07 / 05 / 2024

Ön ödemeli konutların teslimi

Ön ödemeli konutların teslimi

Halk arasında maketten konut satışı olarak da bilinen, ön ödemeli konut satışında konutların teslim süresi ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelik'te yer alıyor. İşte, ön ödemeli konutların teslim süresi!

Konut alacaklar dikkat! Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi! İşte detaylar!

Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi. Ön ödemeli konutlar için azami teslim süresinde değişiklik yapıldı. İşte detaylar!

Konut satışlarına yeni düzenleme! Ön ödemeli satışlarda teslimler gecikmeyecek!

Ön ödemeli şekilde satışı yapılan konutların sözleşmede belirtilen zamanda tüketicilere teslimi zorunlu tutulması amacıyla hazırlanan yeni yasa teklifi meclise sunuldu. Bu kapsamda tüketicilerin konut teslimlerinde mağdur olmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Ön ödemeli konutların teslim süresi!

Halk arasında maketten konut satışı olarak da bilinen, ön ödemeli konut satışında konutların teslim süresi ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelik'te yer alıyor. İşte, ön ödemeli konutların teslim süresi!

Maket satışa sınır getirildi!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ön ödemeli konut satışlarına el attı. Yeni bir yönetmelik hazırlayan Bakanlık, 'ön ödemeli konutlar 36 ayda teslim edilecek' şartı getirdi.

Yeni Tüketici Yasası'na göre, 30 ve üzeri konutlara bina tamamlama sigortası şart!

Konut sektörünün büyük bir kısmını oluşturan sat-yap yani ön ödemeli konutlar tüketici lehine yeni düzenlemeler yapıldı. 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren Yeni Tüketici Yasası'nda belirtilen düzenlemeleri Resmi Gazete yayımlandı.

Maketten konut satışına sigorta güvencesi geldi!

KONUT sektörünün büyük bir kısmını oluşturan sat-yap yani ön ödemeli konutlar tüketici lehine yeni düzenlemeler yapıldı. Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik dün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ön ödemeli konutlar 36 ayda teslim edilecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ön ödemeli konut satışlarına el attı. Yeni bir yönetmelik hazırlayan Bakanlık, 'ön ödemeli konutlar 36 aya kadar teslim edilecek' şartı getirdi.

Dumankaya Flex 'te satılık konutların fiyatları 93 bin liradan başlıyor!

Dumankaya Flex 'te satılık konutların fiyatları 93 bin liradan başlıyor, 397 bin liraya kadar çıkıyor... 2011 yılının Mart ayında yapımına başlanan projenin 2013 yılının Aralık ayında konut teslimlerinin yapılması planlanıyor...

Esenyurt Asrın Konutları'nda 3 bin 500 TL taksitle 4+1!

Asrın Konutları 'nda 1+1 evler için 25 bin lira; 2+1 evler için 30 bin lira; 3+1 evler için 35 bin lira; 4+1 evler için 40 bin lira peşinat verildiği taktirde 30 aya kadar vadelendirme yapılıyor

Süreyyapaşa Plajı lüks konutların mekanı oldu!

Halk plajı lüks konut mekanı oldu! Bir dönem halkın aileleriyle birlikte denizle buluşmasını sağlayan Süreyyapaşa Plajı artık lüks konutların adresi oldu

Avrupa Konutları, Cendere'ye girdi! Günün bombası!

Avrupa Konutları, Mustafa Keleş ve Aydınlı Grup'la Cendere'de satın aldıkları 304 bin metrekarelik arsaya konut, ofis,   alışveriş merkezi ve otelin bulunduğu, İstanbul'un en dev gayrimenkul projelerinden birini hayata geçirecek...

Miracle Residence 'ta satılık konutların fiyatları 160 bin liradan başlıyor!

Mön İnşaat tarafından 1 Kasım 2009 tarihinde Kurtköy'de  yapımına başlanan Miracle Residence'ta satılık  konutların fiyatları 160 bin liradan başlıyor, 550 bin liraya kadar yükseliyor...

TOKİ Küçükçekmece Göl Konutları'nın açık arttırması bugün yapılacak! 142 bin TL'ye!

TOKİ İstanbul Küçükçekmece Göl Konutları Kapsamında inşa ettirilen 15 adet konut,  bugün   gerçekleştirilecek Açık Artırma (teklif alma) ile satışa  sunulacak. Projede yer alan konutların fiyatları 142 bin TL'den başlıyor. Açık attırma Eskidji tarafından

Ön ödemeli konutların teslimi Haberi

Ön ödemeli konutların teslimi

Ön ödemeli konutların teslim süresi!

Maketten konut satışlarında yapılan sözleşmeler, ön ödemeli konut satışı adı altında kanun ve yönetmelikler ile düzenleniyor. 


Ön ödemeli konut satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmeye olarak biliniyor. 


Tüketicilerin ön ödemeli konut satışlarında zarara uğramaması için Tüketici Kanunu ve  Ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelikte bu hususta açıklamalara yer veriliyor. 


Halk arasında maketten konut satışı olarak da bilinen, ön ödemeli konut satışında konutların teslim süresi ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelik'te yer alıyor. 


Konutun teslimi...

MADDE 9 - (1) Ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren otuz altı ayı geçemez. 


(2) Aşağıdaki hallerde konutun...