09 / 05 / 2024

Örnek İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu

Örnek İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu

İndirimli Bina Vergisi uygulamasından faydalanmak için belediyeye verilmesi gereken Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu...

Çelik konstrüksiyon bina nedir? 178 metrekare 3+1 çelik konstrüksiyon bina fiyatı ne kadar?

Gelişen teknoloji ile beraber sadece kullandığımız cihazlar değil aynı zamanda mimari yapılarda gelişiyor. Buna en iyi örnek ise çelik konstrüksiyon binalar. Peki, çelik konstrüksiyon bina fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Hazır bina alımında dikkat çeken detay!

İndirimli Kurumlar Vergisi uygulaması 2009'dan bu güne uygulanmakta olan bir vergi uygulaması olmasına rağmen birçok konuda tereddütleri giderilemedi. Hazır bina alımında da bu tereddütler sürüyor...

Gelecek 20 yılda deprem riski taşıyan bina kalmayacak!

Çevre Bakanı Kurum, Türkiye genelinde yürütülen kentsel dönüşüm ve konut projeleriyle örnek bir şehircilik anlayışının ortaya konulacağını belirterek, yılda 300 bin riskli konutun dönüştürülmesi hedefiyle yürütülecek çalışmalarla gelecek 20 yılda deprem riski taşıyan bina kalmayacağını söyledi.

Kamunun yeni bina yatırımlarına izin verilmeyecek!

Başbakan Binali Yıldırım, kamu harcamalarına yönelik tasarruf tedbirlerine yönelik soruya, "Kamu olarak tasarrufta örnek olacağız. Önce kendimizden başlayacağız. Araç alınmasına, yeni bina alınmasına, yapılmasına, kiralanmasına mecburiyet olmadıktan sonra izin vermeyeceğiz." dedi.

Çine'de bina kat sayısını yükseltmek çok zor!

Çine Belediye Meclisi toplantısındaki gündem dışı konuşmalarda ilçedeki bina kat sayısı da tartışıldı. Gündem dışı konuşmalarda AK Partili Üye Muhammet Doğan, İncirliova'daki 8-9 katlı yüksek binaları örnek gösterirken, "Çine'de 2-3 katlı binalarla cebelleşiyoruz. " dedi.

Antplato'da örnek ofisler hazırlandı!

Ant Yapı'nın ilk ofis projesi olan Antplato'da örnek ofisler Mayıs ayı sonunda hazırlandı. Satış ofisinin bina bünyesine taşınan projede inşaat tüm hızıyla devam ediyor.

Gaziantep Ekolojik Bina birçok kuruma örnek oluyor!

Amerikan Yeşil Binalar Derneği tarafından verilen LEED Platinum ve Türkiye'deki ilk ve tek Almanya Pasif Ev Enstitüsünün verdiği “Pasif Ev” sertifikalarına sahip olan Gaziantep Ekolojik Bina konusu uzmanlarının da ilgi odağı haline geldi.

Fikirtepe'deki sembol bina kentsel dönüşüme kötü örnek oldu!

Kentsel dönüşüm sembolü olan Fikirtepe'deki bina ve aşırı talepler, sistemi tıkadı. Şirketler, "Vatandaş 1'e 3 istiyor. Ortak paydada buluşalım" diyor.

Şehitlerin dul ve yetimlerine ve gazilere ait form!

İndirimli bina vergisi oranının uygulanabilmesi için, muafiyet şartlarını taşıyan mükelleflerin durumlarına uygun olanını doldurup belediyeye vermeleri gerekiyor. İşte şehitlerin dul ve yetimlerine ve gazilere ait form..

38 seri nolu emlak vergisi kanunu genel tebliği!

38 seri nolu emlak vergisi kanunu genel tebliği, 31 Aralık 2003 tarihinde 25333 sayılı (3. Mükerrer) Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında İndirimli Bina Vergisi Oranı Uygulamasına ilişkin esaslara yer veriliyor..

Abdullah Gül, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin yeni genel merkezinin açılışını yaptı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Müteahhitler Birliğinin (TMB) yeni genel merkez binasının açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Türk müteahhitlerinin yaptığı örnek bir bina olacağı için açılış davetini kabul ettiğini belirtti...

BTK'nın yeni hizmet binasının temeli atıldı!

Binali Yıldırım, BTK'nın yeni binasının Türkiye'nin iletişim yaşam merkezi de olacağını bildirerek, "İletişimin geçmişi, bugünü ve geleceğini temsil eden açık müze ve birçok fonksiyonlarıyla örnek bir bina olacak" dedi...

Dome Residence örnek daire!

Dome Residence örnek daire görsellerine haberimizden ulaşabilirsiniz. Taşbina İnşaat Yatırımları A.Ş firmasının hayata geçirdiği Dome Residence projesinde fiyatlar 209 bin liradan başlayarak yükseliyor...

Örnek İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu Haberi

Örnek İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu

Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu!

Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre indirimli bina vergisi oranı uygulamasından faydalanmak için bağlı olunan belediyeye bildirim formu vermek gerekiyor. Söz konusu İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu aşağıda yer alıyor.



Tek Meskeni Olan (İntifa Hakkına Sahip Olanlar Dahil)

Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Bildirim Formu





Tarih: .../..../.... 

............................ BELEDİYE BAŞKANLIĞINA 



Emlak Vergisi Kanununun 8 inci maddesi uyarınca aşağıda vasıfları açıklanan meskenime indirimli bina vergisi oranı uygulanmasını talep ediyorum. 


Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında brüt yüzölçümü 200 m2’yi geçmeyen tek meskenim dışında başka meskenim bulunmamakta olup bu meskenim muayyen zamanda dinlenme amacıyla değil, daimi olarak kullanılmaktadır. 


Bu bilgilerin doğruluğunu kabul eder, gereğini arz ederim. 



ADRES: MÜKELLEF 

Adı ve Soyadı

(İmza) 




GAYRİMENKULÜN: 

Bina Vergisi Sicil No : ............................... 

Belediyenin Adı :...