04 / 05 / 2024

örnek temerrüt nedeniyle tahliye davası dilekçesi

örnek temerrüt nedeniyle tahliye davası dilekçesi

Taşınmaz mal kiralama süresince kiracılar, kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kiracının kira bedelini ödememesi halinde tahliye davası açılabiliyor. Peki, temerrüt nedeniyle tahliye davası nasıl açılır?

Konutta ucuz olanı almak için resmen yarış var! Şimdi yüksek kira getirili ev almak mantıklı mı? 

Konuta yatırım yapmak isteyenler bunun şu an mantıklı olup olmadığını, fiyatların nasıl seyredeceğini merakla araştırıyor. Ekonomist Mert Başaran, X sosyal medya hesabından bir örnek paylaştı ve açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibinden kiraya yüzde 450 zam! Vatandaşlar ikiye bölündü: Bu normal mi, değil mi?

Her geçen gün fahiş kira artışları ile ilgili yeni bir olay yaşanıyor. Borsa Eğitmeni Aykut Korkutata, X sosyal medya hesabından kira artışına ilişkin bir örnek paylaştı. Peki bu duruma ev sahibi ve kiracılar ne dedi? İşte o paylaşım ve yapılan yorumlar... 

TÜİK açıkladı: 50 bin 338 kişi daha iyi konut koşulları nedeniyle göç etti!

Türkiye'de geçen sene 2 milyon 791 bin 156 kişinin iller arasında göç ettiği belirlendi. Bu kişilerden 50 bin 338 kişi daha iyi konut koşulları nedeniyle göç etti.

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

IMF'den son dakika temerrüt uyarısı: Ciddi yansımaları olur!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack yaptığı açıklamada ABD'nin temerrüde düşmesi durumunda söz konusu bu durumun yalnızca ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısını yaptı.

Fitch’ten Avro Bölgesi ve İngiltere raporu! Resesyona girecek

Fitch, şirketler için daha yüksek faiz giderinin ve aynı zamanda kötüleşen iş koşullarının 2023 yılı ve sonrasında temerrüt oranlarını yükselteceği uyarısında bulunup, Avro Bölgesi ve İngiltere'nin son çeyrek diliminde resesyona girmesinin beklendiğini bildirdi.

Türkiye iflasa mı sürükleniyor?

Türkiye’nin beş yıllık kredi temerrüt riski primi 900 baz puana ulaştı. İktisatçılar ve siyasetçiler, iktidarı ülkenin iflasa sürüklenmesi konusunda uyarırken, Türkiye dünyada borç temerrüdüne düşme riski yüksek ülkeler arasında 20. sıraya yerleşti. 

Prof. Dr. Selva Demiralp: Kriz derinleşecek başka bir yolu yok

Türkiye’nin temerrüt riskini, yani iflas riskini gösteren 5 yıllık CDS yani Kredi Temerrüt Takas Oranı, tam 836 baz puana çıktı. Ali Babacan, CDS'nin 900’e ulaştığını bu işin şakasının olmadığını açıklamıştı. Benzer bir açıklamayı Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp da yaptı.

Türkiye'nin kredi risk primi 900'ü aştı! 2008'den sonra en yüksek seviyeye ulaştı! Türkiye ekonomisini neler bekliyor? 

Türkiye'nin beş yıllık kredi temerrüt takası primleri (CDS) 900'ü aştı. CDS primi neden artar? Kredi risk priminin artması nelere sebep olur? Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, tüm ayrıntılarıyla CDS primindeki artışı, nedenleri ve sonuçlarını açıkladı...

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez hangi ülkenin merkez bankasını örnek gösterdi? Tüm dünyaya ders verdi

Deneyimli ekonomist Mahfi Eğilmez, son yazısında Rusya Merkez Bankası'nı tüm dünyaya örnek göstererek, para politikalarını anlattı.

Renault Kangoo Express fiyat listesi! Sıfır Renault Kangoo’larda mart ayına özel kampanya

Renault, Kangoo Express modelinin fiyat listesini paylaştı. 2022 modeli üretilmeyen Renault Kangoo Express’in 2021 modeli hâlâ ticari araç kullanıcılarının radarında yer alıyor. Parça temini ve yakıtı nedeniyle tercih edilen Renault Kangoo Express’in mart ayına özel fiyat listesi açıklandı.

Borcu olanlar dikkat! Faizler siliniyor: Başvurmak yeterli…

Yüzbinlerce vatandaşa müjde… 31 Aralık 2020 tarihi ve öncesinde kredi borcu olanlara taksitlendirme imkânı veriliyor. 30 Eylül 2022’ye kadar başvuran herkesin temerrüt faizinin tamamı silinecek. İşte detaylar…

Çinli emlak şirketi Shimao Gruop temerrüde düştü!

Çinli emlak şirketi Shimao Group'un 645 milyon yuan borcunu ödeyememesi sebebiyle temerrüde düştüğü belirlendi. 

örnek temerrüt nedeniyle tahliye davası dilekçesi Haberi

örnek temerrüt nedeniyle tahliye davası dilekçesi

Temerrüt nedeniyle tahliye davası nasıl açılır?

Taşınmaz mal kiralama süresince kiracılar, kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kiracının kira bedelini ödememesi halinde mal sahibi kiracıya ihtarname çekebiliyor.


Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar.


Kiracı, bir yıldan kısa süreli kira sözleşmelerinde kira süresi içinde; bir yıl ve daha uzun süreli kira sözleşmelerinde ise bir kira yılı veya bir kira yılını aşan süre içinde kira bedelini ödemediği için kendisine yazılı...