03 / 05 / 2024

örnek Emlakçı kapora sözleşmesi

örnek Emlakçı kapora sözleşmesi

Emlakçı ile çalışıp istediğiniz gibi bir gayrimenkulü bulduğunuzu düşünelim. Söz konusu gayrimenkulü kaçırmamak ve aynı zamanda kendi haklarınızı korumak adına emlakçı kapora sözleşmesi imzalamanız gerekiyor...

Emlakçıya ne kadar kapora verilir? Kapora nedir?

Adı sıklıkla duyulan kapora, birçok alım satım işlemlerinde başvurulan yöntemlerden biri. Hizmet, taşınır veya taşınmaz ürün satışlarında sıklıkla duyulan kapora nedir? Emlak alanında kapora nedir ve ne kadar verilir? İşte kapora hakkında bilinmesi gerekenler...

Emlak Konut GYO Küçükçekmece projesine Dağ Mühendislik imzası!

Planlı kentleşmeye örnek teşkil eden, iz bırakan projelerin mimarı olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Küçükçekmece Gölü kıyısında hayata geçireceği yeni semtin 1. etap 1. kısım ihalesini Dağ Holding aldı.

Kıbrıs'ta emlak sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, koronavirüs salgını sürecinde Kıbrıs'tan konut almak isteyen birçok Avrupa vatandaşının olduğuna dikkat çekti ve İngiltere, Rusya, İskandinavya’dan insanların internet üzerinden kapora ödeyerek KKTC’den emlak aldıklarını dile getirdi. 

Cer İstanbul projesinin örnek dairesi tamam!

Bulunduğu bölgeye değer katan projelerin markası olan Ege Yapı tarafından Emlak Konut GYO güvencesi ile hayata geçirilen Cer İstanbul'un örnek dairesi hazır. 

Koronavirüs Çin'deki emlak yatırımlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgınının emlak piyasasına etkisinin nasıl olacağı merak edilen bir durum. Örnek olacak ilk veriler Çin'den geldi. Çin'de önceki aylarda yüzde 10 artan gayrimenkul alımları Ocak ve Şubat'ta yüzde 16 düştü...

Düşler Vadisi’nin örnek villaları ziyarete açıldı!

Emlak Konut GYO tarafından Yılmaz İnşaat’ın Riva’da inşasına devam edilen Düşler Vadisi projesinin örnek villaları tanıtıldı. Düşler Vadisi’nin örnek villaları yatırımcıların beğenisine sunuldu.

Emlak sektöründe 'kapora' dolandırıcılığına dikkat!

Yetkililer, pahalı ilçelerde uygun fiyatlı ev ilanı verip, alıcıyla görüştüklerinde ise çok sayıda arayan olduğunu söyleyerek yüklü miktarda kapora alan dolandırıcılara karşı uyardı.

Ankara Emlak Fuarı'nın gözdesi Osmangazi!

Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği örnek projelerden biri olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi, Ankara’nın ilk ve tek emlak fuarı olan CNR Emlak Ankara Fuarı’nın gözdesi oldu.

Soğanlı Dönüşüm Projesi, Ankara Emlak Fuarı’nın gözdesi oldu!

Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği örnek projelerden biri olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi, Ankara Emlak Fuarı’nın gözdesi oldu.

Büyükyalı İstanbul'un örnek daireleri tanıtıldı!

Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat’ın, Emlak Konut GYO güvencesiyle Kazlıçeşme Sahil Yolu’nda hayata geçirdiği Büyükyalı İstanbul’un, lüksü ve iyi yaşamı yansıtan 4 farklı tipteki örnek dairesi basına tanıtıldı.

Mustafa İsen: Kentsel dönüşüm çalışmalarında Erenler iyi bir örnek!

Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası’nı ziyaret eden AK Parti Milletvekili Mustafa İsen, kentsel dönüşüm çalışmalarında Erenler ilçesinin iyi bir örnek olduğunu söyledi.

Emlakçı kapora sözleşmesi 2016!

Emlakçının gösterdiği bir gayrimenkulü satın almak istediğinizi düşünelim. Emlakçı satın alınacak gayrimenkul için öncelikle kapora isteyebiliyor. Bu süreçte sözleme de imzalanıyor. İşte emlakçı kapora sözleşmesi 2016..

İEM Emlak İnşaat Otomotiv Elektrik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İEM Emlak İnşaat Otomotiv Elektrik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yetiş Türköz, Ayfer Aydoğmuş ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 7 Aralık'ta Ataşehir, Örnek Mahallesi, Ali Fuat Cebesoy Caddesi'nde kuruldu.

örnek Emlakçı kapora sözleşmesi Haberi

örnek Emlakçı kapora sözleşmesi

Emlakçı kapora sözleşmesi!

Bir gayrimenkul satın almak istediğinizi ve bunun için emlakçı ile çalıştığınızı farz edelim. Emlakçının size önerdiği gayrimenkullerden birini beğendiğiniz ve almaya karar vermeniz halinde, söz konusu gayrimenkulü almakta kararlı olduğunuzu göstermek adına ve gayrimenkulün bir başkasına satılmaması için ve belli bir miktar kapora vermeniz gerekiyor.


Kapora verirken, olası bir satış iptaline karşı emlakçı kapora sözleşmesi imzalamak, alıcının ve aynı zamanda satıcının da haklarını koruma altına almış olmak anlamını taşıyor.


Böylece, Borçlar Kanunu’nun 156/2 maddesine göre, taraflardan alıcı, bu gayrimenkulü almaktan vazgeçmesi halinde, verdiği kaporayı geri alamayacak olup; Satıcının bu gayrimenkulü satmaktan vazgeçmesi halinde ise, kaporayı iade edip ve kapora miktarı kadar daha tazminat ödemek zorunda kalıyor.


Taraflar arasında imzalanması gereken örnek emlakçı kapora sözleşmesi aşağıda yer alıyor;



Emlak Kapora Sözleşmesi

(Emlak alım...