06 / 05 / 2024

Ordu sel

Ordu sel

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki heyelan nedeniyle boşaltılması karar verilen 12 evden bazılarının tahliye işlemi tamamlandı. Evlerinde kalmaya devam eden vatandaşların en kısa sürede buradan ayrılması planlanıyor.

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı yıkıldı!

Ordu’da 2 yıl önce gerçekleşen 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 9 kişinin de yaralandığı sel baskınından sonra Ünye’de kamulaştırılıp, yıkımına başlanan dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Ordu'da 182 konut tahliye edildi!

Ordu'da sel afetinden sonra heyelan tehdidi arttı. 8 ayda Altınordu, Çaybaşı, Aybastı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Perşembe ve Ünye ilçelerinde heyelan sonucu 182 konut tahliye edildi.

Ordu'da 166 konut taşınacak!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, geçtiğimiz Ağustos ayından bu zamana kadar 10 aylık süreç içinde ilçelerde sel veya heyelan afetleri sebebiyle 166 konutun nakline karar verildiğini açıkladı.

Ordu Hz. Bilal Cami'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan Hz. Bilal Cami'nin kaba inşaatını tamamlıyor.

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı da yıkılacak!

7 ağustos 2018 tarihinde meydana gelen sel nedeniyle  büyük hasar gören Ordu Ünye'de dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı için yıkım kararı alındı...

Ordu'da tahliye edilen 18 ev için yıkım kararı!

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde, sel sonrası risk nedeniyle tahliye edilen 18 ev için yıkım kararı verildi. 

Ordu'da yıkılan binalar ve yollar yeniden inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin ardından Ordu'da incelemelerde bulundu. Kurum, bölgede yıkılan yol ve binaların yeniden inşa edileceğini ve iki ayda tamamlanacağını söyledi.

Ordu Akçaova Köprüsü Nisan'da açılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2016 yılı Ramazan Bayramı’nda yaşanan sel felaketinden dolayı yıkılan Akçaova Köprüsü’nün Nisan'da açılacağını belirtti.

Ordu Perşembe'de selden zarar gören spor tesisleri yenileniyor!

Ordu Perşembe'de 5-6 Temmuz'da yaşanan sel felaketinin ardından zarar gören spor tesislerinde yenileme çalışmaları başlatıldı.

Ordu'ya 35 milyon liralık 27 yeni köprü geliyor!

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda yaşanan sel felaketinde yıkılan ve zarar gören köprülerin tamamının ihalesi gerçekleştirildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, köprülerin 4 ay içerisinde bitirilerek ulaşıma açılacağını söyledi.

Ordu Sıcak Asfalt Yol projesinde çalışmalar devam ediyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayında yaşanan sel afeti ve darbe girişimine rağmen 752 Km Sıcak Asfalt Yol Projesi’nin çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ordu'da ön hasar tespit çalışması tamamlandı!

Ordu İl AFAD Müdürlüğü, kentte 5-6 Temmuz'da yaşanan sel ve heyelanın ardından ön hasar tespit çalışmasını tamamladı.

Ordu'ya 20 milyon TL'lik köprü yatırımı!

Ordu'da yaşanan sel felaketinin ardından yıkılan köprülerin yapımı için 20 milyon lira kaynak aktarıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 150 milyon liralık zarara mal olan sel afeti sonrası kullanılamaz hale gelen 16 köprü için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Ordu sel Haberi

Ordu sel

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki heyelan nedeniyle boşaltılması karar verilen 12 evden bazılarının tahliye işlemi tamamlandı. Evlerinde kalmaya devam eden vatandaşların en kısa sürede buradan ayrılması planlanıyor.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaklaşık iki ay önce meydana gelen heyelanlar nedeniyle İslamdağ Mahallesi'nin İstiklal mevkisinde bulunan arazilerde yarıklar ve bazı konutlarda çatlaklar meydana geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  bölgeye, incelemelerde bulunmak için Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekipler tarafından çalışma sonucunda 12 evle ilgili tahliye kararı alındı. Karar sonrası hane sahiplerinden bazıları evlerini tahliye ederken bir kısmı da evlerinde kalmaya devam ediyor.

Boşaltılmayan evlerde bulunan vatandaşların tahliyesinin en kısa zamanda gerçekleştirileceği tahliye edildi. Evini boşaltan ev sahiplerinden Abdulkadir Yirmişbeşoğlu, gazetecilere açıklama yaptı. Açıklamada, heyelanların bölgede faaliyet gösteren...