27 / 04 / 2024

on yıl oturan kiracı tahliyesi 2015

on yıl oturan kiracı tahliyesi 2015

Gayrimenkul sahipleri oturan kiracılarını belirli nedenlerle evden çıkarma hakkına sahip oluyor.Peki, on yıllık kiracı evden nasıl çıkarılır?İşte,On yıllık kiracı hakları 2015!

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

2014'te 3 maaşla iPhone alınıyordu! iPhone almak artık hâyâl mi oldu? İşte yıllara göre iPhone ve asgari ücret!

Güçlü dolar ile iPhone'un fiyatı da yıldan yıla artıyor. iPhone'un fiyatı son on yılda asgari ücrete göre ne kadar arttı Bu soruyu cevaplamak için somut tablolar ve grafikler sağladık.

Devrim yaratan elektrikli araçlarda yılın en iyisi İONİQ 5! Hyundai 19 Eylül 2022 fiyat listesi…

Yıl 2015 Hyundai aldığı bir kararla lüks segment araç üretmeye karar verdi ve yeni bir alt markası olan Genesis oluşturuldu. 5 yıl sonra İONİQ adını verdiği yeni bir alt marka daha kuruldu. Elektrikli araçlarını bu marka altında sunacak olan Hyundai şimdiden yılın en iyisi ödülünü aldı bile...

Türk yapı malzemelerinden yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yapı malzemeleri sektörü yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Plazalardaki boşluk oranı son 10 yılın en yüksek seviyesinde!

2019 yılı İstanbul’da son on yılın en düşük ofis kira ortalamalarının görüldüğü dönem oldu. Düşen fiyatlara rağmen Beşiktaş, Levent, Maslak hattını kapsayan Merkezi İş Alanındaki A sınıfı binalarda ofis boşluk oranı yüzde 32,7’ye ulaşarak son on yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Kelebek korse mağazası on yıllık kira düzenlemesinden sonra yeniden açılıyor!

Beyoğlu’nun en eski mağazalarından biri olarak gösterilen Kelebek Korse, on yıllık kira düzenlemesinden sonra mal sahibinin kararı nedeniyle kapattığı dükkanını yeniden açıyor.

DKY İnşaat DKY On satılık daireler!

DKY İnşaat DKY On satılık daireler 1,5+1 ve 2,5+1 şeklinde tasarlandı. İstanbul Kağıthane'de yükselen projede kredi ödemelerine teslimden sonra başlanıyor.

Kağıthane DKY On satılık konut!

Kağıthane DKY On satılık konut teslimlerinin 2018 yılı Mart ayında gerçekleşmesi planlanıyor. DKY İnşaat imzası taşıyan projenin 1.450 metrekarelik ticaret alanı bulunuyor.

DKY İnşaat DKY On satılık ev!

DKY İnşaat DKY On satılık ev büyüklükleri 58 metrekareden başlıyor. Yüzde 10 peşinatla daire sahibi olunabilen proje İstanbul Avrupa Yakası Kağıthane'de inşa ediliyor.

1943 yılında Çengelköy'de 2.500 dönüm arazili çiftlik satılık!

1943 yılında Çengelköy'de, Boğaz'a nazır, içinde on odalı kagir bir köşkü bulunan 2 bin 500 dönüm arazili bir çiftlik acele satılacakmış. Çengelköy'de bulunan çiftlik tarım ve hayvancılığa elverişliymiş.

1939 yılında Eminönü'nde binaların yüksekliği 16 metreyi geçmeyecek!

1939 yılında Eminönü Meydanı'nı tanzim eden Henri Prost, Eminönü Meydanı'na bakacak binaların yüksekliğini belirlemiş. Prost, burada yapılacak yeni binaların on altı metreden yüksek olmamasını istemiş.

DKY İnşaat DKY On satılık daire!

İstanbul Avrupa Yakası Kağıthane 'de yükselen proje DKY İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. DKY İnşaat DKY On satılık daire tipleri 1+1 ve 2+1 olarak tasarlandı.

1937 yılında İstanbul'un park ve bahçe ihtiyacı giderilecek!

1937 yılında İstanbul'un ihtiyacı olduğu park ve bahçe ihtiyacı giderilecekmiş. Prost, şehirde şehirde yedi büyük park ile on üç umumi bahçe ve büyük camilerin de etrafında meydanlar açılmasına karar vermiş.

on yıl oturan kiracı tahliyesi 2015 Haberi

on yıl oturan kiracı tahliyesi 2015

On yıllık kiracı hakları 2015!

On yıllık kiracı; 2014 Temmuzda yürürlüğüğe giren yeni uygulama ile ev sahibi tarafından herhangi bir gerekçe olmadan evden çıkartılabiliyor.10 yılı dolan kiracının tahliye edilebilmesi için, gayrimenkul sahibinin 3 ay öncesinden yazılı bildirimde bulunması gerekiyor.


Aynı şekilde işinde markalaşmış iş yeri sahipleri de mülk sahiplerinin eline geçen bu hak ile tahliye edildi.Fakat bir çok itirazın olması sebebiyle hazırlanan yeni yasa teklifiyle markalaşmış işyerleri boşaltılamıyor.


On yılı dolmamış kiracıların tahliyesi ise birtakım haklı nedenlerin meydana gelmiş olması gerekiyor.Bu nedenler şu şekildedir:


Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi...