02 / 05 / 2024

öncelikle alma hakkı nasıl kullanılır

öncelikle alma hakkı nasıl kullanılır

Öncelikle satın alma hakkı, herhangi bir hissedarın, hissedar olmayanlara karşı, öncelikli satın alma hakkına deniyor. Peki, önalım hakkı veya şufa hakkı olarak da bilinen öncelikle satın alma hakkı nasıl kullanılır?

Çift maaş almak isteyenlere son dakika müjdesi: SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmiyor! Tek şartla alınıyor! 

SGK ölüm durumunda alınan maaşlarla ilgili gelişmeler merak ediliyor. AYM'nin kararına göre belirli kriterlere uygun kişiler çift maaş alma hakkı elde ediyor. Avukat Arabulucu Tuğba Güzel Karlıdağ, çift maaş almak için aranan şartı duyurdu. İşte ayrıntılar...

SGK’dan flaş duyuru! Ayda 3 emekli maaşı almak artık mümkün! Tüm detaylar peş peşe açıklandı!  

SGK’dan yapılan duyuruya göre, tek şartla üç maaş birden alabilmek artık mümkün. Pek çok kişi, SGK tarafından sunulan önemli bir avantajı hâlâ bilmiyor. SGK, yurttaşlara çift ve üçlü emekli maaşı alma hakkı sunuyor. Peki, bu haktan kimler faydalanabilir? İşte konuya ilişkin merak edilen detaylar...

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

Yükseköğretimde eğitim gören tüm öğrencilere bir sefere mahsus olmak üzere vergisiz ve KDV’siz cep telefonu ve bilgisayar satın alma hakkı tanıyacak düzenleme bir süredir gündemdeydi. Peki, vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

Vivo'dan vergisiz telefon müjdesi!

Türkiye'de vergisiz telefon alma hakkının yerli üretim ve montajı teşvik etmek amacıyla verilmesi planı kapsamında vivo, Y Serisi modelleriyle gençlere uygun fiyatlı seçenekler sunmaya hazırlanıyor.

İkinci el araç alımlarına kısıtlama getirildi! Bunu yapanların cezası 300 bin TL...

Otomotiv piyasasında kriz gittikçe büyüyor. Devlet ikinci el araç fiyatlarını düşürmek için yen, uygulamaları tek tek hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı yıllık 3 adet olan araç satın alma hakkını değiştirdi. İşte yeni uygulama, bunu yapana büyük ceza geliyor...

Yedek Subaylık yapanlar Emekli ikramiyesi alabilecek? İşte o merak edilenler

Geçmişte memurluk yapan ve emeklilikte yaşa takılanlar EYT düzenlemesiyle emekli olanlar arasında, yedek subaylık için emekli ikramiyesi alma hakkına sahip olanlar bulunuyor.

Tapu Sahiplerine Son Uyarı: Haklarını Kaybetme Riskiyle Karşı Karşıyalar!

Dikkatsizlik kaybetmeye neden olabilir! Hisseli tapu sahiplerine yönelik bir uyarıda, tapuda öncelikli satın alma hakkı için başvurunun son tarihine yaklaşıldığı belirtiliyor. Yasal süre içinde başvuru yapmayan kişiler, haklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirler.

TOKİ asil olarak hak sahibi oldunuz ne demek? TOKİ'den çıkan evi kiraya verebiliyor musun?

TOKİ’den konut alma hakkı elde edenler birtakım sorularına yanıt aramaktadır. İşte bu durumda sorulan soruların yanıtları!

Tuvalet kağıdına ard arda indirimler! Bu fiyat bir daha uygulanmayabilir

Tuvalet kağıdında indirim arayan vatandaşlara yeni bir indirim haberi daha ilan edildi. Sadece 1 adet alma hakkının bulunduğu tuvalet kağıdı neredeyse geliş ücretinden satışa sunuldu.  tuvalet kağıdı ihtiyacı olan vatandaşa 24'lü paket tuvalet kağıdından yararlanmak için o marketin yolunu tuttu.

Ön siparişe katılma ve teslim alma hakkı kazanacaksınız! Togg NFT açık artırması başlıyor!

Milli araba Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması yarın akşam saat 19.23'te Trumore uygulamasında olacak. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasında hak sahibi olacak.

Hijyene önem veriyorum diyenler bu kampanya kaçmaz! 27 Ocak 2023 fiyat listesi

Carrefoursa kartlı olmak indirimli ürünleride beraberinde getiriyor. Bir çok ürünü indirimle alma hakkını elde etmiş oluyorsunuz.

İstifa edip tazminat alma hakkı doğdu! Ancak bu şartları yerine getirmelisiniz! İşte detaylar!

Kıdem tazminatı, işten çıkarılma durumunda işverenden talep edilen ücrettir. Ancak bu durum değişiyor. İşte detaylar!

Engelli araç fiyatları kaç lira? 2022 ÖTV’siz araç fiyatları ne kadar oldu?

Engelli vatandaşların araç sahibi olması için tanınan ÖTV indirimli sıfır araç alma hakkı kapsamında fiyatlar merak ediliyor. ÖTV indiriminden faydalanmak isteyen engelli vatandaşların yüzde olarak belli bir oranda engel derecesini belgelemesi gerekiyor. Peki, engelli araç fiyatları kaç lira 2022 ÖT

öncelikle alma hakkı nasıl kullanılır Haberi

öncelikle alma hakkı nasıl kullanılır

Öncelikle satın alma hakkı nasıl kullanılır?

Öncelikle satın alma hakkı, herhangi bir hissedarın, hissedar olmayanlara karşı, öncelikli satın alma hakkına deniyor.  Önalım hakkı veya şufa hakkı olarak da bilinen bu hak, taşınmaz mal satılacağı zaman satıcı durumu, diğer paydaşa bildirmesi ile ortaya çıkıyor.


Böylece paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar önalım hakkını kullanabiliyor. 


Önalım hakkından feragatin resmî şekilde yapılması ve tapu kütüğüne şerh verilmesi gerekir. Belirli bir satışta önalım hakkını kullanmaktan vazgeçme, yazılı şekle tâbidir ve satıştan önce veya sonra yapılabilir. 


Yapılan satış, alıcı veya satıcı tarafından diğer paydaşlara noter aracılığıyla bildirilir.


Önalım hakkı, satışın hak sahibine bildirildiği tarihin üzerinden üç ay ve her hâlde satışın üzerinden iki yıl geçmekle düşer.


Cebrî artırmayla satışlarda önalım...