28 / 08 / 2024

örnek imar çap dilekçesi

örnek imar çap dilekçesi

İmar çapı nedir? İmar çapı nereden ve nasıl öğrenilir? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Koordineli çap nedir, nereden alınır?

Koordineli çap, gayrimenkul taşınmazlarının bazı niteliklerini belirten bir belgedir. Bu belge belirli bir sisteme dayanır ve imar planlarında işe yarar. Peki koordineli çap nedir, nereden alınır ve neden gereklidir? İşte koordineli çap ile ilgili bilinmesi gerekenler...

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

Ataşehir Örnek Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Ataşehir ilçesi, Örnek Mahallesi, 2292 ada, 10 parsel, 2272 ada, 1 parselin bir kısmı ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Beykoz'un yeni imar planı Türkiye’ye örnek olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beykoz’un imar çalışmaları ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında Ankara'da çıkarma yaptı.

Olimpos'un imar planlarına bakanlıktan onay!

Antalya'da bulunan tatil beldesi Olimpos'u korumak için hazırlanan imar planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onay verildi. Planla beraber betonlaşmaya izin verilmeyecek, var olan ahşap yapılar korunması planlanıyor.

81 il için çarpık yapı alarmı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çarpık yapılar için düğmeye bastı. Bakanlık, 81 ilde örnek imar planı uygulamasına başladı ve 2020’de 13 ilde, 2023 yılına kadar ise tüm ülkedeki çarpık sahaları sona erdirecek projeler yapacak...

Çinliler Atça'nın imar planını örnek alacak!

Aydın Sultanhisar Belediyesini ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Zhejiang Eyaleti Hangzhou Şehrinden gelen heyet, deprem sonucunda yıkılan yapıların yerine, Atça’nın imar planından esinleneceklerini söyledi.

Ataşehir’in imar plan ve projeleri hazır!

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, Örnek Mahallesi imar plan ve projelerinin hazır olduğunu ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi izinlerine kadar her şey yapıldı. Sadece Büyükşehir’de askıya çıkmayı bekliyoruz" diye açıklama yaptı. 

Ataşehir Örnek Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Ataşehir'e bağlı Örnek Mahallesi 2263 ada, 7 parsele ilişkin itiraz 1/5000 ölkçekli imar planı askıya çıktı..

Örnek İmar Uygulamaları Projesi Meram’da tamamlandı!

KOP Eylem Planı kapsamında planlı alanlarda kentsel gelişim ve dönüşümün sağlanması için yaplan Örnek İmar Uygulamaları Projesi Türkiye’de ilk olarak Meram’da tamamlandı.

Yaylalarda ahşap yapılaşma dönemi!

Doğu Karadeniz’de tartışılan ve imar kirliliği oluşturan beton yapılaşma, yaylacıları harekete geçirdi. Trabzon’un Çaykara ilçesi Derindere Mahallesi Geri Yaylası’nda vatandaşlar ahşap yapılaşmaya yöneldiler. 

Ataşehir'in imar sorununa neşter vurulacak!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bölgedeki imar sorununu çözmek için Örnek Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelecek. İlgezdi, imar ve tapu sorununa kalıcı ve kesin çözüm bulmak için çalışmalar yürütüyor.

Ataşehir Nazım İmar Planı plan notu değişikliği askıda!

Ataşehir İlçesi'ne bağlı Ünalan - Örnek - Esatpaşa ve Fetih Mahalleleri Nazım İmar Planı plan notu Değişikliğine ilişkin imar planı askıda...

örnek imar çap dilekçesi Haberi

örnek imar çap dilekçesi

İmar çapı nedir?

İmar çapı, inşaatı yapılacak yapının sınırlarını gösteren kroki için kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor. "İmar çapı nedir?" sorusunun detaylı bir şekilde yanıtlamak gerekirse;


İmar çapı

İmar çapı, inşaat ruhsatı alınmadan önce çizilecek olan mimari projeye altlık olmak üzere imar durumuna uygun olarak hazırlanan parselin mesafelerini ve yapılacak olan binanın ebatlarını gösteren krokiye deniyor.


Söz konusu kroki bağlı olunan belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunularak alınabiliyor. İmar çap dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.


Örnek imar çap dilekçesi



........... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ ne


                            .......... (Şehir)




İlimiz merkez ............................... Mahallesi ....................... Ada ..................... no lu 


Parselime İMAR ÇAPI almak istiyorum.


Bilgilerinize arz...