05 / 05 / 2024

orduda ekoturizm

orduda ekoturizm

Ordu’da ekoturizmin öncüsü Fatsa ilçesine bağlı Kabakdağı Mahallesi’ndeki tarihi evler restore edilerek turizme açılıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ekoturizm çalışmalarına destek vereceklerini söyledi...

Düzce Kurugöl'de fizibilite çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi tarafından Düzce’nin tabiat parklarından Samandere’nin turizme kazandırılmasının ardından atıl ve harabe durumda bulunan Kurugöl’ün de doğal ve kaynak değerleri için de çalışmalar başlatıldı. Kurugöl’ün ekoturizm ve rekreasyonel görünümü için fizibilite çalışmaları yapılıyor.

Çameli Ekoturizm Altyapı Geliştirme Projesi hayata geçiyor!

Denizli Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Çameli Ekoturizm Altyapı Geliştirme Projesi' ile ilçenin ekoturizm merkezi haline geleceğini söyledi

Karadeniz'in turizm geliştirme raporu hazırlandı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kültür Bilimleri Akademisi Başkanı Prof. Dr. Kemal Üçüncü başkanlığında hazırlanan "Karadeniz Bölgesi'nde Kültür ve Ekoturizm Bağlamında Sürdürülebilir Turizm Geliştirme Raporu" açıklandı.

Kastamonu Ersizlerdere’de köy evleri, eko trizme kazandırılıyor!

Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Ekoturizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır, beş yıl içerisinde yaptıkları projeler kapsamında Ersizlerdere Köyünde bulunan köy evlerinin ekoturizme kazandırılmaya devam ettiğini söyledi.

TOKİ Ordu'ya 13 yılda 518 milyon TL yatırım yaptı!

AK PARTİ Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Orduda son 13 yılda 518 milyon liralık yatırım yaparak 4 bin 111 konut inşa edildiğim açıkladı.

Bafa Gölü temizliği için ekoturizm projesi uygulanacak!

Uzmanlar, Bafa Gölü ve çevresinde planlanan ekoturizmi gerçekçi bulmuyor. Yard. Doç. Dr.Erol Kesici, 'Göl suyu kirli, kokuyor. Önceliğimiz gölün temizlenmesi olmalı' dedi.

Ordu Kabakdağı Mahallesi’ndeki tarihi evler restore ediliyor!

Ordu’da ekoturizmin öncüsü Fatsa ilçesine bağlı Kabakdağı Mahallesi’ndeki tarihi evler restore edilerek turizme açılıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ekoturizm çalışmalarına destek vereceklerini söyledi...

Ordu’nun yaylaları turizme açılıyor!

Ordu’da ekoturizmin öncüsü Fatsa ilçesine bağlı Kabakdağı Mahallesi’ndeki tarihi evler restore edilerek turizme açılıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ekoturizm çalışmalarına destek vereceklerini söyledi.

Adıyaman'da ekoturizm taş evlerle gelişecek!

İlçenin doğal güzelliğini değerlendiren girişimci Atilla Sevilmiş'in yerli ve yabancı turistlere yönelik yapımına başladığı tesiste insanlar hem doğa kampına katılacak hem de dinlenme fırsatı bulacak...

Turizmciler ağaç evlerden Ekoturizm’e geçiş yapacak!

HER şey dahil sisteminden sıkça şikayet eden turizmciler, alternatif yöntemler arıyor. Antalya’daki Olimpos bölgesi, yerli ve yabancı turistlerin bu anlamda çekim merkezi olmaya devam ediyor.

Manavgat'ta Botanik Park Projesi'yle ekoturizm canlanacak!

Antalya'nın Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Sorgun'a yapacakları botanik park ile bölgede ekoturizmi canladıracaklarını söyledi. Başkan Sözen, botanik projesinin aynı zamanda Manavgat'a nefes verdireceğini kaydetti...

Titreyen Göl ekolojik turizmin yeni merkezi olacak!

Titreyengöl, çevreye ve doğal dengeye uyumlu projelerle yeniden turizme kazandırılacak. Yeni projelerle Manavgat'ın Titreyengöl-Sorgun turizm bölgesi 'Ekoturizm' merkezi haline getirilecek...

Arvin Boolell: Emlak ve turizm sektöründe büyük potansiyel var!

Mauritius Dışişleri ve Ticaret Bakanı Arvin Boolell, Turizm, ekoturizm, tarım, bilgi ve iletişim teknolojileri, emlak ve yenilenebilir enerji sektörlerinde büyük potansiyel var.

orduda ekoturizm Haberi

orduda ekoturizm

Ordu’da ekoturizmin öncüsü Fatsa ilçesine bağlı Kabakdağı Mahallesi’ndeki tarihi evler restore edilerek turizme açılıyor.



Özgün sivil mimari yapıları, yöresel yemekleri ve eğlence kültürü ile Karadeniz bölgesinde farklı bir yapıya sahip olan Kabakdağ Mahallesi’nin turizmin gözdesi olacağının altını çizen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ekoturizm çalışmalarına destek vereceklerini söyledi. Başkan Enver Yılmaz, Kabakdağı’nda restorasyon yapılarak turizme kazandırılan tarihi evleri gezerek, Kırsal Turizm Derneği Ordu İl Temsilcisi Güven Özel’den bilgi aldı.


Kabakdağı’nda 80’e yakın tarihi ev bulunduğunu ifade eden Kırsal Turizm Derneği Ordu İl Temsilcisi Güven Özel, “8 tarihi evi restore ederek turizme açtık. 64 misafirimizi aynı anda konuk edebiliyoruz. Ayrıca misafirlerimize yöresel oyunlarımızın yanı sıra organik ürünler sunuyoruz” dedi.


Kabakdağı ekoturizmin öncüsü


Kabakdağı’nın Ordu’da ekoturizmin öncüsü olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “Kabakdağı’nda 2001...