14 / 05 / 2024

ordu turizmi 2013

ordu turizmi 2013

ORDU’da turizmin gelişmesinde büyük katkısı olan ve 2.5 yıl önce 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye yapılan teleferik faaliyete geçtiği günden beri 1 milyon 800 bin yolcu taşıyarak rekor kırdı...

Ordu'da 205 riskli bina yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ordu il genelinde risk tespiti yaptığı binaların yıkımını sürdürüyor. Ordu’da 2013 yılında 28 bina risk kapsamına alınırken 15’i yıkıldı.

Ordu Çambaşı Kayak Tesisi Aralık'ta açılacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesince 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda yaptırılan kayak tesisi, aralık ayında hizmete girecek. 2012'de ihaleye çıkılan Çambaşı Kayak Tesisi projesinde ilk kazmanın 2013'te vurulduğunu hatırlattı.

Ordu-Giresun Havalimanı turizmi olumlu etkileyecek!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nda yakın zamanda uluslararası uçuşların başlamasıyla Körfez ülkelerinden Ordu’ya turist akını olacağını belirterek, “Ordu turizmde bir marka olacak” dedi.

Ordu-Giresun Havaalanı otelleri doldurdu!

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı'nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu'da turizmi hareketlendirdi. " dedi.

Ordu-Giresun Havaalanı turizmi hareketlendirdi!

Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Bu günlerde bunun en somut örneğini belgeli tüm otellerin dolu olmasından görebiliyoruz" dedi.

Ordu'nun dereleri turizme kazandırılacak!

İrfan Balkanlıoğlu kentte keşfedilmemiş, turizme açılmamış dereler ile kano turizmi yapmaya uygun kanyonlar bulunduğuna dikkat çekerek, türkülere konu olan Ordu'nun derelerini "Dereler Turizme Akıyor" projesiyle turizme kazandırıp dünyaya tanıtmak için ça

Ordu ile Trabzon arasına marina yapılacak!

Ordu ile Trabzon arası kıyı kesiminde yat turizmi için uygun bir noktaya marina inşası, iç sularda da rafting parkurlarının oluşturulması ve yelken sporunun geliştirilmesi için de bir merkez yapılacağı açıklandı.

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak!

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak. Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanması planlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi'nin, bölgenin kış turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

TÜRSAB 'Gençlik Turizmi 2015 Raporu'nu yayınladı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 'Gençlik Turizmi 2015 Raporu'nu yayınladı. Rapora göre 2013 yılında Türkiye'ye gelen 33.8 milyon kişilik yabancı ziyaretçilerin yüzde 25'ini gençler oluşturuyor.

Ordu'da Dere Turizmi projesi 2 yılda bitirilecek!

Ordu'da gür ormanların içinden akan, adına türküler yazılan dereler turizme kazandırılacak. Ordu'nu dereleri, tepeleri ve yaylaları, yapılacak destinasyon çalışmaları sayesinde dünya turizmine eve sahipliği yapacak...

Ordu Perşembe'de paraşüt turizmi artıyor!

Türkiye'nin " sakin şehir " ünvanına sahip ilçelerinden Perşembe'de Ordu Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü paraşüt ekibi tarafından Kordon Tepe'den ilk defa atlayış gerçekleştirildi. Ordu Perşembe'de paraşüt turizmi artıyor.

Ordu'da yamaç paraşütü turizmi artırıyor!

Ordu'da yamaç paraşütü tutkunları, şehir merkezinden yaklaşık 500 metre yükseklikteki Boztepe'den yılın her ayında uçuş yaparak, mavi ile yeşilin keyfini çıkartıyor.Ordu'da yamaç paraşütü turizmi artırıyor.

Turizm, İzmir'de yüzde 2.8 oranında büyüdü!

Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin hazırladığı İzmir Turizm Raporuna göre İzmir Turizmi 2013 yılında yüzde 2.8 büyüdü. 1980'li yıllarda Türkiye turizmine yüzde 10'lar düzeyinde katkı yapan İzmir'in katkısı yüzde 5 seviyesine geriledi...

ordu turizmi 2013 Haberi

ordu turizmi 2013

ORDU Belediye Başkanı CHP’li Seyit Torun, 2.5 yıl önce 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye kent merkezi ile ulaşımı kolaylaştırmak için 2 bin 350 metre uzunluğunda, 21 kabinden oluşan ve 9 milyon TL’ye malolan teleferik istasyonunun kentin gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi. Teleferik istasyonu kurulduktan sonra kenti ziyaret eden ve kentte konaklayan turist sayısının önemli ölçüde arttığına dikkat çeken Başkan Torun, “Daha önceki yıllarda tur otobüsleri Karadeniz gezisine çıkıp Ordu’yu ziyaret ettikten sonra konaklamadan gidiyordu. Şimdi ise turlar Ordu’da konaklıyor, teleferikle Boztepe’ye çıkıyor, Ordu’yu geziyor. Teleferiğin turizme katkısı ortada” dedi.


9 GÜNLÜK TATİL

Teleferiğin hizmete girdiği günden beri kullanım süresi açısından Avrupa’da ki emsalleri içerisinde tarihi bir rekora imza attığının da altını çizen Torun, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde taşınan yolcu sayısını da...