29 / 04 / 2024

Ordu-Giresun Havalimanı uçuşlar ne zaman başlıyor

Ordu-Giresun Havalimanı uçuşlar ne zaman başlıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı'nda, 26 Mayıs itibariyle ilk ticari uçuşların başlayacağını söyledi. Ordu-Giresun Havalimanı, Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olacak.

İstanbul Havalimanı’na taşınmada uçuşlar nasıl olacak?

İstanbul Havalimanı’na taşınmada THY'nin uçuşlarını nasıl yapacağı belli oldu. 5 Nisan saat 03:00’da başlayacak taşınma süreci 45 saat sürecek.

Siirt Havalimanı uçuşa açılıyor!

Siirt Havalimanı'nda uçak seferleri bu ay içerisinde başlayacak. Siirt Valisi Atik, teknik altyapı, pist uzatma ve iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı havalimanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait uçağın test uçuşlarını izledi...

Ordu Gülyalı'da arsa fiyatları uçtu!

Ordu-Giresun Havalimanı ile Ordu'nun Gülyalı ilçesindeki emlak fiyatları adeta uçtu. İlçedeki arsa fiyatları borsa ile yarışıyor...

Ordu-Giresun Havaalanı'nda dolgu çalışması başladı!

Denize dolgu yöntemiyle yapılan Avrupa’da tek, dünyada üçüncü olma özelliğine sahip Ordu-Giresun Havalimanının doğu kısmının deniz ve kara arasındaki boşluğun doldurulma çalışmalarına başlandı.

Ordu-Giresun Havalimanı Gülyalı'nın kaderini değiştirdi!

Ordu Gülyalı ilçesinin kaderini değiştiren Ordu-Giresun Havalimanı bölgedeki gayrimenkullerin fiyatlarını da artırdı.

Ordu-Giresun Havalimanının prestiji artıyor!

Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan ve denize dolgu yöntemiyle inşa edilerek Avrupa’da 1. dünyada 3. olan Ordu-Giresun Havalimanı ise açıldığı tarihten bu yana 1.5 yıl içerisinde 1 milyon yolcuyu aştı.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın sahası büyütülecek!

Ordu-Giresun Havalimanı'nın kullanım sahası, çevre düzenlemeleri kapsamında denizin bir bölümünün daha doldurulmasıyla genişletilecek.

Ordu-Giresun Havalimanı bölgenin kaderini değiştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Tamamı Türk mühendislerinin eseri olan, dünyanın üçüncü ve Türkiye'nin ilk denize dolgu Ordu-Giresun Havalimanıyla ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı, Gülyalı'da arsa fiyatlarını artırdı!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bulunduğu Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları adeta patladı.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın taş ocağına çöp tesisi kurulacak!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın dolgusu için taş çıkarılan ocağa çöp tesisi kurulacağı bildirildi

Ordu-Giresun Havalimanı tahmin edileni geride bıraktı!

Birinci yılını deviren Ordu-Giresun Havalimanı, iç ve dış hatlarda birçok yolcuya hizmet vererek tahmin edileni geride bıraktı...

Ordu-Giresun Havalimanı yurtdışı seferlere hazırlanıyor!

Ordu-Giresun Havalimanı birinci yıldönümünde yurtdışı seferlere hazırlanıyor. Başkan Yılmaz: 22’nci gümrük noktası burası olacak. Ordu-Giresun Havalimanı henüz birinci yılını doldurmadan beklenenin üzerinde ilgi gördü.

Ordu-Giresun Havalimanı 55 havalimanı arasında ilk 26’ya girdi!

Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılışından bu yana henüz birinci yılını doldurmadan Türkiye’nin toplam 55 havalimanı arasında ilk 26’ya girdiği bildirildi. Doluluk oranı açısından 55 havalimanı içerisinde 26. sırada yer alıyor.

Ordu-Giresun Havalimanı uçuşlar ne zaman başlıyor Haberi

Ordu-Giresun Havalimanı uçuşlar ne zaman başlıyor

Bakan Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ve Giresun Valisi Hasan Karahan ile Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden, Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı özelliğini taşıyacak Ordu-Giresun Havalimanı'nda incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.


Canikli, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin Türkiye'nin prestij projelerinden biri olduğunu söyledi. 


Havalimanının dünyada denize dolgu suretiyle yapılan sayılı havalimanlarından birisi olduğunu vurgulayan Canikli, "O açıdan baktığımızda son derece önemli ve büyük bir yatırım. Bu sadece Türkiye'yi ilgilendiren bir yatırım değil, dünyanın da odaklandığı bir yatırım. Son derece modern bir havalimanı yapılmakta. "ifadelerini kullandı.  


"Karadeniz'e çok ciddi bir ivme katacak"


Uzun uğraşların ardından böyle bir yatırımın Türkiye'ye kazandırıldığını vurgulayan Canikli, proje için şu ana kadar 300 milyon liranın...