08 / 05 / 2024

örnek Kooperatif anasözleşme değişikliği dilekçesi

örnek Kooperatif anasözleşme değişikliği dilekçesi

Kooperatif anasözleşme değişikliği için İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. Dilekçenin yetkililer tarafından müştereken imzalanması gerekiyor. İşte kooperatif anasözleşme değişikliği dilekçesi...

Kooperatiflerin kuruluş ve anasözleşme tebliğinde değişiklik 2018!

Kooperatiflerin Kuruluş ve Anasözleşme Değişiklik İşlemleri ile Kurucu Ortak Sayıları ve Çalışma Bölgelerinin Belirlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organ kooperatif yönetim kurulu oluyor. Kooperatif yönetim Kurulu en az üç üyeden kuruluyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Kooperatif yönetim kurulu görev süresi!

Kooperatiflerde oluşturulan yönetim Kurulu, kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organı olarak nitelendiriliyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu görev süresi kaç senedir?

Kooperatif hisse devri karar örneği!

Kooperatiflerde ortaklık sıfatının kazanılması, Anasözleşme ile bir taşınmaz malın mülkiyetine bağlı hakların kullanılmasına veya bir teşebbüsün işletilmesine bağlanabiliyor. Ortaklık devredilebiliyor. İşte kooperatif hisse devri karar örneği..

TOKİ Kayaşehir 23. Bölge sözleşme imzalama tarihleri!

Toplam 400 adet konutun kurayla satışa sunulduğu TOKİ Kayaşehir 23. Bölge sözleşme imzalama tarihleri belli oldu. Kura çekilişi 7 Mayıs'ta yapılacak olan projede 75,1 metrekarelik 2+1 daireler bulunuyor.

TOKİ Konya Ladik sözleşme imzalama dönemi bugün başlıyor!

TOKİ Konya Ladik sözleşme imzalama dönemi bugün başlıyor. TOKİ ile Konya Sarayönü Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen projede toplam 259 adet konut için sözleşme imzalama işlemleri yapılacak.

Fikirtepe'de sözleşme feshi için açılan ilk toplu dava Palmadoro May'a!

Fikirtepe'de sözleşme feshi için açılan ilk toplu dava Palmadoro May'a açıldı. Eğitim Mahallesinde Palmadoro May firmasının söz verip yerine getirmediğini iddia eden 24 vatandaş sözleşmelerin iptali için dava açtılar...

Nuh Çimento esas sözleşme tadil tasarısı için izin aldı!

Nuh Çimento Sanayi A.Ş., esas sözleşme tadil tasarısı için aldığı izni Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte Nuh Çimento Sanayi A.Ş.'nin KAP açıklaması;

Özderici GYO Esas Sözleşme Tadil Tasarısının onaylanmasını yayınladı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Esas Sözleşme Tadil Tasarısının onaylanması yayınlandı.

Körfez GYO Esas Sözleşme Tadil metni onayı yayınlandı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda Esas sözleşme tadil metni olağan genel kurul sonuçlarını yayınladı. İşte, Körfez GYO'nun toplantı sonuçları;

Kooperatif sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kooperatifler, ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardımlaşmak amacıyla kuruluyor. Peki, kooperatif sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kooperatif ana sözleşme örneği!

Kooperatif ortaklarının imzalayıp, noterde onaylattırmaları gereken; birbirleri için bağlayıcı nitelik taşıyan sözleşmeye kooperatif ana sözleşmesi deniyor. İşte, kooperatif ana sözleşme örneği!

TOKİ Düzce Çilimli 2. Etap sözleşme süreci bugün sona eriyor!

TOKİ Düzce Çilimli 2. Etap projesinde kura ile satışa sunulan 30 adet dairenin sözleşme süreci asil listede bulunan hak sahipleri için bugün sona eriyor.

örnek Kooperatif anasözleşme değişikliği dilekçesi Haberi

örnek Kooperatif anasözleşme değişikliği dilekçesi

Kooperatif anasözleşme değişikliği dilekçesi!

Kooperatif anasözleşme değişikliği için İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. Dilekçenin yetkililer tarafından müştereken imzalanması, ekindeki evrak dökümünü içermesi gerekiyor. Vekaleten imzalanmış ise vekaletin aslı veya tasdikli suretinin eklenmesi gerekiyor.


Kooperatif anasözleşme değişikliği için gerekli olan diğer belgeler şu şekilde sıralanıyor:


-Genel kurul tutanağı (2 nüsha)

-Hazirun cetveli

-Bakanlık temsilcisi atama yazısı aslı

-Tadil mukavelesi (2 nüsha)

-Tadile ait bakanlık izin yazısı aslı.


Kooperatif anasözleşme değişikliği dilekçe örneği..



İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğüne,


Türk Ticaret Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde ………………….. sicil numarasıyla kayıtlı ………………………………………………………………….……………………….. ünvanlı kooperatifimizin ekli evrakının incelenerek tescil ve ilan edilmesi talep olunur.



Kooperatif

Ünvanı veya Kaşesi

Yetkililerin Adı Soyadı

İMZA-İMZA


İrtibat telefon numarası:



Ekler: Verilen belgeler yazılmalı



Konut yapı kooperatifleri...