02 / 10 / 2024

on senelik kiracıların tahliye edilmesi

on senelik kiracıların tahliye edilmesi

10 yıllık kiracılar dikkat! Tahliyeler Temmuz'da başlayacak! Borçlar Kanunu madde 347 ye göre ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını herhangi bir sebep göstermeksizin evden tahliye edebilecek..

Ev sahibi ve kiracıların 'kira' çıkmazı! Her iki taraf da çözüm bekliyor!

Çözüm platformu Şikayetvar, kiracıların ve ev sahiplerinin şikayetlerini derledi. Hem kiracılar hem de ev sahipleri kira belleri için çözüm arıyor.

Ev sahipleri kiraları kiracıların statüsüne göre belirliyor!

Yüzde 25 kira artışı uygulaması ile milyonlarca ev sahibi mağdur oldu. Yeni dönemde bazı ev sahipleri evlerini kiraya vermekten kaçarken, bazıları ise kiraları, kiracılarının statüsüne göre belirlemeye başladı. 

Kiracılar aman dikkat! Boş kağıda imza atmayın! 

Avukatlar kira sözleşmesi yapacakları uyarıyor. Avukatlar özellikle sözleşme yapılırken boş kağıtların imzalanmaması konusunda kiracıların dikkatli olmasını söyledi.

Gazeteci Emin Pazarcı: Kötü niyetli ve fırsatı ganimet bilen kiracılar asıl kiracı adaylarını vurdu!

Akşam gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kötü niyetli ve fırsatı ganimet bilen kiracıların ev sahipleri ile birlikte asıl kiracı adaylarını vurduğunu belirtti.

Kiracıların ev sahiplerinden özel isteği 'yok artık' dedirtti: Mahkemeye verin, 3 yıl daha otururum! 

Kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan gerilim her geçen gün artıyor. Ev sahipleri kiracıları evden çıkartmak için mahkemenin yolunu tutsa da ev sahibi evine kavuşamıyor. İşte örnek...

Kiracıların sözleşme ihlaline, imza inkarı ve benzeri yalanlarla ev sahibini mağdur etmesine neden göz yumuluyor? 

Yüzde 25 zam sınırı sona erdi ancak, rayiçlerden çok düşük kiralar almak zorunda kalan ev sahiplerinin mağduriyetleri çözülmedi. Mağdur ev sahipleri, sorunlarına çözüm beklerken; kiracıları yüzünden yaşadıkları mağduriyetler sebebiyle de tepkilerini dile getiriyor.

Eksik kira ödeyen kiracıların başı dertte! İlk duruşmada tahliye edileceksiniz!

Kira bedelleri kiracılar tarafından her ay düzenli olarak yapılması gerekiyor. Peki kiracılar kiralarını eksik öderse ne olur?  Ev sahipleri biriken kira borçları karşısına ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

Tahliye taahhütnamesinde ‘boş tarih’ kiracıların baş belası oldu! Aman bunlara dikkat! 

Son dönemde ev sahiplerinin şart koşmaya başladığı tahliye taahhütnameleri, kiracıların başına resmen bela oldu. Peki kiracılar nelere dikkat etmeli? Hakları neler? İşte detaylar...

Kiracılar merak ediyor! 5 senelik bir kiracıya ekstra kira zammı yapılır mı?

Ev sahiplerinin kira zammı talepleri son dönemlerde artmaya başladığı biliniyor. Buna göre, özellikle 5 sene dolduran kiracıların kapısı ek zam isteği ile gündem olmaktadır. Peki, ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Harvard raporu: Kiracıların sadece yüzde 6’ya yakını ev alabiliyor!

Yüksek konut fiyatları ve faiz oranları, her yerde ciddi bir sorun haline geldi. ABD, 30 senenin en pahalı konut piyasasıyla boğuşuyor. Dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi’nin son raporuna göre, ABD’deki kiracıların sadece yüzde 6’ya yakını ortalama fiyatlı bir konut alabiliyor.

Kiracıların son 12 gün korkusu! Yüzde 25 zam sınırı sona eriyor!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren kira bedellerine getirilmiş olan yüzde 25 sınırı 13 gün sonra sona eriyor. Mülk sahipleri çoğunlukla yüzde 25 sınırını uygulamasa da kağıt üstündeki yasağın kalkmasıyla fahiş kira artışlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Kentsel dönüşüm hızlandı! Artık kiracılar ve mülk sahipleri ortak paydada buluşabiliyor!

Kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan anlaşmazlık davalarına bakan hukukçular, mülk sahiplerinin ortak paydada buluşmasının binaların yapım sürecini hızlandırdığının altını çizdi. Ayrıca, kiracıların kira yardımının artırılması gerektiği gündeme getirildi. İşte detaylar...

Kiracıların zam çıkmazı: Ev sahibini mahkemeye vermek yerine yeni ev tutsam, daha fazla kira ödeyeceğim!

Ev sahipleri kiraların yüzde 25 zam sınırı sebebiyle düşük kaldığını belirtirken, kiracılar da fahiş artış taleplerinden şikayetçi. Bir kiracı, "Zammı kabul etmeyip ev sahibini mahkemeye vermek yerine yeni ev tutsam, daha fazla kira ödeyeceğim" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

on senelik kiracıların tahliye edilmesi Haberi

on senelik kiracıların tahliye edilmesi

10 yıllık kiracılar dikkat! Tahliyeler Temmuz'da başlayacak!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki hukuki ilişkileri düzenleyen Borçlar Kanunu madde 347'ye göre ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını herhangi bir sebep göstermeksizin evden çıkarabiliyor.


1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren ancak bir diğer kanun ile 2 senelik süre boyunca ertelenen uygulama için sona gelindi.


Ev sahipleri 1 Temmuz 2014 tarihinden sonra (iki hafta sonra) kiracılarına herhangi bir gerekçe sunmadan tahliyesini isteyebilecek.


Borçlar Kanunu geçici 2. madde:

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Kanunun 1 inci maddesinin son cümlesi hükmü bir defaya mahsus olmak üzere, bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Türk Borçlar Kanununun 347 nci maddesinin birinci fıkrasının son cümlesinde öngörülen kira sözleşmelerinden on yıllık uzama süresi dolmamış olmakla birlikte geri kalan süre beş yıldan daha kısa olanlar...