07 / 05 / 2024

örneği site yönetim bütçesi

örneği site yönetim bütçesi

İstenilen her yapı tarzında site yönetimi kurulacağı gibi Kat Mülkiyet Kanunu gereğince sekiz ya da daha fazla bağımsız bölüm olan yapılarda yönetici bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, site yönetim bütçesi nedir?

Can Yücel, İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu! 

İş GYO Yönetim Kurulu Başkanlığına Can Yücel'in, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine de Murat Karluk Çetinkaya'nın seçilmesine karar verildi. Peki Can Yücel ve Murat Karluk Çetinkaya kimdir? 

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

Avenue İş Merkezi Apartman Ve Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avenue İş Merkezi Apartman Ve Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Fatih Erdönmez tarafından kuruldu.

Elit Pro Site Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Elit Pro Site Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi bugün Şişli'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Erol Temizel tarafından kuruldu.

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Çelen tarafından kuruldu.

Rama İşletme Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi Kuruldu!

Rama İşletme Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Şişli'de Ali Murat Korkmaz tarafından kuruldu.

Haşmet Aslan, Trend GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğinden istifa etti!

Trend GYO Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haşmet Aslan istifa etti. 

Sezgin Yılmaz yeniden İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İş GYO'nun 23 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında; Yönetim Kurulu Başkanlığına Sezgin Yılmaz'ın, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Kubilay Aykol'un seçilmesine karar verildi. 

İş GYO Yönetim Kurulu Üyelerini belirledi!

İş GYO tarafından, Yönetim Kurulu üyeliklerine 1 yıl süreyle görev yapmak üzere Sezgin Yılmaz, Murat Karluk Çetinkaya, Hasan K. Bolat, Özcal Yılmaz, Kubilay Aykol, Murat Doğan, Prof. Dr. Arzu Erdem, Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik ve İlkay Arıkan seçildi.

Galata Site Yönetim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Galata Site Yönetim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Serpil Dokumacı tarafından kuruldu.

Ant Site Yönetim Hizmetleri Ve Turizm Anonim Şirketi Şişli Anthill Şubesi açıldı!

Ant Site Yönetim Hizmetleri Ve Turizm Anonim Şirketi Şişli Anthill Şubesi Şişli'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Halit Okay tarafından açıldı.

Jetısh İşletme Yönetim Limited Şirketi kuruldu!

Jetısh İşletme Yönetim Limited Şirketi Sarıyer’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Uğuz tarafından kuruldu.

örneği site yönetim bütçesi Haberi

örneği site yönetim bütçesi

Site yönetim bütçesi nedir?

İstenilen her yapı tarzında site yönetimi kurulacağı gibi Kat Mülkiyet Kanunu’nun 34.maddesi gereği sekiz ya da daha fazla bağımsız bölüm olan yapılarda yönetici bulundurmak zorunlu oluyor.


Yönetici olmayan sitelerde kat maliklerinden biri ya da bir kaçı yönetim oluşturabiliyor.  Yönetim oluşabilmesi için ise 1 karar defteri, 1 vezne defteri ya da işletme defteri alınması gerekiyor.


Noterde bu defterler site adına tescil ettirilmesi gerekiyor. Yönetim oluşturulabilmesi için tüm kat maliklerinin katılması gereken toplantı düzenleniyor. Toplantıya katılmaları için imza karşılığında bir davet tebliğ ediliyor. Toplantı bildirisinin bir nüshası da apartman panosuna asılması önem teşkil ediyor. Yöneticilerin kat maliki olma zorunluluğu olmuyor. 


Toplu yapı kapsamında bulunan parsel ve parsellerdeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri,...