01 / 05 / 2024

örnek kiracı sözleşmeleri

örnek kiracı sözleşmeleri

Kiralama işleminin söz konusu olduğu durumlarda, kiralayan kişi ile kiraya veren kişi arasında yapılan anlaşmaya dair bir kiracı sözleşmesi imzalanması gerekiyor. Peki kiracı sözleşmesi nasıl yapılır, işte yanıtı...

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmesinde buna dikkat! 

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemden düşmezken, Avukat Tarık Çakmak resmi X hesabı üzerinden kira sözleşmeleri ile ilgili bir paylaşım yaparak, imzasız sözleşmelere değindi. İşte o paylaşım...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Kira sözleşmeleri hangi gerekçeler ile feshedilebilir?

Kiracı ile ev sahipleri arasında yapılan kira sözleşmelerinin nasıl sona erdirilebileceği ve nasıl feshedildiği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, ev sahibi kira sözleşmesini hangi gerekçe ile feshedebilir?

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bu detaya bakın! Bunu mutlaka yapmalısınız!

Kiracısıyla sorun yaşamak istemeyen ev sahipleri, kira sözleşmelerinin nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyor. Peki sıfır ihtilaflı kira sözleşmesi hazırlanabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kanun devrede! Kira sözleşmesinde yeni dönem başladı! 15 gün süreniz var...

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren çok önemli kanun resmen devreye sokuldu. Arık kira sözleşmeleri kağıt üzerinde kalmayacak. İşte 15 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat...

İmzasız kira sözleşmesi geçerli mi? Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi için önem arz etmektedir. Peki imzasız kira sözleşmesi geçerli mi yoksa geçersiz midir? İşte detaylar!

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kiracı kira sözleşmesini başkasına devredebilir mi?

Kira sözleşmelerinde bilindiği üzere kiraya veren ve kiracı olmak üzere iki taraf mevcuttur. Kira sözleşmeleri taraflar arasındaki anlaşmaların sağlandığı bir senet niteliğindedir. Peki, kira sözleşmesinin devri mümkün mü? İşte tüm merak edilenler...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur? Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman boşaltmalıdır?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi tarafından bağlayıcılığı bulunan belgelerdir. Bu sözleşmede belirtilen maddelerden en önemlisi ise kiralamanın başlangıç ve bitiş tarihleridir. Peki,1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur? Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman boşaltmalıdır? İşte

Kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Kiracıların sözleşme imzalarken ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında damga vergisi yer alıyor. 2022 yılında kira sözleşmeleri için ne kadar damga vergisi ödeneceği araştırılıyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

örnek kiracı sözleşmeleri Haberi

örnek kiracı sözleşmeleri

Kiracı sözleşmesi nasıl yapılır?

Kiracı sözleşmeleri, gayrimenkul kiralamalarında karşımıza çıkıyor. Konut, işyeri gibi taşınmaz malların kiraya konu olması, taraflar arasında yapılan anlaşmanın bir belgeye dökülerek, imzalanmasını zorunlu kılıyor.


Tarafların birlikte bir şahit huzurunda imzalayabileceği kiracı sözleşmeleri aynı zamanda noter huzurunda da imzalanıyor. İleride çıkabilecek her türlü problem için, kiracı sözleşmesinin noter huzurunda imzalanması daha faydalı oluyor. Böylece söz konusu sözleşmenin yapıldığı tarih, resmi belgelerle kayıt altında tutulmuş oluyor. Buna göre, "Kiracı sözleşmesi nasıl yapılır?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracı sözleşmesi örneği..

Kiracı sözleşmeleri kapsamında kiralama işlemine dair tüm bilgilerin verilmesi gerekiyor. Yani, kiralayan kişi, kiraya veren kişi, kiralanan gayrimenkul ve kira bedeli ile kira süresi gibi kiralamaya dair diğer bilgiler..


Bu bilgilerin doğru ve eksiksiz doldurularak kiracı sözleşmesinin imzalanması halinde, karşılıklı iki tarafında hakları korunmuş...