03 / 05 / 2024

ordu turistik yerler

ordu turistik yerler

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, son yıllarda turizm alanında cazibesini arttıran Ordu’ya yılda 250 bin turist geldiğini belirterek, “Bundan sonra hedefimiz 1 milyon turist gelmesini sağlamak” dedi...

Ordu'da 8.1 milyon TL'ye turistik tesis yapım işi ihalesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Altınordu'da turistik tesis yapım işi ihale ediyor. İhale 20 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Ordu Çambaşı Yaylası'ndaki yapılar iyileştiriliyor!

Ordu'nun "misafir odası" olarak tanımlanan önemli turistik alanlarından Çambaşı Yaylası'ndaki yapılar iyileştiriliyor.

Ordu'nun seyir terasına 20 milyon liralık yatırım!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Boztepe'nin turistik cazibesinin artırılması için 20 milyon liraya hayata geçirilen seyir terası konumundaki Boztepe'yi ziyaret etti.

Ordu Ulugöl'e yeni tesisler yapılacak!

Ordu’nun en güzel mesire alanlarından ve turistik yerlerinden biri olan Ulugöl’e Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 adet bungalov ev yapıldı.

Ordu Timsah Adası turizme kazandırılacak!

Ordu'nun "sakin şehir" (cittaslow) unvanına sahip Perşembe ilçesindeki Timsah Adası, yerli ve yabancı turistler için tatil alanına dönüştürülecek. Kemal Bahtiyar ilçenin tarihi ve turistik alanlarıyla görsel bir şölen sunduğunu söyledi.

Beyazıt Kapalıçarşı Dünyada en çok ziyaret edilen turistik yer oldu!

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan 'en çok ziyaret edilen turistik yerler' listesinde İstanbul Bayezit'teki Kapalıçarşı birinci sırada yer aldı. Kapalıçarşı'yı yılda 91 milyon 250 bin kişi ziyaret ediyor...

Ordu-Giresun Havaalanı 15 Mart'ta açılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu-Giresun Havaalanı’nın 15 Mart 2015 tarihinde açılışının planlandığını belirterek, Ordu ili olarak turistik alt yapı açısından havaalanının açılışına hazır olmadıklarını söyledi.

1962 yılında Galata Kulesi turistik kule olacakmış!

1962 yılında Galata Kulesi restore edilecekmiş. Kule, Türkiye'nin Eyfel'i olacakmış. Kule restore edilerek içinde çay salonu, turistik eşya satan yerler inşa edilecekmiş. Bu iş için bir milyon liraya ihtiyaç duyulmuş.

Rezerv alan ilan edilen yerler!

İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında birçok ilçe rezerv alan olarak belirlendi. Rezerv alan ilan edilen yerler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Türkiye'de deprem bakımından en tehlikeli yerler!

Türkiye, deprem bölgesi bakımından 1. derece ile 5. derece arasında değişen bölgelere sahip. Buna göre Türkiye'de deprem bakımından en tehlikeli yerler nerelerdir?

Ortak yerler ne demektir?

Kat Mülkiyeti Kanununun 4. maddesi ile Tapu Sicil Tüzüğünün 26. maddesinde ele alınan husus ortak yerler ne demektir, detayları haberimizde...

Ordu Fatsa'da satılık gayrimenkuller: 1 milyon 18 bin 800 liraya!

Ordu Fatsa'da yer alan gayrimenkuller 6 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşecek ihalede satışa çıkacak

ordu turistik yerler Haberi

ordu turistik yerler


Ordu Valisi Kenan Çiftçi, son yıllarda turizm alanında cazibesini arttıran Ordu’ya yılda 250 bin turist geldiğini belirterek, “Bundan sonra hedefimiz 1 milyon turist gelmesini sağlamak” dedi.


Ordu’da turizmi geliştirmek konusunda düzenlenen toplantı Vali Kenan Çiftçi başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Kenan Çiftçi, Vali Yardımcısı Fatih Görmüş, İlçe Kaymakamları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen katıldı.


EKO-TURİZM KÖYLERİ BELİRLENECEK


Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kenan Çiftçi, havalimanı, çevreyolu ve Dereyolu çalışmalarının bitmesiyle birlikte Ordu'nun çehresinin değişeceğini belirtti. Çiftçi, özellikle Kabakdağ, Kayabaşı ve Saraycık'ta uygulanmaya başlanan doğal kaynakların sürdürülebilirliğini güvence altına alan, bunun yanı sıra yerel halkın ekonomik kalkınmasına destek olma imkanı sunan, sosyal ve kültürel bütünlükleri koruyup gözeten bir yaklaşım olan eko-turizmin diğer köylerde de uygulanması gerektiğini vurguladı.


Kaymakamlardan görev...