06 / 05 / 2024

örnek müteahhit satış vaadi sözleşmesi

örnek müteahhit satış vaadi sözleşmesi

Bir arsa üzerine bina inşa eden müteahhitler, kendilerine kalan daireleri satış vaadi sözleşmesi ile bir başkasına satabiliyor. Peki, müteahhit satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır? İşte müteahhit satış vaadi sözleşmesi örneği 2015..

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD'li M.D.C'yi 4,95 milyar dolara satın alacak!

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD merkezli M.D.C. Holdings firmasını 4,95 milyar dolara satın alacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

Darıca'da uyanık müteahhit 24 daireyi 50 kişiye sattı!

Kocaeli Darıca'da müteahhit Y.D. 10 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, aldığı 2,5 milyon TL ile ortadan kayboldu. Yarım kalan inşaat da uyuşturucu bağımlıların yeni yuvası oldu.

Müteahhit Turgut Yalçın'ın kimliğini çalıp dolandırdılar!

Kimlik fotokopisi dolandırıcıların eline geçen Antalyalı müteahhit ve inşaat mühendisi Turgut Yalçın’ın hayatı kabusa döndü. Yalçın’a ait kimlik fotokopisi ile GSM hatları çıkartılıp internet üzerinden köpek satışı ve birçok ürün pazarlandı.

Müteahhit Cafer Çelik çekiçle öldürüldü!

Beyoğlu'nda satışa çıkardığı dairede kafasına çekikçe vurularak öldürülen müteahhit Cafer Çelik'in cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı...

Nidapark Küçükyalı örnek daireleri ve satış ofisinin tasarımı Gönye Proje Tasarım'a ait!

Gönye Proje Tasarım, Tahincioğlu tarafından hayata geçirilen Nidapark Küçükyalı projesinin örnek daire ve satış ofislerini tasarladı...

Müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç için, gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur? Cezası nedir?

Faiz çıktı, küçük müteahhit satışta sorun yaşıyor!

Konut kredilerinde faiz oranlarının yüzde 1.14'lere gelmesi, artan terör olayları özellikle küçük ve orta büyüklükteki müteahhitlerin satışlarını vuruyor. Parası olan vatandaş da kelepirin peşinde!

Müteahhit iflas ederse ne olur?

Müteahhit arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalıyor. Müteahhit kendisine düşen bağımsız bölümleri de daire satış sözleşmesi ile satabiliyor. Peki, inşaat sürecinde müteahhit iflas ederse ne olur?

Müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayma hakkı!

Müteahhit satış vaadi sözleşmesinde alıcı ile satıcının hak ve sorumluluklarına yer veriliyor. Peki, müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayılır mı? İşte, müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayma hakkı!

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Mütahhit ile tüketici arasında yapılacak olan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi noter masrafı!

Noterlik Kanunu’nun 60/3’ncü ve 89’ncu maddelerine göre müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesinin noterde düzenlenmesi gerekiyor. İşte, müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi noter masrafı!

Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesinde nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit ile alıcı arasında yapılan gayrimenkul satış sözleşmelerinin geçerli olabilmesi için bazı şartlara uygun olması gerekiyor. Peki, müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesinde nelere dikkat edilmeli?

örnek müteahhit satış vaadi sözleşmesi Haberi

örnek müteahhit satış vaadi sözleşmesi

Müteahhit satış vaadi sözleşmesi örneği!

Müteahhitler, öncelikle bir arsa sahibi ile anlaşarak bina inşaatı yapıyor. İnşa edilen binadan arsa sahibi ile yapılan anlaşmaya göre müteahhitler, kendilerine kalan dairelerin satışını yapabiliyor.


Henüz inşaat çalışmaları tamamlanmamış dairelerin satışı, satış vaadi sözleşmesi ile yapılabiliyor. Peki, müteahhit satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır? Müteahhit satış vaadi sözleşmesi örneği şu şekilde sıralanıyor:


Müteahhit satış vaadi sözleşmesi:


1. TARAFLAR


İşbu sözleşme, bir taraftan ...............................adres............................ adresinde yerleşik ................SATICI ADI/UNVANI...................... (bundan böyle kısaca “Satıcı” olarak anılacaktır) ile diğer taraftan  ...................... .adres ...................................... adresinde yerleşik (  ..............ALICI ADI/UNVANI................) (bundan böyle kısaca “Alıcı” olarak anılacaktır) arasında aşağıdaki şartlar dahilinde imzalanmıştır.


2. SÖZLEŞMENİN KONUSU


İşbu Sözleşme’nin konusu Satıcı’nın maliki olduğu ve adına tescilli, tapunun (...............) ili, (...........................) ilçesi, ...................................... köyü sınırları içinde olan pafta (.........), ada (.........), parsel...