28 / 04 / 2024

ordu havalimanı ne zaman açılacak

ordu havalimanı ne zaman açılacak

Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı özelliğini taşıyacak Ordu Giresun Havalimanı'nın tabelası asıldı.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda ilk uçuş 26 Mayıs'ta başlıyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı'nda, 26 Mayıs itibariyle ilk ticari uçuşların başlayacağını söyledi. Ordu-Giresun Havalimanı, Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olacak.

Ordu Havalimanı 4 ay sonra açılıyor!

Yapımına 2011 yılında başlanan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatını 15 Mart 2015’e yetiştirmek için yaklaşık 250 işçi çalışıyor.Ordu-Giresun Havalimanı’nın altyapısının tamamlanmasının ardından üstyapıda çalışmaları hızla sürüyor.

Ordu'da ulaşıma 1.4 milyar liralık yatırım!

Türkiye'de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk havalimanının yapıldığı Ordu'da dört ayrı ulaşım projesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca yaklaşık 1 milyar 400 milyon liralık yatırım yapıldı.

Ordu'da ulaşıma 1.4 milyar liralık yatırım!

Türkiye'de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk havalimanının yapıldığı Ordu'da dört ayrı ulaşım projesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca yaklaşık 1 milyar 400 milyon liralık yatırım yapıldı

Ordu Giresun Havalimanı'nda deneme uçuşlarına Mart'ta başlanıyor!

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk havalimanı olan ve dünyanın da en geniş pistlerinden bir tanesi olan Ordu-Giresun Havalimanı’nda mart ayında deneme uçuşlarına başlanacağını söyledi...

Çorum Havalimanı ne zaman tamamlanacak?

Çorum Havalimanı'nın tamamlanma tarihine ve ile ne zaman demir yolu hattı yapılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sunat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize-Artvin Havalimanı ne zaman tamamlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, Rize-Artvin Havalimanı'nın yapımı sürüyor. Şimdi gidişte ve gelişte havalimanının üzerinde gerekli kontrolleri, değerlendirmeleri yaptık. İnşallah çok fazla sürmeyecek, şöyle 1,5 yıl içerisinde orayı da bitirip hizmetinize sunacağız." dedi.

Atatürk Havalimanı ne olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Atatürk Havalimanı'nın ne olacağı sorusuna da açıklık getirdi. İşte merak edilen o sorunun cevabı...

Atatürk Havalimanı ne zaman kapanacak? İşte o tarih!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışının ardından, Atatürk Havalimanı'nın uçuşlara ne zaman kapatılacağı merak konusu oldu. Peki Atatürk Havalimanı ne zaman kapanacak?

Gümüşhane Salyazı Havalimanı ne zaman açılacak?

Gümüşhane ile Bayburt arasında inşa edilen Salyazı Havalimanı'nda çalışmalar devam ediyor. Pist sahası için dolgu alanı yapılan projenin 1,5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Atatürk Havalimanı ne zaman ve nasıl kapatılacak?

Atatürk Havalimanı ne zaman ve nasıl kapatılacak? Kapatıldıktan sonra buraları kim, nasıl, koruyup, yeni döneme geçiş için hazırlayacak? 

İstanbul Yeni Havalimanı ne kazandıracak?

Türkiye'nin gurur projesi İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında çalışmalar 7/24 devam ediyor. Dev proje 29 Ekim'de açılacak. Peki İstanbul Yeni Havalimanı ne kazandıracak?

Çukurova Bölgesel Havalimanı ne zaman açılacak?

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Hedefimiz, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı 2019 yılında vatandaşlarımızın hizmetine sunmak" dedi...

Çarşamba Havalimanı ne zaman açılacak?

Pistteki çökmeler nedeniyle kapatılan Samsun-Çarşamba Havalimanında bakım ve onarım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Ordu Üniversitesi'ne yeni fakülte!

FATSO Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa’da Ordu Üniversitesi bünyesinde fakülte açmak için harekete geçtiklerini belirtti. Hazineye geçen hastane binasının üniversiteye kazandırılması planlanıyor.

Ünye Havaalanı Ordu Üniversitesi'ne devrediliyor!

1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği ve o günden sonra kaderine terkedilen Ünye Havaalanı, aradan geçen 26 yılın ardından yeniden kazandırıldı. Havaalanı bundan sonra Ordu Üniversitesi Ünye yerleşkesi olarak hizmet verecek.

Ordu Ünye'deki havaalanı arazisi Ordu Üniversitesi'ne devredildi!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu Ünye'de havaalanı yapılması için ayrılan ve 1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği arazi Ordu Üniversitesine kampüs alanı olacak.

Ordu-Giresun Havalimanı bölgenin kaderini değiştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Tamamı Türk mühendislerinin eseri olan, dünyanın üçüncü ve Türkiye'nin ilk denize dolgu Ordu-Giresun Havalimanıyla ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

ordu havalimanı ne zaman açılacak Haberi

ordu havalimanı ne zaman açılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin 26 Mayıs itibariyle ilk ticari uçuşların başlayacağını söylediği Ordu Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar yaklaşık 500 işçiyle sürdürülüyor.  


Altyapısı tamamen biten havalimanında üst yapıda ise elektronik sistemlerin kurulmasıyla çalışmalarda sona gelindiği belirtildi. 


Şu ana kadar 300 milyon liradan fazla paranın harcandığı havalimanına "Ordu Giresun Havalimanı" tabelası da asıldı. 


Terminal binası üzerine iki ayrı bölgeye yerleştirilen tabelanın asılması bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı. 


Öte yandan Ankara'dan gelen bir heyet, havalimanında çalışmaları gözden geçirdi. 


İsim tartışmaları 


Havalimanının yapımına başlanmasının ardından Ordu ve Giresun'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından çeşitli isim önerileri ortaya atılmıştı. 


Giresun Valiliği ise resmi web adresinden havalimanı ismiyle ilgili anket çalışması yapmış, ankette en fazla oyu "Gül-Aziz" ismi almıştı. Aynı ankette "Çotanak", "Gülyalı", "Ordu Giresun", "Piraziz" isimleri için...