29 / 04 / 2024

örnek yeni malik kiracı ihtarnamesi

örnek yeni malik kiracı ihtarnamesi

Kiracılık hukuku gereğince yeni malik, kiralanan evi satın alması ve bu eve ihtiyacı olması halinde kiracıya ihtar çekerek, evi tahliye etmesini isteyebiliyor. İşte yeni malik kiracı ihtarname örneği...

Evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? Yeni yasaya İstanbul'dan ilk örnek geldi! 

Yeni kentsel dönüşüm yasası ve ‘rezerv alan’ ilanı mülkiyet dokunulmazlığı çerçevesinde sık sık tartışma konusu oluyor. Peki evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? İşte İstanbul'dan bir örnek... 

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

İstanbul’a 10 bin kiralık konut geliyor! Yeni Konut Modeli'nde riskli yapılarda yaşayanlar öncelikli olacak!

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Yeni Konut Modeli ile ilgili konuştu ve İstanbul’a 10 bin kiralık konutun gelmesini de sağlayacak örnek projede sona gelindiğini belirtti. Kalyoncu, kamu-özel sektör işbirliği ile kamu arazisinde kiralık konut üretmeyi planladıklarını belirtti. İşte ayrıntılar...

Dekar Şehirbahçe satışa çıktı! 181 konutluk yeni proje!

Ulaşılabilir fiyatlarla bahçeli konut geliştirme konusunda gayrimenkul sektörünün öncüleri arasında yer alan Dekar Yapı, İstanbul Bahçeşehir’de konforlu bir yaşamın kapılarını araladığı yeni konut projesi Dekar Şehirbahçe’nin satışlarına başladı. Projenin örnek dairesi de görücüye çıktı.

Kanal İstanbul güzergahındaki Yenişehir'in tapu malikleri gizlendi iddiası!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul projesinin etrafında inşa edilecek Yenişehir, tapu aşamasında. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, tapu sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak kadastro cetvellerinde “Malik” yani mülkiyet sahipleri bilgisinin gizlendiğine vurgu yaptı. 

Alya 4 Mevsim ön talep topluyor! Yeni proje!

Modern şehircilik çizgisinde, güvenilir ve örnek alınan şirket vizyonuyla yatırımlarına hız kesmede devam eden BOSS4 Gayrimenkul’ün yeni projesi Alya 4 Mevsim’de ön talep toplanıyor.

Nilüfer Belediyesi'nden 2 yeni spor tesisi yatırımı!

Bursa'nın Nilüfer İlçesi Alaaddinbey Mahallesi’nde yapımı devam eden spor tesislerini inceleyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem; “Türkiye’ye örnek olacak iki yeni spor tesisini daha Nilüfer’e kazandırmanın heyecanı içindeyiz” diye konuştu.

Noterde yapılan gayrimenkul satışı geçerli olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Akrabam iki katlı evinin üzerine ev yapmam için bana izin verdi. Noterde tasdik ettirdi. Katı yaptım, oturmaya başladım. Bina ruhsatsız olduğu için arsa olarak sattı. Yeni malik beni çıkartmak istiyor. Bu yeri kendi adıma tescil ettirebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Binalarda ortak alanlar mülke katılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Üç katlı binanın giriş katında oturuyorum. Katta karşılıklı iki daire, bir işyeri var. İşyeri satıldı. Yeni malik dükkanın önünü kendisine katmak istiyor. Bu yerin kendine ait olduğu iddiasında. Ortak alan işyerine katabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Koronavirüs sürecinde kiracıya tahliye davası açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kirada oturduğumuz ev satıldı. Yeni malik ihtarname gönderdi, tahliyemizi istedi, kira zammı yaptı. Ancak salgın nedeni ile evi tahliye edemedik. Bizim tahliyemiz için dava açacak. Böyle bir durumda haklarımız ne olabilir?' sorusunu yanıtladı.

Turizm bölgelerinde 'örnek kentsel dönüşüm' başlıyor!

Kapadokya’da doğal yapıyı bozan kaçak dükkânlar yıkıldı, yerine yöresel mimariye uygun yeni iş yerleri yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Sadece Kapadokya’da değil turizmin yoğun olduğu tüm bölgelerde bu tip örnek kentsel yenileme çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Safranbolu evleri mimarisiyle örnek oluyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 18, 19. yüzyıl ve 20. yüzyılın başlarında inşa edilen evler, yeni yapılan binalar için de örnek oluyor.

Adana Şehir Hastanesi Tayland’a örnek oldu!

Adana Şehir Hastanesi, Japonya’nın en büyük yatırım ve ticaret şirketlerinden Sojitz, Tayland’da Kamu Özel İş Birliği modeli (PPP) kapsamında hayata geçecek yeni proje için örnek oldu.

örnek yeni malik kiracı ihtarnamesi Haberi

örnek yeni malik kiracı ihtarnamesi

Yeni malik kiracı ihtarname örneği!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşmesinin kurulmasından sonra kiralanan mal herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı olur.


Yeni malikin bu eve ihtiyacı olması halinde de yeni malik kiracıya ihtar çekerek, evi tahliye etmesini isteyebiliyor. Yeni malik kiracı ihtarnamesi aşağıda yer alıyor.


İ H T A R N A M E

.......



İHTAR EDEN :.......

VEKİLİ :.......

KARŞI TARAF :.......

KONU : Yeni Malik Sıfatı ile Tahliye İhtarıdır.



AÇIKLAMALAR :


1-Müvekkilimiz halen kiracı olarak oturmakta olduğunuz, ....... adresinde bulunan apartman dairesini ......... Tapu müdürlüğünün, ............. tarih ve ......... yevmiye nolu işlemi ile ev sahibinizden satın almış bulunmaktadır. (Tapu fotokopisi ektedir)


2-Taşınmaz, müvekkilim tarafından mesken olarak kullanılacaktır. Bu neden ile evvelce konutun eski sahibi ile aranızda yapmış bulunduğunuz kira mukavelesi, müvekkilimiz...