27 / 05 / 2024

ormanlar köylüye gelir kaynağımı olacak

ormanlar köylüye gelir kaynağımı olacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, hayata geçirdiği "Gelir Getirici Tür Eylem Planları" kapsamında geçen yıl 5 milyon 100 bin gelir getirici tür fidanını toprakla buluşturdu...

Avukattan şok açıklama: Yüzde 25 zamla denge tek taraf aleyhine bozuldu İş, yargının kötüye kullanılmasına döndü

Ev sahibi kiracı arasındaki gerilim, ölümle sonuçlanan kavgalara kadar uzandı. Yüzde 25 zam sınırlamasıyla dengenin tek tarafı aleyhine bozulduğunu söyleyen Avukat Kemal Tahir Bozkır, "Konut krizinden çok yargının kötü işleyişinin kötüye kullanılmasına döndü iş" dedi.

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Emlak alımı ile yabancılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılıyor! 

Yatırım yapan yabacılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılmaya başlandı. Türkiye ise bu konuda yeterince önlem almadığı için gri listeye yerleşti.

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesindeki köy evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor.  Kıran köylüleri, yıkıma tepki göstererek araçların önüne durdu.

3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!

Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.

İş Bankası'ndan güzel haber! Yüzde 10 indirim! 31 Aralık 2022'ye kadar başvurabilirsiniz!

Türkiye'nin en tanınan bankaları arasında yer alan İş Bankası'ndan müjde! Yüzde 10 indirim! 31 Aralık 2022'ye kadar başvurabilirsiniz! Peki, kampanya ayrıntıları neler? İşte detaylar...

Bakan Dönmez açıkladı! Çiftçi ve köylüler bunu bekliyordu! İşte detaylar!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çiftçi ve köylülerin beklediği o haberi duyurdu. İşte detaylar!

Köylü Orman Ürünleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köylü Orman Ürünleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da Celal Turgut tarafından kuruldu.

Kredi notu düşük olan ve gelir belgesi sunamayanların dikkatine! Bazı Bankalar bir süreliğine belgesiz kredi verecek!

Bilindiği üzere bankalardan kredi çekebilmenin en önemli şartlarının başında düzenli bir gelire sahip olmak geliyor. Bazı bankalar kredi notu düşük olan ve gelir belgesi sunamayanlar için bir süreliğine kredi verecek. Peki hangi bankalar ne şartlarla kredi verecek? işte detayları...

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

TOKİ Kırşehir Kındam alt gelir başvuruları 25 Mayıs'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Kındam alt gelir projesi için başvuru dönemi 25 Mayıs 2021 tarihinde başlıyor.

Thodex'in kurucusu Faruk Özer'in köylülerinden tepki! 

400 bine yakın kişiyi dolandırdığı iddia edilen kripto para borsasının kurucusu Ardahanlı Faruk Özer'in köylüleri Özer ve ailesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

ormanlar köylüye gelir kaynağımı olacak Haberi

ormanlar köylüye gelir kaynağımı olacak


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğünün hayata geçirdiği "Gelir Getirici Tür Eylem Planları" kapsamında geçen yıl 5 milyon 100 bin gelir getirici tür fidanının toprakla buluşturulduğunu ve köylüler için yeni gelir kaynakları oluşturulduğunu bildirdi. 


Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünce 2013'te 139 bin 440 dekar alanda gelir getirici tür fidan dikiminin gerçekleştirildiğini belirtti.  


Bakan Eroğlu, "Ormanlarımıza artık sadece çam dikmiyoruz. Meyvesinden, yaprağından, tohumundan, kabuğundan ve çiçeğinden faydalanılan türlerin yetiştirilmesine öncelik veriyoruz. 2013 senesinde 2 bin 155 köyde çalışmalar yürüttük. Ceviz, badem, fıstıkçamı, defne, mahlep, keçiboynuzu gibi daha pek çok gelir getirici türden 5 milyon 100 bin fidanı diktik" ifadesini kullandı. 


Ormanların artık vatandaşların gelir kaynağı olacağını belirten Eroğlu, "Yaptığımız çalışmalar neticesinde elde ettiğimiz mahsuller ülke...