16 / 05 / 2024

orman kanunu 2018

orman kanunu 2018

Orman Bakanlığı’ndan Şehircilik Bakanlığı’na hatırlatma yazısı gönderildi. Bakan Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarına yer verilen yazıda; Orman Kanunu kapsamında bina yapanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olduğu belirtildi.

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

İcra İflas Kanunu’nda ne değişiyor?

2018'de İcra ve İflas Kanunu’ndaki değişiklikten sonra 3 senelik uygulama sürecinde meydana gelen problemlerin giderilmesi amacıyla konkordatoya ilişkin bazı maddelerde yeniden düzenleme yapıldı. Yasa teklifinin bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilmesi planlanıyor.

Emlakçılık kanunu çıktı mı?

Taşınmaz ticareti ile ilgili 2018 yılından bu yana bir dizi düzenleme yapıldı. Peki emlakçılık kanunu çıktı mı? Yeni düzenleme neler getirdi? İşte tüm merak edilenler...

Orman Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi verildi!

Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında doğal afetlere maruz kalan ormanlık alanların statülerinin korunarak bu alanların imara açılamaması ve başka kişilere devredilmesinin önlenmesi amaçlanıyor. 

Akmerkez GYO 2018'de 94 milyon TL net dönem karı elde etti!

Akmerkez GYO, Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği'ne göre 88 milyon 649 bin 656 TL, Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre 94 milyon 083 bin 413 TL 2018'de net dönem karı elde etti.     

Akfen GYO 2018 gelir tablosu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  Vergi Usul Kanunu'na göre düzenlenmiş 1 Ocak 2018 - 31 Aralık 2018 dönemine ait gelir tablosunu yayınladı...

2B arazilerine bina yapanlara hapis cezası!

Orman Bakanlığı’ndan Şehircilik Bakanlığı’na hatırlatma yazısı gönderildi. Bakan Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarına yer verilen yazıda; Orman Kanunu kapsamında bina yapanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olduğu belirtildi.

İmar Kanunu değişikliği 2018!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında İmar Kanunu'nda düzenleme yapıldı. İşte kanunda yapılan düzenlemeler...

Miras vergisi nereye ödenir 2018?

Miras vergisi, Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince, miras kalan menkul ve gayrimenkuller için tahsil ediliyor. Peki miras vergisi nereye ödenir 2018?

Dinar Orman İşletme Müdürlüğü'ne yeni bina!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü'ne yeni bina kazandırılıyor. 2018 yılı yatırım programına alınan satış salonu binası 1 milyon liraya inşa ediliyor.

2B araziler için son gün 30 Kasım!

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2B araziler deniyor. 2b arazisindeki "2B", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 

Sinpaş Aydos Country ödeme planı 2018!

Sinpaş Aydos Country ödeme planı 2018 detayları haberimizde yer alıyor.  İstanbul Sancaktepe'de Aydos Ormanı'nın yanında yükselen projede oturumlar başladı. 

Orman Kanununun 16. Maddesinin Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik 2018!

Orman Kanununun 16 ncı Maddesinin Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Değişiklik yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

orman kanunu 2018 Haberi

orman kanunu 2018

8 Haziran’da başlayan imar barışı uygulaması kapsamında başvurular 31 Aralık 2018 tarihinde sona erecek. 3194 sayılı İmar Kanunu’na eklenen geçici 16’ncı maddeye göre, İstanbul Tarihi Yarımada, Boğaziçi ön görünüm bölgesi ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı dışında kalan yerlerde, 1 Ocak 2018 tarihinden önce yapılan kaçak yapılar için ‘yapı kayıt belgesi’ alınabiliyor. İmar Kanunu’na aykırı kaçak yapılar için alınan yıkım kararları ve para cezaları iptal edilecek.

Ormanlardaki kaçak yapılar yıkılacak

Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre, özel yasayla koruma alanı ilan edilen orman, kıyı, mera ve tarım arazileri ile afet riski altında bulunan kaçak yapıların durumu ise tartışmalara neden oldu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 6 Kasım 2018 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, 19 Kasım 2018’de ise hem 81 il...