17 / 05 / 2024

Orhan Saka kim

Orhan Saka kim

TFF'nin eski başkan vekillerinden ve Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden olan Mimar Orhan Saka, 11 Aralık 2013'te vefat etti. Peki, Orhan Saka kimdir? Orhan Saka, hayatı boyunca hangi işlerde görev aldı?

Mimar Orhan Saka kabri başında anılıyor!

Mimar Orhan Saka'nın vefatının 1. yılında 13 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 11:00'da Nakkaştepe'deki Kabri başında anılacaktır. Orhan Saka'nın anma töreni için ailesi bir mesaj yayınladı.

Orhan Timurhan kimdir? Orhan Timurhan ne iş yapıyor?

Orhan Timurhan kimdir?Orhan Timurhan'ın eğitim durumu nedir?Orhan Timurhan kariyeri ve eğitim durumu nedir? Orhan Timurhan'ın kim olduğu ve Orhan Timurhan'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Orhan Saka kimdir?

TFF'nin eski başkan vekillerinden ve Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden olan Mimar Orhan Saka, 11 Aralık 2013'te vefat etti. Peki, Orhan Saka kimdir? Orhan Saka, hayatı boyunca hangi işlerde görev aldı?

Mimar Orhan Saka kabri başında anılıyor!

Mimar Orhan Saka'nın vefatının 1. yılında 13 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 11:00'da Nakkaştepe'deki Kabri başında anılacaktır. Orhan Saka'nın anma töreni için ailesi bir mesaj yayınladı.

Adnan Saka: Aliağa Limanları'nın yükselişi devam ediyor!

Aliağa limanlarında yılın ilk çeyreğinde elleçlenen konteyner yük hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,3 artışla 118 bin 735 TEU oldu. Adnan Saka konuyu değerlendirdi.

Apartman yöneticisini kim seçer?

Apartmanda kat malikleri, yönetim için kendi aralarından veya dışardan bir kimseyi veya üç kişilik bir kurulu seçebiliyor. Peki, apartman yöneticisini kim seçer? Yönetici oybirliği ile mi yoksa oyçokluğu ile mi seçilir?

Asansör giderlerini kim öder?

Kanun gereğince kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartmanın asansör giderlerini kim öder?

Gaiplik kararını kim verir?

Kendisinden uzun zamandır haber alınmayan ve ölüm olasılıklarının yüksek olduğu kimselerin kişiliğinin son verilmesi için mahkemece verilen karar "gaiplik kararı" olarak nitelendiriliyor. Peki gaiplik kararını kim verir? Gaiplik kararı görevli mahkeme han

Orhan Alimoğlu kimdir?

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu kimdir? Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Vali Orhan Alimoğlu ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Orhan Alimoğlu..

Orhan Sabuncu: Yabancı yatırımcının gelmesi için ÖTV düşürülmeli!

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, sektörün 2023 hedeflerine ulaşması için yabancı yatırımcıya ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bunun gerçekleşmesi için ÖTV’de kademeli indirime gidilmesini istedi...

Orhan Düzgün: Kayseri bir milyon turistle bir milyar dolar gelir elde edebilir!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, şehrin turizmden önemli pay alması gerektiğini hatırlatarak, “Bugün Kayseri’ye yılda 1 milyon turist geldiğini düşünürsek, bir turist ortalama 800-1000 dolar para bırakıyor. Bu da yaklaşık 1 milyar dolar demek” dedi...

Eski emlak vergisi borcunu kim öder?

Geçmiş dönemlere ait ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu hakkındaki özelgede yer alan esaslara göre eski emlak vergisi borcunu kim öder? İşte yanıtı...

Kooperatiften alınan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi dönemi içerisinde en çok merak edilen hususlar arasında kooperatiflerden alınan evin emlak vergisinin kim tarafından ve nasıl ödeneceği oluyor. Peki, kooperatiften alınan evin emlak vergisini kim öder?

Adnan Saka: Kuzey Ege Çandarlı Limanı ile İzmir ticaret merkezi haline gelecek!

Çandarlı limanında devam eden çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Adnan Saka: "Kuzey Ege Çandarlı Limanı projesi ile birlikte İzmir yeniden küresel bir ticaret merkezi haline gelecek" dedi.

Orhan Saka kim Haberi

Orhan Saka kim

Orhan Saka kimdir?

Orhan Saka, 1949 yılı Çankırı doğumlu. TFF'nin eski başkan vekillerinden ve Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden olan Orhan Saka, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu.

Karabük Gençlik'te futbola başlayan Saka; Okmeydanı, Sakarya Esnafspor ve Dikilitaş 'ta futbol oynadı. 


Aynı zamanda bu kulüplerde yöneticilik ve başkanlık yapan Orhan Saka, Beşiktaş Kulübü'nde de yöneticilik görevinde bulundu.


Orhan Saka, 1992-2000 yılları arasında TFF yönetim kurulu üyeliği, 2000-2004 yılları arasında ise TFF başkan vekilliği yaptı. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu yönetim kurulu üyeliği ve başkan olarak spora hizmetlerde bulunan Saka, evli ve 2 çocuk babasıydı.


Türkiye Futbol Federasyonu ve Beşiktaş'ta yöneticilikler yapan, son olarak da TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in danışmanlığını yürüten Orhan Saka 11 Aralık 2013'te vefat etti.


Mimar Orhan...