19 / 05 / 2024

ortak alanlarda paylaşım

ortak alanlarda paylaşım

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, çatıya tesis yapıldı bana zararı var. Ne yapmalıyım? diyen okurunu cevaplıyor! İşte o yazı!

Mega inşaat projelerinde veri paylaşımı dönemi başlıyor!

İletişim, iş birliği ve dosya takibi için ortak çalışma platformu EDMS Küresel Doküman Yönetim Sistemi, metro projelerinde veri paylaşımı yaparak projelerde büyük kolaylık sağlıyor. 

Sitelerde ortak alanlarda yapılacak değişiklikler için oylama nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, ortak alanlarda yapılacak inşaat, onarım, değişik renkte badana için beşte dört oy gerekiyor. Daireme klima taktıracağım. Klimanın dış ünitesi için 23 bağımsız bölümlü binamızda, benim bir olan payım da hesaba katılacak mı?' sorusunu cevapladı.

Miras paylaşımı ne şekilde yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kadına babadan kalan miras çocuk yoksa kime kalır ve kalan miras eş ile ortak yapılır mı? Ortak yapılırsa kadın öldükten sonra miras paylaşımı ne şekilde olur?' sorusunu yanıtladı.

Ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?

Ortak tapuya sahip olan kimselerin, tasarruf işlemi yaparken birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Kimi zaman bir ortak taşınmazın satışını isterken, diğer ortak satılmasını isteyemiyor. Bu durumda ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?

TOKİ Edirne Merkez arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesi 25 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne Merkez Hadımağa Mahallesi arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi yapım işi ihalesi 25 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Yasal miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras, vefat eden kimsenin yasal mirasçılarına kalıyor. Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Peki, mirasbırakanın altsoyu yoksa yasal miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras kalan gayrimenkullerde hisse paylaşımı!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu soruya cevap olarak Miras kalan gayrimenkullerde hisse paylaşımından bahsetti..

Kooperatife borçlanmak için ortak olmak şart mı?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Kooperatife borçlanmak için ortak olmak şart mı sorusuna yanıt verdi..

Miras kalan tarlanın paylaşımı 2015!

15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esastır. İşte miras kalan tarlanın paylaşımı 2015...

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları!

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi yönetmeliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce üretilen veya arşivlenen verilerin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları..

Tapu ve kadastro verilerinin paylaşımı hakkında yönetmelik tam metni!

Tapu ve kadastro verilerinin paylaşımı hakkında yönetmelik 7 Mart 2015 tarihinde 29288 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, verilerin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasları düzenliyor...

Ortak alanlarda değişiklik nasıl yapılır?

Ana gayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine "Ortak yerler" deniyor. Peki, ortak alanlarda değişiklik nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Mirasın kardeşler arasında paylaşımı!

Mirasçılar, mirasbırakanın aynî haklarını, alacaklarını, diğer malvarlığı haklarını, taşınır ve taşınmazlar üzerindeki zilyetliklerini doğrudan doğruya kazanırlar. Mirasın kardeşler arasında paylaşımı nasıl olur? Miras nasıl paylaşılır?

ortak alanlarda paylaşım Haberi

ortak alanlarda paylaşım

Bir binanın çatı katında oturuyorum. Binamız doğalgazla ısınıyor. Ancak bazı kat sahipleri çatıya güneş enerjisi paneli kurdu, bu panellerin yaptığı tahribattan dolayı benim evimi su bastı. Her defasında onarımı yapıyorum, bir başka gün yine su basıyor. Bunlara mani olma imkanım yok mu? 


Önce artık atasözü gibi her zaman tekrarladığım bir sözü hatırlatıp yazıma öyle başlayayım. Ortak mahaller herkesin ortak malıdır ve amacına uygun kullanılır. Dolayısı ile çatı da ortak alandır ve amacına uygun kullanılmalıdır. Ancak böyle güneş paneli konulması konusunda Yargıtay bir zaman “ortak alanlar arsa payı oranında kullanılır, dolayısı ile güneş paneli konulabilir” anlamı çıkan bir karar verdi. Bu karar bence kesinlikle yanlıştı ve yasanın amacına aykırı idi. Elbette Yargıtay da insanlardan oluşmuş bir kurumdur, görüşlerimiz örtüşmeyebilir ve kararları tartışılabilir....