13 / 05 / 2024

Ordu Bolaman Yenipazar cami

Ordu Bolaman Yenipazar cami

Ordu’nun Fatsa ilçesi Bolaman-Gölbaşı mevkisi, Ilıca yol ayrımında bulunan tarihi cami restore edildi. 1780 yılında yapılan tarihi Bolaman Yenipazar Camisi’nin restorasyonu Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Valiliği işbirliği ile tamamlandı.

Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalar yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapılacak. Bölgede 25 bina yenilenecek.

Ordu Fatsa'daki zemin etüdü çalışmaları tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediye Fatsa ilçesinin Bolaman ve Yalıköy Mahalleleri’nde imar planı çalışması başlattı.

Ordu Bolaman ve Yalıköy'ün imar planı yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu ilinin turizmde geleceğine yönelik katkı sağlamak üzere, tarihi ve doğal güzellikleri barındıran Fatsa ilçesinin Bolaman ve Yalıköy Mahallelerinde imar planı çalışması başlattı.

Ordu Gölbaşı Camii'ne minare yapılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, daha önce restore edilen ancak minaresi bulunmayan Fatsa Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne bölgenin mimari yapısına uygun şekilde minare yapılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Ordu Gölbaşı Camii minaresine kavuşuyor!

Tarihi ve kültürel miraslara sahip çıkan Ordu Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarını tamamladığı Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne minare yapılması için proje hazırladı

Ordu Bolaman Irmağı'nın çehresi değişti!

Çevre Düzenleme Projesi kapsamında, Bolaman Irmağı’nın kenarında zemini baskı betonla kaplı yürüyüş parkurları oluşturuldu. Bolaman Irmağı’nın çehresi değiştirdi.

Ordu Bolaman Irmağı kıyı düzenleme çalışması tamamlandı!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Bolaman Irmağı Kıyı Düzenleme Projesi’nde inşaat çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Alanda yapılan inşaat çalışmaları bitince güzel görüntüler ortaya çıktı.

Ordu Bolaman Yenipazar cami restore ediliyor!

Ordu’nun Fatsa ilçesi Bolaman-Gölbaşı mevkisi, Ilıca yol ayrımında bulunan tarihi cami restore edildi. 1780 yılında yapılan tarihi Bolaman Yenipazar Camisi’nin restorasyonu Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Valiliği işbirliği ile tamamlandı.

Ordu-Giresun Hava Limanı'nda pist tamamlandı!

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu - Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Ordu - Giresun Havalimanı' nın 3 kilometre uzunluğundaki pisti tamamlan dı...

Ata GYO Ordu'daki gayrimenkulünü Burger King'e kiraya verdi!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığ Ordu' daki gayrimenkulünü Burger King' e kiraya verdi...

Ordu Çevre Yolu Projesi tüm hızıyla devam ediyor!

Ordu'da yapımı devam eden 19 kilometrelik çevre yolunun 14 kilometresi, yol üzerinde bulunan 8 tünelden oluşuyor. Temeli 2012 yılında atılarak yapımına başlanan projenin yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar devam ediyor!

Türkiye’ nin deniz doldurularak yapılan ilk havaalanı olma özelliğini taşıyan, Ordu ve Giresun illerinin ortak hayali olan Ordu - Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar devam ediyor...

Ufuk Ünal: Ordu Limanı bölgedeki illerin ortak ihtiyacı!

OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, “Karadeniz-Akdeniz yolunun bitmesinden sonra Sivas, Kayseri, Tokat, Erzincan gibi illerin yol bitiminden sonra Ordu’da denizle buluşacak. Ordu limanı yol bitiminden sonra bölgedeki illerin ihtiyacı haline gelecek” dedi...

Ordu Bolaman Yenipazar cami Haberi

Ordu Bolaman Yenipazar cami

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın talimatıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ekiplerinin kontrol ve denetiminde restore edilen Cami, 18. yüzyıl taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olarak göze çarpıyor.



Yapılan restorasyon kapsamında caminin dış cephesi tamamen yenilenirken, iç mekanda döşeme ve tabanlar onarıldı, minber ve kürsüsü yenilendi. Bodrum kısmı kadınlar mescidi olarak düzenlenen Cami’de dış cephede aydınlatma elemanları kullanıldı. Eski durumu ibadet için oldukça bakımsız ve kullanışsız olan cami, yürütülen bu restorasyon çalışması ile vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi. Büyükşehir Belediyesi caminin minaresinin ve çevre düzenlemesinin yapımına yönelik çalışmalarına devam ediyor.



“TARİHİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, restorasyon çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ecdadımızdan kalan tarihi değerlerimize...