08 / 05 / 2024

orman mülkiyeti hakkı

orman mülkiyeti hakkı

2b arazi nasıl oluşmuştur?: Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1924 yılında çıkarılan bir yasa ile göçmen soydaşlara, orman içinde ve dışında iskan ve tevzi ile tapular dağıtılmıştır...

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Elbirliği Mülkiyeti nedir? Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir?

Elbirliği mülkiyeti genellikle miras yolu ile elde edilen gayrimenkullerde görülmektedir. Bu tarz mülkiyetlerde tapu üzerinde ortakların isimleri yer alsa da kişilerin payları ve oraları belirtilmemiştir. Peki, elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir? İşte elbirliği mülkiyeti hakkında bil

Kat irtifakı nedir, nasıl kurulur? Kat irtifakı ile kat mülkiyeti arasındaki fark nedir?

Kat irtifakı, henüz devam eden bir inşaattan, daire veya iş yeri satın alan kişilerin sahip olduğu bir tapu çeşididir ve kurulumu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden alınacak bir belge ile gerçekleşir. Ancak kat irtifakı geçici bir süreliğine işlevseldir. İşte, kat irtifakı ve kat mülkiyeti hakkın

5 soruda kat mülkiyeti nasıl kurulur?

Bir yapıdaki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı kat mülkiyeti oluyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl kurulur? Kat mülkiyeti kurma işlemleri nelerdir?

Çaycuma Atatürk İş Merkezi'nin kat mülkiyeti sorunu çözüldü!

Çaycuma Belediyesinin ikna çalışmaları sonuç verdi, yapımı 1988 yılında tamamlanan Atatürk İş Merkezinin kat mülkiyeti sorunu çözülüyor.

Bir vatandaşın taşınmaz mülkiyeti hakkındaki sorunları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, İstanbul'da ikamet eden bir vatandaşın taşınmaz mülkiyeti hakkındaki sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Erdoğdu, sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.

TMMOB Orman Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Orman Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 9 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan yeni düzenlemeler..

Naci Ağbal: Vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var!

Maliye Bakanı Ağbal, yeniden yapılandırma kanunlarına ihtiyaç duyulmasını ortadan kaldıracak bir yapısal değişiklik üzerine çalıştıklarını belirterek, "Vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var." dedi.

Kat mülkiyeti işlemleri 2016!

634 sayılı kanun gereğince, tamamlanmış bir yapının kullanılabilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti işlemleri 2016..

Kat mülkiyeti harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapıların tapuda mesken ve işyeri olarak gözükebilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti harcı 2016 ne kadar oldu?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre site yönetimi nasıl olmalı?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez sitelerde yönetim sürecinin işleyişi konusunu kaleme aldı. İşte, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre site yönetimi....

Kat mülkiyeti otopark kullanımı nasıl olmalı?

Kat mülkiyeti kurulan apartman ve konut sitelerinde taşınmaza ait olan otoparkın kullanımı esnasında malikler arasında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, yasal olarak kat mülkiyeti otopark kullanımı nasıl olmalı?

Kat mülkiyeti bahçe kullanımı nasıl olmalı?

Apartman ve konut siteleri gibi ortak yaşamın bulunduğu mülklerde bazı alanlar kat maliklerin ortak kullanım alanı olarak sunuluyor. Peki, kat mülkiyeti bahçe kullanımı nasıl olmalı? Bahçe herkesin midir?

orman mülkiyeti hakkı Haberi

orman mülkiyeti hakkı


2b arazi nasıl oluşmuştur?  


"İlk olarak 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından çıkarılan yasa ile göçmen soydaşlara göçmen soydaşlara orman içinde ve dışında iskan ve tevzi ile tapular dağıtılmış, 1925 yılında ise öşür kaldırılarak, orman içinde ve dışındaki araziler üzerinde tasarruf edenlere bedelsiz verilmiştir. Atatürk tarafından hazırlatılan 3116 sayılı ilk orman yasamız ile devletimiz şahıslara orman içinde ve orman  mülkiyeti hakkı tanımıştır."


3116 sayılı yasanın kadastro yönünden uygulamasında teknik imkansızlıklar nedeniyle kadim tarım arazileri dahil vatandaşa ait devlet tarafından satılan ve tahsis edilen taşınmazlar, orman tahdit komisyonları tarafından orman sınırları içerisine alınmıştır.


4785 sayılı yasa ile İsmet İnönü, Atatürk'ün mülkiyetini vatandaşlara verdiği taşınmaz malların büyük bir kısmını Orman Yasası adı altında devletleştirmiştir.




Nagihan...