05 / 05 / 2024

ordu yaylaları turizme açılıyor

ordu yaylaları turizme açılıyor

Ordu’da ekoturizmin öncüsü Fatsa ilçesine bağlı Kabakdağı Mahallesi’ndeki tarihi evler restore edilerek turizme açılıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ekoturizm çalışmalarına destek vereceklerini söyledi...

Ordu'da yaylaların cazibesi bungalovlarla artırılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Çambaşı Yaylası'nda hayata geçirilen bungalovların ilgi görmesi ve turizme katkı sağlaması üzerine diğer yaylalara da 100'ün üzerinde bungalov inşa edecek.

Ordu yaylalarında 47 kaçak yapı yıkıldı!

Ordu’da yaylalarda kaçak yapıların önlenmesi amacıyla yapılan yıkım çalışmaları sürüyor.

Ordu'daki tarihi yapılar korunuyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede bulunan tarihi yapılar koruma altına alındı. Selimiye Mahallesi'ndeki tarihi konağın turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

Ordu Argan Yaylası turizme kazandırılıyor!

Ordu'nun Akkuş ilçesine 3 kilometre mesafed bozulmamış doğasıyla dikkati çeken 1650 rakımlı Argan Yaylası yaz ve kış turizmine kazandırılacak

Ordu yaylalarında kaçak yapılaşma uyarısı!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, yaylalarda kaçak yapılaşmayı önleyici çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Ordu Valisi Seddar Yavuz kaçak yapılaşmaya karşı uyardı. 

Ordu Gençağa Kalesi turizme kazandırılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Hacıemiroğulları Beyliği döneminden kalma olduğu iddia edilen Gençağa Kalesi

Ordu Yeşil Yol projesi 2018'de tamamlanacak!

Yeşil Yol Projesi kapsamında düzenlenen istişare toplantısının 5.si Ordu’da gerçekleştirildi. Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak proje toplantısına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Bülent Civelek ile 8 ilden yetkililer katıldı.

Ordu Yeşil Yol Projesi'nde son durum!

Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan Kabadüz Çambaşı Yaylası ile Mesudiye Topçam Mahallesi arasındaki yaklaşık 20 km’lik yolun üstyapı ihalesini gerçekleştirdi.

Ordu Ulugöl turizme kazandırılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, taşıdığı doğal kaynak ve rekreasyon değerinin yüksek olması nedeniyle 2009 yılında Türkiye’nin 36. Tabiat Parkı olarak ilan edilen Ulugöl Tabiat Parkında incelemelerde bulundu.

Ayanikola Adası turizme kazandırılacak!

Ordu'da ziyaretçi potansiyeli açısından önemli olan Ayanikola Adası'nın, restorasyon ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacağı bildirildi.

Ordu 'Yeşil Yol' projesinde son durum!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Samsun-Artvin arasında 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayan yaklaşık 2 bin 567 kilometrelik 'Yeşil Yol' projesini desteklediğini belirtti. Yılmaz, 4 saatte gidilebilen yaylalara1 saate gidileceğini ifade etti.

Ordu dev projeleriyle büyüyor!

Avrupa ve Türkiye'nin "tamamı deniz üzerinde yapılan ilk ve tek havalimanı" olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı projesinin ardından, bölgede ulaşım ve turizme yönelik diğer projelerin tamamlanması çalışmaları da sürüyor.

Ordu Timsah Adası turizme kazandırılacak!

Ordu'nun "sakin şehir" (cittaslow) unvanına sahip Perşembe ilçesindeki Timsah Adası, yerli ve yabancı turistler için tatil alanına dönüştürülecek. Kemal Bahtiyar ilçenin tarihi ve turistik alanlarıyla görsel bir şölen sunduğunu söyledi.

ordu yaylaları turizme açılıyor Haberi

ordu yaylaları turizme açılıyor

Ordu’da ekoturizmin öncüsü Fatsa ilçesine bağlı Kabakdağı Mahallesi’ndeki tarihi evler restore edilerek turizme açılıyor.



Özgün sivil mimari yapıları, yöresel yemekleri ve eğlence kültürü ile Karadeniz bölgesinde farklı bir yapıya sahip olan Kabakdağ Mahallesi’nin turizmin gözdesi olacağının altını çizen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ekoturizm çalışmalarına destek vereceklerini söyledi. Başkan Enver Yılmaz, Kabakdağı’nda restorasyon yapılarak turizme kazandırılan tarihi evleri gezerek, Kırsal Turizm Derneği Ordu İl Temsilcisi Güven Özel’den bilgi aldı.


Kabakdağı’nda 80’e yakın tarihi ev bulunduğunu ifade eden Kırsal Turizm Derneği Ordu İl Temsilcisi Güven Özel, “8 tarihi evi restore ederek turizme açtık. 64 misafirimizi aynı anda konuk edebiliyoruz. Ayrıca misafirlerimize yöresel oyunlarımızın yanı sıra organik ürünler sunuyoruz” dedi.


Kabakdağı ekoturizmin öncüsü


Kabakdağı’nın Ordu’da ekoturizmin öncüsü olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “Kabakdağı’nda 2001...