03 / 05 / 2024

orman yollarını kim yapar

orman yollarını kim yapar

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, 60 kilometrelik 2014 yılı yeni yol programını büyük ölçüde tamamladı. Programın 37 kilometresi ihale ile özel sektör tarafından geriye kalan kısmı ise idareye ait iş makineleri ile yapılarak tamamlanma aşamasına geldi...

Tapu parasını kim öder?

Gayrimenkul alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Belgelerin eksiksiz olması halinde devir işlemi için sıra tapu parasına geliyor. Peki, tapu parası ne kadar? Tapu parasını kim öder?

Konut tapu harcını kim öder?

Tapu harçlarını Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede belirtilen kişiler ödemek ile mükellef oluyor. Peki, devri gerçekleşen konut tapu harcını kim öder? Alıcı mı satıcı mı?

Veraset ilamını kim çıkarabilir?

Veraset ilamı, mirasçıları ve mirasçıların haklarını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. İlam, Sulh Hukuk Mahkemesinin yanı sıra noterden de çıkarılabiliyor. Peki, veraset ilamını kim çıkarabilir?

Nazım imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini detaylı gösteren plan olarak biliniyor. Peki, nazım imar planını kim hazırlar?

Tapu harcı cezasını kim öder?

Tapu harcı mükellefleri, daha az tapu harcı ödemek için, satış değerini de daha düşük beyan edebiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezasını kim öder?

Mevzii imar planını kim yapar?

Mevcut planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ve sınırlarının ilgili idarece belirlenmesine mevzii imar planı deniyor. Peki, mevzii imar planını kim yapar?

İnşaat ruhsatını kim alır?

İnşaat ruhsatı, yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce düzenlenen izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu inşaat ruhsatını kim alır?

Zonguldak Alaplı'da orman yangını meydana geldi!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, yaptığı açıklamada, orman örtüsünde etkili olan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kastamonu'da orman yangını!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde çıkan orman yangını, kuvvetli lodos nedeniyle güçlükle kontrol altına alındı. Kuğu köyü Çiftlik Mahallesi'nde ormanlık alanda, yüksek gerilim hattından çıkan kıvılcım yangına neden oldu.

1981 yılında Atatürk Ormanı alanını Kenan Evren törenle açacakmış!

1981 yılında Devlet Başkanı Kenan Evren, milyonlarca ağacın dikileceği, Atatürk Ormanı alanını törenle hizmete açacakmış. İstanbul'un en büyük ormanı haline getirilecek saha, Karadeniz'den Boğaz'a kadar uzanıyormuş.

Ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Apartman masraflarını kim öder?

Birden çok bağımsız bölümlerden oluşan yapılarda ödenmesi zorunlu olan ortak masraflar bulunuyor.Peki bu ortak masraflar nelerdir?Apartman masraflarını kim öder?işte apartman masraflarının ödenmesi..

Apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Ana gayrimenkulün bakımı, korunması,onarımı güvenliği,asansör bakımı gibi pek çok konuda görevli olan apartman görevlisinin kıdem tazminatı bulunuyor.Peki,apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

orman yollarını kim yapar Haberi

orman yollarını kim yapar


Adana Orman Bölge Müdürlüğü, 60 kilometrelik 2014 yılı yeni yol programını büyük ölçüde tamamladı. Programın 37 kilometresi ihale ile özel sektör tarafından geriye kalan kısmı ise idareye ait iş makineleri ile yapılarak tamamlanma aşamasına geldi.


Makine İkmal Şube Müdürlüğü Mühendislerince, yapım aşamaları tek tek takip ve kontrol edilen yolların yangın sezonundan önce tamamen bitirileceği bildirildi.


Şube Müdürü Bilal Akkuş, programdaki yolların en kısa sürede bitirilmesi için şube olarak tüm tedbirleri aldıklarını, sezon öncesi hepsini ulaşıma açacaklarını ve yapılan yolların ormancılık çalışmaları açısından çok önemli işlevlerinin olduğunu söyledi.


Yangınla mücadele, bakım ve üretim faaliyetleri gibi çeşitli ormancılık işlerinde çok önemli ulaşım fonksiyonu gören yollar aynı zamanda yerleşim yerleri arasındaki mesafeleri de kısaltarak halkın sosyal ihtiyacına da cevap vermiş oldu. Özellikle Osmaniye İşletme Müdürlüğü...