02 / 05 / 2024

Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak alanlar

Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak alanlar

Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak alanlar, Orman Kadastrosu ve 2/B Uygulama Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmeliğe göre, bu alanlar kadastro müdürlükleri ile yapılacak çalışmalar neticesinde tanzim edilerek Bölge Müdürlüğü aracılığı bel

Çiftçiler dikkat! Devrim niteliğinde yeni uygulama geliyor! Her şey baştan aşağı değişecek!

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Orman Yasası ve Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi’nin 4’ncü maddesi kabul edildi. Bu kapsamda, tarımsal destekleme ödemelerinde Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yerine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirleyeceği yeni kayıt sistemine geçilecek.

Tarım Orman Bakanlığı ve Devlet Su İşleri 8231 personel alacak! Başvurular başladı mı? İşte ayrıntılar...

Devlet Su İşleri ve Tarım Bakanlığı bünyesine 8231 devlet personel ve memur alımı yapacaklarını açıklandı! Başvurular başladı mı, ne zaman başlayacak? Personel alımı hangi kadrolara yapılacak? İşte bütün detaylar...

Emlak Bankası da konut mağduru oldu!

Emlak Bankası, orman arazisi ve askeri bölge üzerinde hayata geçirilen konut kooperatifi projesinden 200 konut almak için peşin para ödedi fakat konutları henüz alamadı.

Mesa Bodrum Demirbükü'nde dört dörtlük yaşam!

Mesa Bodrum Demirbükü projesinde 5+1'den 6+1'e 3 farklı tipte 48 villa ve 2+1'den 5+1'e değişen 196 rezidans yer alıyor. Proje, ormanın ve denizin, güneşin ve meltemin sıra dışı uyumunun deneyimlenmesine imkan sunuyor.

Ersinler Metal İnşaat Elektrik Elktr.Orman Ürnl.Ve Oto Yedek Parça Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ersinler Metal İnşaat Elektrik Elktr.Orman Ürnl.Ve Oto Yedek Parça Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Ersin Şen tarafından kuruldu.

Çeşme Turizm Projesi'ne tepki! 

Türkiye Ormancılar Derneği, Orman Mühendisleri Odası, Tarım Orman-İş Sendikası ve Orman Teknikerleri Derneği’nin İzmir şubeleri, Kültür Bakanlığı tarafından Çeşme Yarımadası’na yapılacak “Çeşme Turizm Projesi”ne tepki gösterdi.

Ahmet Aslan İnşaat Orman Mamulleri Ve Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Ahmet Aslan İnşaat Orman Mamulleri Ve Otomotiv Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 360 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Aslan tarafından kuruldu.

Neo Park Bolluca Arnavutköy’de yükseliyor!

Neo Yapı imzasıyla Arnavutköy'de hayata geçirilen Neo Park Bolluca projesi 2 bin dönüm orman arazisi ve 600 dönümde 415 müstakil ev ve sekiz mahalleden meydana geliyor. 

Kemerburgaz-Göktürk’te proje yarışı hızlandı!

İstanbul’un eski köylerinden biri olan Göktürk’teki araziler, 1990’lı yılların sonunda yakınındaki Kemerburgaz’da Kemer Country’nin yapılmasıyla yerleşime açıldı. Orman arazisi ve bostanlarıyla ünlü Göktürk bölgesinde zaman içinde villa ve lüks konut projeleri hayat buldu.

Sancaktepe Eyüp Sultan Mesire Alanı açılış için gün sayıyor!

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Hizmeti Yerinde Gör” uygulaması kapsamında , Eyüp Sultan Orman Parkı ve Mesire Alanında incelemelerde bulundu.

Beykoz Ormanı'na okul mu yapılıyor?

İmara açılan Beykoz Ormanı'na Kalyon Gayrimenkul yatırım iştiraki RSY İnşaat tarafından Nun Vakfı için lise ve ortaokul yapılıyor. İnşaat alanının kuzeyinde özel orman alanı ve güneyinde özel orman alanıyla tarım alanları bulunuyor.

4. Levent Greenox'ta yüzde 20 lansman indirimi!

Milano’da ilk dikey orman kentsel dönüşüm projesi olan Bosco Verticale (Dikey Orman), Aycan ve Feres İş Ortaklığı tarafından Greenox projesiyle Türkiye'ye getirildi.

Sapanca Ormanları'na villa doldu!

Sapanca'ya son birkaç yılda Araplar akın ediyor. İlçeye bağlı göl manzaralı orman ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılarda satın alınarak, fiyatların 650- 700 bin dolara kadar villaların inşa edildiği Villaköy'lere dönüşüyor.

Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak alanlar Haberi

Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak alanlar

Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak alanlar!

Orman kadastrosu ve 2B uygulaması yapılacak alanlar, Orman Kadastrosu ve 2/B Uygulama Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmeliğe göre orman kadastrosu ve 2/B uygulaması yapılacak belde, mahalle ve köyler listesi mahalli kadastro müdürlükleri ile yapılacak çalışmalar neticesinde tanzim edilerek Bölge Müdürlüğü aracılığı ile her yıl en geç 15 Kasıma kadar Genel Müdürlüğe intikal ettiriliyor.


Orman kadastrosu ve 2B uygulaması ile ilgili diğer esaslar şu şekilde sıralanıyor:


Çalışma Alanlarının Tespiti ve İlanlar


Çalışma yapılacak belde, mahalle ve köylerin tespiti

MADDE 9 – (1) Orman kadastrosu ve 2/B uygulaması yapılacak belde, mahalle ve köyler listesi mahalli kadastro müdürlükleri ile yapılacak çalışmalar neticesinde tanzim edilerek Bölge Müdürlüğü aracılığı ile her yıl en geç 15 Kasıma kadar Genel Müdürlüğe intikal ettirilir. Bu listeler...