06 / 05 / 2024

Onur Özsoy kim

Onur Özsoy kim

Özsoy Mimarlık kurucusu Yüksek Mimar Onur Özsoy kimdir? İşte Zorlu Grubu için projelendirdiği L Binası ile 2008’de YEM Mimari Tasarım Ödülü’nün sahibi olan Onur Özsoy ve Özsoy Mimarlık..

Kamu yararı kararını kim alır?

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malları kamulaştırılıyor. Peki, kamu yararı kararını kim alır? İşte Kamulaştırma Kanunu esasları...

Kim Marketler Zinciri Depo Satış Mağazası'nın ilk şubesi Hadımköy'de açıldı!

Kim Marketleri Zinciri, süpermarket alanındaki tecrübelerini toptan alanına taşıdı. Marmara Bölgesi'nde 80'e yakın mağazasıyla faaliyet gösteren Kim Marketler Zinciri toptan perakende pazarındaki ilk yatırımını Hadımköy'e yaptı.

Cüneyt Onur kimdir?

Mimar Cüneyt Onur kimdir? Mimar Cüneyt Onur, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Cüneyt Onur hangi mimarlık firmasında çalışıyor? İşte Mimar Cüneyt Onur'un biyografisi...

Onur Air ile Atatürk Havalimanı’ndan Alanya uçuşları başlıyor!

Onur Air ile Atatürk Havalimanı’ndan Alanya uçuşları başlıyor. Atatürk Havalimanı'ndan Alanya'ya sefer düzenleyen ilk şirket olan Onur Air bu sayede Antalya'nın doğusundaki tatil bölgelerine daha kolay ulaşım imkanı sunacak.

Sedat Özsoy: Sarıyer’in mülkiyet sorunu kentsel dönüşümle çözülebilir!

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan adayı Sedat Özsoy, seçilmesi halinde Sarıyer’de tapu sorununu çözme vaadinde bulundu. Özsoy, Sarıyer’in birikmiş mülkiyet sorununun Derbent'te olduğu gibi kentsel dönüşümle çözülebileceğini söyledi...

Kira stopajını kim öder?

Kira stopajı, gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden verginin kesilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, kira stopajını kim öder?

Mustafa Özsoy kimdir?

MHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özsoy kimdir? Mustafa Özsoy, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte MHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özsoy'ın biyografisi bu haberde...

Onur Elele: Kira geliri elde eden mükellef sayısı yüzde 50 artarak 1,5 milyona çıktı!

EY Türkiye Vergi Bölümü Kıdemli Müdürü Onur Elele’ye göre, İki yıl içerisinde kira geliri elde eden mükellef sayısı yüzde 50’nin üzerinde artış göstererek 1 milyondan 1,5 milyona çıktı. Kira gelirlerinin beyanında süre yarın doluyor.

İmarsız arsa kamulaştırmasını kim nasıl yapar?

İmarsız arsa kamulaştırmasını kim yapabilir? Okul, park ve teknik altyapı alanlarının kamulaştırmasını kim, nasıl gerçekleştirebilir? Okul arsasını kim kamulaştırır? Park arsasını kim kamulaştırabilir? İşte kamulaştırma ile ilgili bu soruların cevapları..

Kira beyannamesini kim verecek?

Gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden mal sahipleri vergiye tabi tutuluyor. Ancak gelir elde eden tüm vatandaşlardan bazıları vergiden muaf tutuluyor. Peki, kira beyannamesini kim verecek?

Kapıcı dairesi giderlerini kim karşılar?

Apartmanda yer alan ve ortak alan olarak nitelendirilen kapıcı daireleri, kapıcılara verdikleri hizmet karşılığında veriliyor. Peki, kapıcı dairesi giderlerini kim karşılar? Kapıcı dairesi giderlerini kat malikleri mi karşılar?

MIPIM 2014'de onur ülke Türkiye açılışı yapıldı!

Gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda kendini ve projelerini tanıttığı en önemli fuar olan MIPIM kapılarını açtı. Türkiye fuarda Brezilya ve Rusya ile birlikte Onur Ülke olarak yer alıyor.

İskan raporunu kim verir?

İskan belgesi, bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilen yapılara veriliyor. Peki, iskan raporunu kim verir?

Onur Özsoy kim Haberi

Onur Özsoy kim

Onur Özsoy kimdir?

Onur Özsoy, 1949 Gelibolu doğumlu. 1969’da İstanbul Erkek Lisesi’ni, 1974 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitiren Onur Özsoy, Özsoy Mimarlık kurucusu.


Onur Özsoy ve Özsoy Mimarlık, Zorlu için projelendirdiği L Binası ile 2008’de YEM Mimari Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu.


Yüksek Lisans mezuniyetinin ardından 1978 yılında Özsoy Mimarlık’ı kurarak profesyonel kariyerine başlayan Onur Özsoy, 2008 yılında “L Binası” projesiyle YEM Mimari Tasarım Ödülü’nü aldı. 


Onur Özsoy, çeşitli ölçeklerdeki mimari proje çalışmalarıyla 34 yıldır iş hayatını sürdürüyor.


Özsoy Mimarlık

Türkiye'nin tekstil devi Zorlu Grubu'nun birçok yapısını üstlenen Özsoy Mimarlık'ın bir diğer özelliği de mimari tasarım yanında, birçok projenin inşaatını ve dekorasyonunu üstlenebilecek esnek bir organizasyona sahip olması. 


Daha önce Türkmenistan'da çeşitli projeler gerçekleştiren Özsoy Mimarlık, şu sıralar yoğun olarak proje yürüttüğü Kazakistan'daki yapılanmasını tamamlayarak...