21 / 05 / 2024

online noter işlemleri

online noter işlemleri

Noterlerin güvenli ödeme sistemine geçmesiyle kredi kartı ile ödemeler başladı. Geçtiğimiz beş 5 aylık süreçte 149 milyon 304 bin 496 liralık işlem gerçekleşti.

Online tapu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri pek çok kişinin gözünde büyümektedir. Peki bu işlemler online yapılabilir mi? İşte merak edilen detaylar!

Noter işlemleri internete taşındı!

'e-Noter' uygulamasıyla Türkiye Noterler Birliği'nin internet sayfasından 7 gün 24 saat cep telefonu, bilgisayar üzerinden üyelik şartı aranmadan randevu yapılabilecek. Uygulama ile noterliklere gitmeden ihbarname, ihtarname, çeviri gibi işlemler 'e-İmza' ile yapılacak.

Otonomi ile araç alım-satım işlemleri hız kazandı!

Otonomi içindeki noter ve ilk bankanın faaliyete geçmesiyle birlikte, araç alım satım işlemleri hız kazandı. 2. el aracı tüm yasal işlemleri ve testlerini aynı yerde yaptırıp “garantili” olarak alacağı yeni dönem başladı.

Online tapu takas işlemleri!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi adına tapu takas uygulaması oluşturuldu. Peki, taraflar arasında olumsuzlukların yaşanmasını engelleyen online tapu takas işlemleri nasıl yapılır?

Tapu ifraz işlemleri nelerdir?

İfraz olarak adlandırılan terim, gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi anlamına geliyor.Peki tapu ifraz işlemleri nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri!

Gerçek yada tüzel kişilerin gayrimenkul alım satımı için tapu dairelerinde yapmaları gereken bazı şeyler bulunuyor.Gayrimenkul alım satım işlemleri için gerekenler nelerdir?İşte, gayrimenkul alım satım işlemleri..

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru işlemleri!

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru işlemleri için istenen belgeler haberimizde yer alıyor. Daire fiyatlarının 396 bin TL ile 1 milyon 92 bin TL arasında değiştiği projede başvurular 30 Ocak'a kadar devam edecek.

Tapu takas işlemleri!

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi mümkün. Peki, tapu takas işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatif kuruluş işlemleri 2015!

Kooperatiflerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor. Bu sayının tamamlanamaması durumunda kooperatif kurulamıyor. Peki bu sayıyı tamamlayan ortakların ne yapmaları gerekiyor? İşte kooperatif kuruluş işlemleri 2015...

Müteahhitlik yetki belgesi işlemleri!

Yapı Müteahhitleri ve Şantiye Şefleri Yönetmeliği gereğince; Yapı müteahhidi yetki belgesi numarası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünce veriliyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi işlemleri nelerdir?

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri 2015!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için tarafların istenen belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı tapu işlemleri için nasıl randevu alır?

Müelliflik işlemleri ücretleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor. Peki, müelliflik işlemleri ücretleri 2015 ne kadar?

online noter işlemleri Haberi

online noter işlemleri

Adalet Bakanlığı önderliğinde Türkiye Noterler Birliği, İçişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın ortak çalışmasının sonucunda 3 Şubat’ta uygulamaya konulan ‘Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ve Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi’ uygulaması büyük ilgi gördü. 

Hürriyet Gazetesi'nden Oya Armutçu'nun haberine göre; yeni sistemle beraber bin 501 noterlikte kredi kartıyla işlem yapıldı. 

Uygulamanın başladığı tarihten beri güvenli ödeme sistemiyle noterliklerde 561 bin 88 işlem gerçekleşti. İşlemlerin toplam hacmi 149 milyon 304 bin 496 lira oldu.

Noter işlemlerinde kredi kartı da geçerli...