07 / 05 / 2024

Orhangazi TOKİ bölgesi arsa satışı

Orhangazi TOKİ bölgesi arsa satışı

Arif Yıldız, Orhangazi Belediye Meclisi nisan ayı toplantısını yaptı. Encümen üyeleri, 2014 yılı faaliyet raporu onaylandı. Başkan Çağlayan'ın daha önce açıkladığı TOKİ konutları bölgesine yapılacak yeni konutların arsasını satma kararı aldı.

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

Kayabaşı gecekondu önleme bölgesi altyapı inşaatı ihalesi 1 Aralık'ta!

TOKİ, İstanbul İli, Başakşehir İlçesi Kayabaşı Gecekondu Önleme Bölgesi Batı Kısmı Genel Altyapı İnşaatı İşi (E- İhale) ihalesini 1 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı Batı Bölgesi 1. Kısım ihalesi yarın!

İstanbul projeleri için düğmeye basan TOKİ,  Başakşehir Kayabaşı Batı Bölgesi 1. Kısım ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Konya Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi için başvurular başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde çöküntü alanı haline gelen Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması çalışmaları kapsamında TOKİ ile birlikte gerçekleştireceği Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi için esnafların başvurularını almaya başladı...

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde yıkım başladı!

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar başladı. TOKİ’ye devredilen alanda dükkanlar yıkılıyor.

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm'de 2. Etap başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilen Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etab'a geçiliyor. 2. Etap 1. Kısım start alacak.

Bursa Orhangazi'ye yeni semt pazarı!

Bursa TOKİ Semt Pazarı ve Sosyal Donatı Alanı vatandaşların isteğine göre yapılıyor. Orhangazi'de Orkent Semt Pazarı'ndan sonra, TOKİ bölgesi için de bir semt pazarı inşasına başlandı.

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi'nde dönüşüm başlıyor!

TOKİ’nin Büyükşehir Belediyesiyle birlikte eski hal pazarı arsası üzerinde hayata geçireceği ‘Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ aylardır geri sayımda.

TOKİ Şanlıurfa Maşuk Bölgesi 4. Bölge 1.Etap'ta 528 konut yaptıracak!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk Bölgesi 4. Bölge 1.Etap'ta 528 konut yaptıracak. Söz konusu konutların inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 21 Ekim'de gerçekleşecek.

Orhangazi Devlet Hastanesi'nin A bloku tamamlandı!

Geçen sene yapımına Orhangazi TOKİ Bölgesi'nde başlanan yeni Devlet Hastanesi şantiyesinde 40 personel 7 iş makinesi ve 30 kamyon ile çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 4 bileşik bloktan oluşan yeni hastanenin A bloku tamamlanıyor.

Sultanbeyli G-3 Bölgesi imar planı askıda!

Sultanbeyli Necip Fazıl Mahallesi, Orhangazi Mahallesi ve Akşemsettin Mahallelerinin tamamı ile, Yavuz Selim Mahallesi ve Hamidiye Mahallelerinin bir kısmını kapsayan G-3 Bölgesi Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Sürdürülebilir kullanım bölgesi nedir?

Bu alanlardaki doğal kaynak kullanımlarında mevcut geleneksel kullanıma devam edilen sürdürülebilir kullanım bölgesi nedir? Sürdürülebilir kullanım bölgesi uygulama esasları nelerdir? İşte yönetmelik esasları bu haberde...

Hassas koruma bölgesi nedir?

Koruma bölgeleri, habitatların ve türlerin korunma önemine göre belirlenmiş olan mutlak koruma bölgesi, hassas koruma bölgesi gibi alanlara deniyor. Peki, hassas koruma bölgesi nedir? İşte yanıtı...

Orhangazi TOKİ bölgesi arsa satışı Haberi

Orhangazi TOKİ bölgesi arsa satışı

Çağlayan, yeni konutların TOKİ ya da özel sektör tarafından yapılacağını ifade ederken, arsa karşılığında yapılacak teklife göre hareket edileceğini açıkladı. Toplantıda Muradiye Mahallesi'ne yapılması planlanan alt geçit ve bağlantı yollarını da görüşüldü. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, daha önce Kaymakamlık lojmanı önünden başlayıp karşıya geçmesi planlanan geçidin Karayolları tarafından uygun görülmediğini hatırlattı. Yeniden yapılan müracaatla aynı bölge halkı için uygun görülen plana göre geçidin başlangıç noktasının yürüyüş yolu başlangıcına denli geldiğini söyleyen Çağlayan, bununla ilgili tereddütlerinin olduğunu ifade etti. 

Meclis plan değişikliği talebinin İmar Komisyonuna havale edilmesini onayladı. 

Gayrimenkul satışları görüşüldü. Meclis, Başkan Çağlayan'ın daha önce açıkladığı TOKİ konutları bölgesine yapılacak yeni konutların arsasını satma kararı aldı. 

Çağlayan, yeni konutların TOKİ ya da özel sektör tarafından yapılacağını ifade ederken, arsa karşılığında yapılacak...