07 / 05 / 2024

ön ödemeli konutun teslimi

ön ödemeli konutun teslimi

Maketten konut satış sözleşmesini imzalayan tüketicilerin sahip olduğu haklar ile bu şekilde satış gerçekleştiren firmaların sorumlulukları yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, maketten konut satışında teslim süresi nedir?

BKM verileri korkuttu! Vatandaş sırtını kredi kartlarına yansıdı! Kartlı ödemeler yüzde 122 arttı!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre,  kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile 2023 yılında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 arttı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Ön ödemeli konut ve devre tatillerle ilgili cezalar artırıldı!

Ticaret Bakanlığı tüketicinin korunmasına yönelik idari para cezalarını artırdı. Bakanlık tarafından hazırlanan konuya ilişkin tebliğler, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

T-Mobile da skandal! Milyonlarca kullanıcının bilgisi çalındı!

Bir kablosuz telekomünikasyon şirketi olan T-Mobile, bilgisayar korsanlarının veri ihlalinde yaklaşık 37 milyon faturalı ve ön ödemeli müşterinin bilgilerini çaldırdığını itiraf etti.

Evlenecek gençlere müjde! TOKİ ucuz konutlarının yüzde 20’si gençlerin olacak

TOKİ’nin eli ile inşa edilecek olan 500 bine yakın ucuz konutun % 20'si gençlere ayrılacak. Her beş ucuz konuttan biri gençlerin olacak. İşte detaylar…

Kredi kartı kullananlar dikkat! Borç batağına giriyoruz! Önleminizi alın

2022 yılının ilk yarısında kullandığımız kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile gerçekleştirilen toplam ödeme tutarı bir önceki yıl yani 2021 yılının aynı dönemine göre % 103 artarak 1,44 trilyon lira oldu. Bu dönemde 153 milyar lira tutarında yabancı kartlarla ödeme gerçekleşti. İ

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Ön ödemeli konut satışlarında şok! En çok ceza kesilen alan oldu!

Ticaret Bakanlığı tarafından Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde geçtiğimiz sene 85 firma için yaklaşık 125 milyon TL idari para cezası uygulandı ve en çok cezanın ön ödemeli konut satışında ve abonelik sözleşmelerinde uygulandığı ifade edildi.

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor...

Ön ödemeli konut satışında teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira ödenecek!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ön ödemeli konut satışında devir ya da teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçmesi halinde teslim edilmeyen her konut için 70 bin TL ceza ödenecek...

Konut satışlarına yeni düzenleme! Ön ödemeli satışlarda teslimler gecikmeyecek!

Ön ödemeli şekilde satışı yapılan konutların sözleşmede belirtilen zamanda tüketicilere teslimi zorunlu tutulması amacıyla hazırlanan yeni yasa teklifi meclise sunuldu. Bu kapsamda tüketicilerin konut teslimlerinde mağdur olmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Konut fiyatlarını 2022'de neler bekliyor?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Birileri doların, birileri konutun peşinde koşmuş' başlıklı yazısı...

ön ödemeli konutun teslimi Haberi

ön ödemeli konutun teslimi

Maketten konut satışında teslim süresi nedir?

Ön ödemeli konut satış sözleşmesi olarak da bilinen maketten konut satış sözleşmesi; Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Sözleşmeyi imzalayan tüketicilerin sahip olduğu haklar ile bu şekilde satış gerçekleştiren firmaların sorumlulukları, 27 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ön ödemeli konut satış sözleşmeleri hakkında yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince, öncelikle tüketiciye bilgilendirici bir form verilmesi gerekiyor. Ayrıca sözleşmenin şekil şartlarına uygun bir şekilde hazırlanması gerekiyor.


Sözleşmeye konu konutun yer aldığı projede sonradan değişiklik yapılması durumunda, bu değişikliğin tüketiciye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirilmesi zorunlu oluyor.


Tüketici yapılan proje değişikliğini kabul etmeyerek...