30 / 04 / 2024

ortak alan işgali

ortak alan işgali

Apartmanlarda kat maliklerinin kullanımına ayrılmış olan her yer ortak alan olarak ifade ediliyor. Merdiven boşlukları, kömürlük, bahçe hatta duvarlar dahi ortak alandır. Peki, apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

İkiz villalarda okul yapılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda arkadaşıyla müşterek arsasında ikiz villa yaptırdığını belirten okuyucu, arkadaşının villayı kiraya verdiğini söyledi ve müdahale edip edemeyeceklerini sordu.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Sayıştay raporu resmen belgeledi! Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı işgal altında!

Antalya’nın dünyaca ünlü plajları arasında yer alan Konyaaltı sahilindeki işletmeci işgali, Sayıştay raporuna girdi. İşte konu ile ilgili detaylar....

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Kapıcı dairesi gibi ortak alanları kiraya vermek yasal mı? Kiralama için kime nasıl yetki verilir?

Site ve apartmanda ortak alanın kiraya verilmesi kararını kim alır? Oy birliği mi oy ç okluğu mu gerekir? Kiralamaya kim yetkilidir? Bütün maliklerin oyu gerekir mi? Vekaleten oy kullanılabilir mi? İşte sık sık tartışma yaratan bu konudaki sorulara verilen yanıt...

Esenler Çiftehavuzlar Mahallesi 1. Etap Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Çiftehavuzlar Mahallesi 1. Etap Rezerv Yapı Alanı içerisinde yer alan 11998, 11999, 13160, 13166, 13171 parseller ve 1422, 1427, 1428, 1432 ve 13739 parsellerin bir bölümü ile Bir Kısım Tecil Harici Alana ilişkin 1/5000 ölçekli  Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkar

Apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Apartmanlarda kat maliklerinin kullanımına ayrılmış olan her yer ortak alan olarak ifade ediliyor. Merdiven boşlukları, kömürlük, bahçe hatta duvarlar dahi ortak alandır. Peki, apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Binanızda ortak alan varsa dikkat! Siz de risk altında olabilirsiniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların ortak alanlarında yapılan değişiklikleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Taşınmaz mal tapuları birden fazla kişi üzerine olabiliyor. Bir konutu ortak alan iki kişi tapuda ne kadar masraf ödeyeceğini merak ediyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2022 yılı şubat ayı sonuçları resmen açıklandı. Peki Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Binaların bodrumundaki bahçeler ortak alan mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binaların bodrum katındaki bahçelerin ortak alan olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Binalarda ortak alan hakları nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki ortak alan haklarını kaleme aldı. 

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Tuzla Belediyesi'nden 8.9 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri alanı!

Tuzla Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Tuzla ilçesi, Orhanlı Mahallesi'nde yer alan iş yeri alanı 8 milyon 881 bin 187 TL'ye satıyor...

ortak alan işgali Haberi

ortak alan işgali

Apartman ve sitelerde yaşamanın altın kuralı komşulara karşı saygılı olmak ve haklarını işgal etmemek, işgal edilmesine göz yumulmamasından geçmektedir. Apartmanlardaki ortak kullanım alanları bina sakinlerince korunmalıdır. 

Apartmanlarda sıkça yaşanılan sorunlardan biri de ortak alanların bir kişi tarafından işgal edilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Ortak alanın işgali eşya bırakmak olabileceği gibi tadilat, inşa yapılması şeklinde de ortaya çıkabilir.
 
Ortak bahçeye bir kat malikinin kamelya yapması, bahçenin otopark olarak kullanılması, otopark olan alana eski ve tozlu eşyaların bırakılması, merpen boşluklarına kapı önlerine ayakkabı bırakılması ortak alan işgali olarak karşımıza çıkıyor. Peki, apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?  

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Kat maliklerinden ya da anagayrimenkulde yaşayanlardan birinin apartman ortak alan işgali yapması durumunda bu kişilere karşı dava açma hakkınız...