30 / 04 / 2024

ön ödemeli satışlar cayma hakkı

ön ödemeli satışlar cayma hakkı

Ön ödemeli konut satışlarına ilişkin uygulama usul ve esasları belirlendi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Kamuran Akbay: Kira fiyatları, konut satışlarını tetikliyor!

Kamuran Akbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Akbay konut ve kira fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Akbay, tedarik kırılmaların konut satışlarını da etkilediğini söyledi. 

Konut kredilerindeki sınırlamalar satışları düşürdü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde Nisan'da konut satışları yüzde 35,6 azaldı ve 85 bin 652 oldu. Konut satışları Ocak-Nisan döneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 18,6 azalışla 368 bin 867 şeklinde gerçekleşti. 

Nisan'da markaların hem satışları hem ciroları arttı! Yerli müşterilerden yoğun alışveriş!

BMD'den yapılan son dakika açıklamasına göre, Nisan'da markaların hem satışları hem ciroları arttı. İşte o veriler...

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

TÜİK geçen yılın konut satışlarını açıkladı! Zirvede hangi ülke var?

TÜİK, geçtiğimiz senenin Aralık ayına dair sıfır, ikinci el ve ipotekli olmak üzere Türkiye'nin tamamında yapılan toplam konut satışlarını paylaştı.

Matrah düzenlemesi otomobil satışlarını vurdu! Otomotiv sektöründe hem sıfır hem ikinci el satışlar durdu!

Matrah indiriminde tarihin verilmesiyle otomotiv sektöründe son dakika gelişmeleri yaşanmaya başladı. Dün piyasada satışlar durma noktasına geldi. İşte ayrıntılar...

Ev almayı düşünenler hemen bakın! Azalan satışları sektörü nasıl etkileyecek? Konut fiyatları düşecek mi? 

Ekim ayı itibariyle konut satışlarında düşüş kaydedildi.  Bu durum, konut fiyatlarında da gerileme beklentisini gündeme getirdi. Peki konut fiyatları düşecek mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

ön ödemeli satışlar cayma hakkı Haberi

ön ödemeli satışlar cayma hakkı

Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahip olacak. Ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren 36 ayı geçemeyecek.



Buna göre, ön ödemeli konut satışlarına ilişkin uygulama usul ve esasları düzenlendi. Ön ödemeli konut satış sözleşmesi kurulmadan en az bir gün önce en az 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir dilde, açık, sade ve okunabilir şekilde satıcı bilgileri, sözleşme konusu konuta ilişkin bilgiler, konutun tüm vergiler dahil TL olarak peşin ve taksitli toplam satış fiyatı, tüketicinin cayma ve sözleşmeden dönme hakkına ilişkin bilgiler, konutun teslim tarihi, teminata ilişkin bilgiler, yapı ruhsatının alınış tarihi, yönetim planına uygun olarak genel giderlere katılıma ilişkin bilgilerin yer aldığı ön bilgilendirme...