 ileri manuel ve 8 ileri tam otomatik vites seçeneği ile sunulan Berlingo, 4 silindir 130 HP dizel motor özelliği mevcut.

Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? Hangi cephe ev alırken tercih edilmelidir?

Ev almak isteyenler ilk başta bazı kriterleri göz önünde bulundurmalıdır. Onlardan biri de evin hangi yönde olacağıdır. Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? İşte detaylar!

TOKİ Yozgat Cephe Yenileme İnşaatı ihalesi yarın!

Yozgat İli, Merkez İlçesi, Büyük Cami Etrafı Kentsel Tasarım İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi ve Sarraflar Caddesi Cephe Yenileme İnşaatı İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

İzocam Tekiz'den sinüs desenli taşyünü cephe paneli!

İzocam Tekiz, Türkiye’de ilk ve tek sinüs desenli taşyünü cephe panelini satışa çıkardı.

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Yalıkavak Elements'in tercihi Guardian Glass oldu!

Varyap girişimi ile EAA-Emre Arolat Architecture tarafından tasarlanan Yalıkavak Elements projesinde konutların cephe tasarımlarında Guardian SunGuard High Performance Neutral 50/32 kaplamaları kullanıldı.

Ata Corner Lüleburgaz'ın cephe mantolama işlerini Çelebi Grafik İnşaat yapacak!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Kırklareli  ili Lüleburgaz ilçesinde yer alan Ata Corner Lüleburgaz projesinin cephe mantolama işleri 315 bin TL + KDV ile Çelebi Grafik İnşaat'a yaptırılacak...

Aygün Cephe Sistemleri İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aygün Cephe Sistemleri İnşaat Ticaret Limited Şirketi İsmail Agün tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ordu Dış Cephe İyileştirme Projesi’nin 2. etabının ihalesi yapıldı!

İlk etabı Rus pazarı kavşağı ile Adliye binası arasında uygulanan Dış Cephe İyileştirme Projesi’nin ikinci etabının da ihalesi yapıldı.

Altınordu'daki cephe yenileme çalışmalarının ilk etabı tamamlandı!

Ordu ilinin değişimi ve dönüşümüne yönelik projeleri tek tek hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan binaların dış cephe iyileştirme çalışmalarının ilk etabını tamamladı

Sivas Halil Rıfat Paşa İlkokulu yenilendi!

Halil Rıfat Paşa İlkokulu yeni mimarisiyle adeta göz kamaştırıyor. Kaba inşaatın tamamlanarak, binanın cephe giydirmesine kadar sona yaklaşıldığı okul binasında, sadece sınıf alanlarındaki iç dizayn ve bahçe düzenlemesi kaldı

Kocaeli Kandıra'da cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor!

Kandıra Belediye Meclisi Çarşı Mahallesi Çarşı ve Türkocağı Caddesi üzerindeki yapıların cephe iyileştirme çalışmalarının başlayacağını belirtti. Gündeme ek olarak sunulan Aydınlık Mahallesi 448 ada 2 parselde imar planı değişikliği ise imar komisyonuna havale edildi.

Balgat MHP Genel Merkez binasının cephesi yenilenecek mi?

Yüksek Mühendis Mimar Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp bugünkü Tercüman Gazetesi'ndeki yazısında Balgat MHP Genel Merkez binasının cephe boyasının sökülmesini konu aldı. İşte Ahmet Vefik Alp'in o yazısı..

ön cephe Haberi

ön cephe

Ön ve arka cephe nasıl çizilir?

Birden fazla yola cepheli parsellerde uygulama imar planında belirtilmemiş ise geniş yol üzerindeki kenar, parsel ön cephesini ifade ediyor. Arka cephe ise, ön cephenin arka tarafında kalan cepheye deniyor. 


Hazırlanacak planda ön ve arka cephe çizimi nasıl çizilir, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


1- Ön cephe görünüş çiziminde dikkat edilecek hususlar;


Görünüşler; yapının elemanları, boyutları ve mimarisi hakkında bilgi vermek için çiziliyor.Yapının görünüşlerine plandaki bilgilere bağlı kalınarak estetik bir görünüm kazandırmak gerekiyor.


Görünüşler çizilirken bulunduğu düşey düzleme göre farklı çizim tekniği ile ifade ediliyor. Örneğin; ön düzlemdeki 0,4 mm, arka düzlemdeki 0,3 mm, daha arkadakiler 0,2 mm kalınlığında çizgiler ile çizilerek resme bir derinlik

kazandırılmış oluyor.


2- Arka cephe görünüş çiziminde dikkat edilecek hususlar

Görünüşler; yapının elemanları, boyutları ve mimarisi hakkında bilgi...