08 / 05 / 2024

örnek ecrimisil dava dilekçesi

örnek ecrimisil dava dilekçesi

Ecrimisil davası, haksız işgal tazminatı olan ecrimisilin geriye dönük olarak hesaplanarak haksız yere bir malı kullanandan alınarak hak sahibine verilmesi için bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte ecrimisil dava dilekçe örneği..

2023'te kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı 21 bin 892 oldu!

Ülkemizde 2023'te hukuk mahkemelerinde görülen kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı ise 21 bin 892 olurken, Mülkiyet erişim ve takip sistemi İMPOMES’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz'dan da konu ile ilgili uyarı geldi...

Ecrimisil davası için ihtar şart mı?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmamasına rağmen işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, ecrimisil davası açılabilmesi için ihtar çekme şartı var mı? İşte ecrimisil davasına dair tüm detaylar...

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

Ecrimisil davası nereye açılır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalciden alınan tazminat oluyor. Ecrimisil talebi bir dava ile yapılabiliyor. Peki, ecrimisil davası nereye açılır?

Ecrimisil dava dilekçesi örneği!

Ecrimisil davası, haksız işgal tazminatı olan ecrimisilin geriye dönük olarak hesaplanarak haksız yere bir malı kullanandan alınarak hak sahibine verilmesi için bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte ecrimisil dava dilekçe örneği..

Ecrimisil davası nedir?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınıyor. Peki ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? Ecrimisil dava açma şartları nelerdir?

Ecrimisil dava dilekçe örneği!

İdarenin veya bir kimsenin izni dışında taşınmazının kullanılması halinde karşı taraftan ecrimisil talep edebiliyor. Ecrimisil talebi, Hukuk Mahkemesi Hakimliğine bir dilekçe ile yapılıyor. İşte ecrimisil dava dilekçe örneği...

Varlıbaş Holding, İstanbul Adliyesi'ni sigortalayan şirkete dava açtı!

Varyap, inşaat aşaması sırasında sigortalattığı İstanbul Adalet Sarayı'nı sigortalayan şirkete 930 bin liralık dava açtı

Erdoğan Bayraktar: Türkiye'yi dünya örnek alıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin bugün geldiği ekonomik seviye ve edindiği bilgiyle artık örnek alınan bir ülke konumunda olduğunu söyledi

KİPTAŞ Esenyurt 3. Etap Konutları Örnek Evler Sitesi'nde 110 bin TL'ye icradan!

Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili Esenyurt ilçesi Esenyurt köyündeki KİPTAŞ Esenyurt 3. Etap Konutları Örnek Evler Sitesi'ndeki daireyi 110 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 07 Mayıs 2012 Pazartesi 10:00-10:10 saatleri arasında gerçekleştirilec

Pürtelaş Hasan Mahallesi sakinleri tarihi alanı korumak için dava açtı!

Cihangir'de Pürtelaş Hasan Mahallesi'nin sakinleri, tarihi hamam ve köşkün bulunduğu alanın imara açılmasını önlemek için dava açtı

ÖZAK GYO'nun ortağı Aktay Turizm'e açtığı dava ertelendi!

ÖZAK Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş.'ye açtığı dava nisan ayına ertelendi!

örnek ecrimisil dava dilekçesi Haberi

örnek ecrimisil dava dilekçesi

Ecrimisil dava dilekçesi örneği!

Ecrimisil davası, haksız işgal tazminatı olan ecrimisilin geriye dönük olarak hesaplanarak haksız yere bir malı kullanandan alınarak hak sahibine verilmesi için açılan bir dava olarak tanımlanıyor. Ecrimisil davası, işgali yapan kişiye yönelik olarak açılıyor.


Ecrimisil davasının açılabilmesi için haksız olan malı kullana kişinin davacının rızası dışında malı kullanması ve kötüniyetli olması gerekiyor. 


Davada geriye dönük en fazla 5 yıllık ecrimisil talep edilebiliyor. Ecrimisil rakamının hesabında kullanılan malın kira değeri esas alınarak bilirkişilerce tespit yapılıyor. 


Ecrimisil davası taşınmazın bulunduğu yer mahkemesinde açılıyor. Mahkemeye bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki ecrimisil dava dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil dava dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.


Örnek ecrimisil davası dilekçesi..


......… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE



DAVACI                          ...