15 / 05 / 2024

örnek belediye ruhsat başvuru dilekçesi

örnek belediye ruhsat başvuru dilekçesi

Belediye sınırları içerisinde bir arsa üzerinde yapılacak inşaat çalışmaları için öncelikle belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki ruhsat almak için belediye ruhsat başvuru dilekçesi nasıl yazılır?

1936 yılında ruhsatsız yapılar için soruşturma başlatılmış!

1936 yılında Belediye, ruhsat almadan inşaat yapanlara ve hatta tamir ettirenlere soruşturma başlatmış.

1934 yılında belediye ruhsat vermedi! İnşaat ruhsatları yüzde 10'a geriledi!

1934 yılında İstanbul'da inşaat ruhsatları bir önceki seneye göre yüzde 10 düşmüş. Belediyeler, inşaat yapanlarının ruhsatlarını vermemiş. 

Hasarlı binalarda güçlendirme yapacaklar dikkat! Belediye başkanından ruhsat uyarısı geldi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör orta hasarlı olarak kayıtlanmış bir binanın ruhsat almadan güçlendirilmesinin mümkün olmadığını belirterek, bunlar ruhsatsız anlamı taşıyacağı için yıkımlarının gündeme geleceğini söyledi.

Kartal metruk bina yıkımında rekor kırdı!

Kentsel dönüşüm, riskli yapı raporu veya ilgisizlik nedeniyle metruk durumda olan yapıların yıkım çalışmalarına hızla devam ediliyor. Kartal Belediyesi ise çalışmalarıyla örnek belediye oldu.

Ekrem Şahin sahte tapuyla 10 katlı apartman mı dikti?

Kayseri'de AKP'li Kocasinan Belediye Meclis üyesi ve EGS Beton ve Yenişehir Konu Yapı Kooperatifi Başkanı Ekrem Şahin, belediye ruhsatıyla başkasına ait araziye yüksek bina dikti Sahipleri, “Belediye buna nasıl izin verir” diye sordu.

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının ruhsatı onaylandı!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yeni inşa edilecek Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Selimpaşa Polis Karakolu hizmet binalarının ruhsatını onayladı.

Bodrum'da mühürlenen projelere belediyeden ruhsat verildiği iddiası!

Bodrum’da imara ve ruhsata aykırı 8 projenin inşaatı mühürlenmişti. Bu projelere eski belediye başkanı Mehmet Kocadon döneminde ruhsat alındığı iddia edildi. 

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Sakarya mimari anlayışıyla örnek olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada “Dikey mimari değil, yatay mimari anlayışının hakim olduğu Sakarya’mızın örnek bir şehir olmasında çok büyük katkılarınız olacağından şüphem yok. Bu katkılarınız esnasında her daim yanınızda olacağım” dedi.

Otopark yoksa bina ruhsatı da yok!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Otopark yapmadan bina ruhsatı verilmeyecek. Mutlaka otopark yapacak. Her otopark yerine bir tapu vereceğiz" dedi.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Dönüşüm Projesi Türkiye’ye örnek olacak!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yaptığı açıklamada “Mahalle konseptinde ve yatay mimari görünümündeki Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye’ye örnek bir proje olacak” dedi.

Türkiye'de ilk kez inşa edilecek kilise için ruhsat verildi!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez inşa edilecek kilisenin ruhsatı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından İstanbul-Ankara Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Mor Filüksinos Yusuf Çetin'e verildi.

Beylikdüzü'nde 'bomba atılan mekana alkol ruhsatı verildi' iddiası!

CHP’nin İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde ses bombası atılan bir mekâna alkol ruhsatı verildiği iddia dildi.

örnek belediye ruhsat başvuru dilekçesi Haberi

örnek belediye ruhsat başvuru dilekçesi

Belediye ruhsat başvuru dilekçesi!

Belediye sınırları içerisinde bir arsa üzerinde yapılacak inşaat çalışmaları için öncelikle belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Söz konusu ruhsat için belediyeye bir dilekçe ve gerekli olan diğer belgeler ile başvuruda bulunulması gerekiyor.


Ruhsat için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:

-Başvuru dilekçesi

-Tapu veya tapu kayıt sureti (müracaattan en fazla bir ay önce alınmış), 

-İmar çapı (müracaattan en fazla bir yıl önce alınmış), 

-Röperli veya yoksa ebatlı kroki ,

-Mimari projeyi satatik proje, 

-Elektrik ve tesisat projeleri, 

-Resim ve hesapları, 

-Isı yalıtım raporu, 

-Numarataj krokisi.


Yukarıdaki belgeler ile belediyeye başvuru yapılmasının ardından, belediye gerekli inceleme ve araştırmaları yaparak başvuru sahibine inşaat ruhsatını veriyor. Bu inşaat ruhsatı süresi iki yıl olup, iki yıl içinde inşaat çalışmalarına başlanılması gerekiyor. Peki belediye inşaat ruhsatı dilekçesi nasıl yazılır?


Belediye inşaat ruhsatı dilekçe örneği..