05 / 05 / 2024

Ortadoğu konut satışı

Ortadoğu konut satışı

Lübnan… Tam bir Ortadoğu mozaiği.. Başkenti Beyrut, Lübnan’dan daha ünlü.. … Arap dünyasının kültür, fikir ve ticaret öncüsüdür… Avrupa, Asya ve Afrika kıtasının kesişme noktası…

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Yabancıya konut satışındaki 250 bin dolar kriteri fiyatları uçurdu!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alabilmek için 250 bin dolarlık bir konut satın almanın yeterli olması, doların TL karşısında uçmasının da etkisiyle sektördeki dengeler değişti. Evi 100 bin dolara alan ve satıcıyla anlaşan kişiler tapuda 250 bin dolar olarak gösterip, fiyatların armasını sağlıyor.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2020 sonuçlarına göre, Ekim 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Eylül 2020 sonuçlarına göre, Eylül 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mart 2020 sonuçlarına göre, mart ayında fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.62, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5.15 oranında arttı. Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı.

2019'u 1 milyonun üzerinde konut satışıyla kapatırız!

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Son çeyrekle toparlanma sürecine giren inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2019'u 1 milyonun üzerinde konut satışı ile tamamlayacağız. Bu olumlu tablonun 2020 için de iyi bir başlangıç olacak" dedi...

Doğu Karadeniz'de konut satışları yüzde 49 azaldı!

Türkiye’de 2019 yılı Haziran ayında satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 48,6 düşerek 61 bin 355 oldu. Doğu Karadeniz'de ise konut satışları yüzde 48,9 azalarak bin 698 oldu.

Antalya yabancıya konut satışında İstanbul’u solladı!

Yabancılara yapılan konut satışında rekor kıran Antalya, İstanbul’u solladı. Türkiye’de gayrimenkule en fazla yatırım yapan ülke ise Almanya oldu.

Doğu Karadeniz'de konut satışları Aralık'ta yüzde 19 arttı!

Doğu Karadeniz bölgesinde Aralık 2018'de konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19 artış kaydetti.

Doğu Karadeniz’de konut satışları yüzde 24,8 azaldı!

TUİK Bölge Müdürlüğü’nden elde edilen bilgiye göre, 2018 Kasım ayında konut satışları Doğu Karadeniz’de yüzde 24,8 azalış ile 2 bin 255’e geriledi.

Doğu Karadeniz'de konut satışları Ekim'de yüzde 40 arttı!

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Doğu Karadeniz’de Ekim ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 39,4 artış gösterdi.

Konut alan 2 yabancıdan biri Ortadoğu’dan!

Yabancıya konut satışında öne çıkan gayrimenkul şirketi Antalya Homes’in TÜİK verilerinden hareketle yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de konut alan her 2 yabancıdan biri Ortadoğu ülkesinde yaşıyor.

Ortadoğu konut satışı Haberi

Ortadoğu konut satışı


Lübnan… Tam bir Ortadoğu mozaiği.. Başkenti Beyrut, Lübnan’dan daha ünlü.. … Arap dünyasının kültür,  fikir ve ticaret öncüsüdür… Avrupa, Asya ve Afrika kıtasının kesişme noktası… Korumacı Arap dünyasında serbest ticaret ve liberal finans ortamının olduğu bir merkez… Onca karışıklığa rağmen zengin Arapların ev almak istediği bir şehirdir Beyrut…


Lübnanlılar Avrupa kıtasının isminin bir Lübnanlı prenses isminden aldığını söyleyerek övünürler… 402 yıl Osmanlı idaresinde kalan Lübnan 22 Kasım 1943 yılında Fransızlardan bağımsızlığını almıştır… Lübnan Akdeniz’in doğu kıyısında olup yüz ölçümü 10.452 km2’dir.  Akdeniz iklimi hakimdir… Dört milyon civarında nüfusa sahiptir. Kişi başına düşen Milli Geliri yaklaşık olarak 8.000 Dolar civarındadır… Bu milli gelire rağmen ülkede bir milyondan fazla kişi yoksulluk, 250 bin civarında da açlık sınırında insan var… İşsizlik oranı %20...