29 / 04 / 2024

örnek ihtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi

örnek ihtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi

Karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı alınabiliyor. Bu karara karşı taraf itiraz edebiliyor. İşte ihtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği...

İhtiyati tedbiri bulunan gayrimenkul satılır mı? İhtiyati tedbir ne demek?

İhtiyati tedbiri bulunan gayrimenkulün satış durumu, bazı kişiler tarafından merak edilir. Bunun için öncelikle ihtiyati tedbirin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Hukuki süreçlerde bazı durumlarda hakkın alınmasını sağlayan ihtiyati tedbiri kararı gayrimenkuller için de alınabilir.

Kemer Country’de Ziraat Bankası ve Emlak Konut GYO'nun ihtiyati tedbir itirazı reddedildi!

Demirören Grubu'nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na geçen Eyüpsultan'daki Kemer Country'nin golf sahalarının konut imarına açılması ile ilgili süreçte yeni bir mahkeme kararı alındı. İşte ayrıntılar...

TÜİK'in ENAG hamlesi mahkemeden döndü! Rakamlar arasında büyük fark çıkıyordu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyonla ilgili veri paylaşmaması için ENAG hakkında ihtiyati tedbir kararı aldırma talepleri mahkeme tarafından reddedildi. TÜİK ve ENAG'ın yaptığı enflasyon hesaplamaları arasında her seferinde büyük fark ortaya çıkıyordu.

Volkan Demirel'e büyük şok! 6 milyon dolarlık villasına tedbir kararı

Uzun yıllar Fenerbahçe kalesini koruduktan sonra kariyerine Fatih Karagümrük’ün teknik direktörü olarak devam eden Volkan Demirel’in Acarkent’teki 6 milyon dolarlık villasına ihtiyati tedbir kararı konuldu.

Kira indiriminde son sözü Yargıtay söyleyecek!

Bursa ve Ankara’da iki bölge adliye mahkemesinden (BAM) salgın gerekçesiyle kira indirimi yapılması konusunda bir ‘evet’ bir ‘hayır’ kararı çıktı. Çelişkili karar nedeniyle konu yargıya taşınınca indirim konusunda 'ihtiyati tedbir’ kararı alındı. 

Sent Antuan Kilisesi'nin satışı iptal oldu!

İstiklal Caddesi'ndeki St. Antuan Kilisesi ile avlunun önünde bulunan 6’şar katlı 2 apartman ve 4 işyerinin başkalarına satılmamasıyla ilgili ihtiyati tedbir kararı veren mahkeme, davalı İtalyan Kraliyet Ailesi’nin 15 vârisinin karara itirazına red cevabı verdi.

Sent Antuan Kilisesi'nin satışının durdurulmasına yönelik tedbir kararı devam edecek!

Sent Antuan Kilisesi'nin mülkiyet haklarına sahip olduklarını iddia eden İtalya Kraliyet Ailesi mensuplarının varisleri adına, kilise ve kilisedeki taşınmazların satılması için kilise yetkililerince alınan ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına yönelik talep reddedildi...

Sent Antuan Kilisesi'nin satışı için tedbir kararının kaldırılması isteniyor!

Sent Antuan Kilisesi'nin mülkiyet haklarına sahip olduklarını söyleyen İtalya kraliyet ailesi mensuplarının varisleri adına, kilise ve kilisedeki taşınmazların satılması amacıyla kilise yetkilileri tarafından alınan ihtiyati tedbir kararının kaldırılması isteniyor.

Galata Kulesi’ne ihtiyati tedbir konuldu!

Galata Kulesi'nin işletmesinin İBB'den alınarak ihaleye açılacak olması gündeme geldi. Konuya ilişkin ilk adımın seçimlerden sonra belediyeye atanan kayyum döneminde atıldığı, üçüncü kişilere devredilmemesi için ihtiyati tedbir konulduğu öğrenildi...

Kerope Çilingir'in taşınmazlarına ihtiyati tedbir konuldu! 

Ünlü genelev işletmecisi Matild Manukyan'ın dev mirasından pay isteyen 36 kişinin açtığı davanın ardından Kerope Çilingir'e bir dava da öz kızı Dora Çilingir'den geldi.

Caner Erkin'in mal varlıklarına ihtiyati tedbir!

Yıldız futbolcu Caner Erkin’in, Şişli ve Balıkesir’deki 3 gayrimenkulu ile 3 lüks aracının üzerinde ihtiyati tedbir kararı olduğu ortaya çıktı.

Caner Erkin'in gayrimenkullerine el konulması için açılan dava reddedildi!

Geçen yıl boşanan Caner Erkin ve Asena Atalay arasında sular durulmuyor. Atalay Erkin'in menkul, gayrimenkul ve futbol kulüplerinden alacaklarına ihtiyati tedbir konulmasını istedi. Mahkeme, davayı reddetti.

Fethullah Gülen'in tüm mal varlıklarına ihtiyati tedbir!

Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi, Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in telif haklarından doğmuş alacakları ve tüm mal varlığı üzerine ihtiyati tedbir kararı uygulanmasına hükmetti.

örnek ihtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi Haberi

örnek ihtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi

İhtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği!

Karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı alınabiliyor. Ancak bu karara karşı tarafın da itiraz etme hakkı bulunuyor.


İhtiyati tedbirin uygulanması sırasında karşı taraf hazır bulunuyorsa, tedbirin uygulanmasından itibaren; hazır bulunmuyorsa tedbirin uygulanmasına ilişkin tutanağın tebliğinden itibaren bir hafta içinde, ihtiyati tedbirin şartlarına, mahkemenin yetkisine ve teminata ilişkin olarak, kararı veren mahkemeye itiraz edebiliyor.


İhtiyati tedbir kararının uygulanması sebebiyle menfaati açıkça ihlal edilen üçüncü kişiler de ihtiyati tedbiri öğrenmelerinden itibaren bir hafta içinde ihtiyati tedbirin şartlarına ve teminata itiraz edebilirler.


İtiraz dilekçeyle yapılır. İtiraz eden, itiraz sebeplerini açıkça göstermek ve itirazının dayanağı olan tüm delilleri dilekçesine eklemek zorundadır. Mahkeme, ilgilileri dinlemek üzere davet eder; gelmedikleri takdirde dosya...