02 / 05 / 2024

OnaltıDokuz iptal mi

OnaltıDokuz iptal mi

İstanbul’un silüetini bozduğu için Başbakan Erdoğan’ın da tepkisini çeken ‘OnaltıDokuz’ projesinin ruhsat ve imar planını iptal eden mahkeme kararına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin itiraz ettiği ortaya çıktı

Ek MTV iptal mi oldu? Ek MTV için Anayasa Mahkemesi kararı

Ek MTV'nin kaldırılıp kaldırılmadığı konusu araç sahipleri arasında büyük bir merak konusu haline gelmiş durumda. Son zamanlarda "Ek MTV iptal mi?" sorusu öne çıkıyor. MTV'nin 3. taksit ödemelerinin son tarihi olarak 6 Eylül belirlenmiş olup 2023 yılı için Motorlu Taşıtlar Vergisi iki defa ödenecek.

Araç sahipleri acil baksın! MTV üçüncü taksit son ödemeler ne zaman yapılacak? Ek MTV iptal mi oldu? 

Son dönemlerde sosyal medyada sıkça dolaşmaya başlayan ''Ek MTV iptal oldu'' konusu kafaları karıştırdı. Peki gerçekten ek MTV iptal mi oldu? MTV üçüncü taksit son ödemeler ne zaman? 

İstanbul'da 65 yaş üstüne ücretsiz akbil iptal mi oldu? 

İBB, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı sonrasında toplu taşımaya zam geldiğini duyurdu. Peki, İstanbul'da 65 yaş üstüne ücretsiz akbil iptal mi oldu? İşte detaylar...

Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat! Nisan ara tatilinde son dakika! Ara tatil iptal mi oldu, ne zaman?

Anaokulu, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. sınıflar... Nisan ara tatil tarihi resmen açıklandı! MEB son dakika açıklaması geldi. Nisan ara tatili iptal mi, olacak mı? Nisan ara tatili 2023 ne zaman? Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise...

Polis maaş promosyonunda şok gelişme! Vakıfbank polis promosyonunu iptal mi etti?

Yapılan görüşmelerde anlaşmalar tıkanma noktasına gelirken, polis promosyonu ne kadar oldu sorusuna yanıt aranıyor. Vakıfbank polis maaş promosyonu iptal mi oldu? Herkes bu sorunun cevabını arıyor.

İzmir'de Tarkan konseri için kurulan sahne çöktü!  Tarkan konseri iptal mi oldu?

Tarkan'ın İzmir'de vereceği konser için kurulan sahne çöktü. Tarkan konseri bileti alanlar konserin iptal olup olmadığını merak ediyor.

TOKİ’nin İzmir Karabağlar'daki konut ihalesi iptal mi edildi?

TOKİ’nin İzmir Karabağlar'da 'üniversite alanına konut yapımı' ihalesinin iptal edilmesine karar verildi.

Ankara Mamak'taki plan değişiklikleri yargı tarafından iptal mi edildi?

Ankara Mamak’ta terminal alanı olan alanda yapılan plan değişikliği ile açık yeşil ve donatı alanında nüfus yoğunluğunu artıracak yapılaşmaya ilişkin plan değişiklikleri idare mahkemeleri tarafından iptal edildi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı Üst Yapı İhalesi iptal mi edildi?

Çukurova Bölgesel Havalimanı Üst Yapı İhalesi'nin iptal edilme nedeni meclis gündemine taşındı. CHP'li  Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ kura çekilişi iptal mi edildi?

TOKİ kura çekilişleri iptal mi, ertelendi mi sorusu sabah saatlerinden itibaren yoğun olarak araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki TOKİ kura çekilişi iptal mi ertelendi mi?

İzmir'deki tartışmalı gökdelenin ruhsatı iptal mi edilecek?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tartışmalara neden olan gökdelen projesinin ruhsatın iptal edilmesi için çalışma başlattı. 

Astay Gayrimenkul'den OnaltıDokuz İstanbul açıklaması!

Astay Gayrimenkul, OnaltıDokuz İstanbul projes ile ilgili açılan davalara ilişkin açıklama yaptı. 

Onaltı Dokuz siluet davasında mahkeme kararı: Ruhsatlar geçerli!

Mahkeme kararı ile Onaltı Dokuz İstanbul projesinin imar ve yapı ruhsatının geçerliliği tescil edildi.

OnaltıDokuz iptal mi Haberi

OnaltıDokuz iptal mi

Zeytinburnu’nda hayata geçirilen ancak Tarih Yarımada’nın silüet görüntüsünü bozduğu gerekçesiyle tepki toplayan “OnaltıDokuz” projesi için iptal kararı çıkmıştı. Projenin iptali için mayıs ayında İstanbul 4. Asliye Mahkemesi’ne açılan davanın ardından aynı mahkeme aralıkta verdiği kararla silüete zarar veren katların tıraşlanması için karar aldı.


40 metreye tıraş kararı


Buna göre 85 metre yüksekliğindeki binaların tıraşlanarak 45 metreye düşürülmesi gerekiyordu. Ancak bu gelişmeler yaşanırken yıkım kararına temel olan imar planı ile ruhsatın iptal kararına karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) mahkemeye itirazda bulunduğu ortaya çıktı.


‘Askıda itiraz edilmeliydi’


İBB’nin yaptığı itirazda 3 noktaya dikkat çekildi. İtiraz dilekçesinde ilk olarak zaman imar planı askıya çıkarıldıktan sonra 60 gün içinde itiraz hakkı bulunduğu, ancak bu sürede hiçbir itiraz gelmediği vurgulandı. Davacının bu sürede itiraz etmediği için de dava...